Δήμος Κατερίνης: Τοποθέτηση φυτοσυνθέσεων – ανθοσυνθέσεων σε ζαρντινιέρες

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ένας «κήπος» το Δημαρχείο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 05.05.2017)

Δημοσιεύουμε με τις φωτογραφίες του το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κατερίνης για τις… ζαρντινιέρες του…!

Σάββας Χιονίδης: «Η σημερινή παρέμβαση άλλαξε την όψη του Δημαρχείου και δημιούργησε εκείνες τις οικολογικές προϋποθέσεις, για τη βελτίωση των βιοκλιματικών συνθηκών του κτιρίου τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά».

Στo Δημαρχείο Κατερίνης επικεντρώθηκαν – μεταξύ άλλων – στη διάρκεια της ημέρας, οι παρεμβάσεις της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου, για την  τοποθέτηση φυτοσυνθέσεων – ανθοσυνθέσεων σε ζαρντινιέρες.

Όπως τονίζει ο    Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Η σημερινή παρέμβαση άλλαξε την όψη του Δημαρχείου και δημιούργησε εκείνες τις οικολογικές προϋποθέσεις, για τη βελτίωση των βιοκλιματικών συνθηκών του κτιρίου τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Παράλληλα, στην πόλη μας δίνουμε έμφαση στην αισθητική διάσταση σε ό, τι αφορά την  τεχνική,  τον σχεδιασμό των φυτεύσεων και την αναβάθμιση της όψης των κοινόχρηστων χώρων».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι,  οι ετήσιες φυτεύσεις με εποχικά λουλούδια, στο σύνολο του Δήμου, καθώς και η τοποθέτηση ανθοσυνθέσεων σε διάφορα σχέδια και χρώματα, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τους χώρους πρασίνου.

Όπως σημειώνει σχετικά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης: «Οι παρεμβάσεις, οι οποίες είναι σε εξέλιξη από τα μέσα Μαρτίου σε πλατείες, νησίδες κ.α. στο σύνολο του Δήμου βελτιώνουν την ποιότητα των υφιστάμενων χώρων πρασίνου, δίνουν όμορφο χρώμα, ενώ παράλληλα, συμβάλλουν στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Αυτά διαβάζουμε στο δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης. Όμως…

Συγχαίρουμε την πρωτοβουλία αυτή με την τοποθέτηση του «κήπου» στο Δημαρχείο. Μήπως όμως θα έπρεπε πρώτα –και μάλλον ώς προτεραιότητα- να βαφτεί η όψη του κτηρίου και μετά να τοποθετηθούν τα άνθη και τά φυτά;

Δήμαρχε Κατερίνης, αυτό που λέτε, ότι γίνεται: «βελτίωση των βιοκλιματικών συνθηκών του κτιρίου τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά», μήπως θα συνέβαλε στην «βελτίωση των βιοκλιματικών συνθηκών εσωτερικά…» η εφαρμογή του Νόμου περί απαγορεύσεως του καπνίσματος σε δημόσιους και εσωτερικούς χώρους, και να πάψετε επιτέλους να καπνίζετε ώς φουγάρα μέσα στο Δημαρχείο κάνοντας τον «τεκέ» δημιουργώντας τριτοκοσμική και αποπνικτική ατμόσφαιρα; Καταπατείτε τον Νόμο περί καπνίσματος και σύμφωνα και με τά αποκαλυπτικά μου ρεπορτάζ έπρεπε ο εισαγγελέας να παρέμβει. Ποιος εισαγγελέας όμως…!

Επίσης, πώς έγινε η αγορά των φυτών; από πού αγοράστηκαν και πόσο στοίχησαν στους φορολογούμενους δημότες; Έγινε απ’ ευθείας ανάθεση σε ημετέρους ή ζητήθηκε η καλύτερη τιμή από διάφορους επαγγελματίες της πόλης προς όφελος των δημοτών;

Ερωτήματα που συμβάλλουν στο να χαρούμε ή να λυπηθούμε (και πάλι) για την κίνηση αυτή του καλλωπισμού στο (άβαφο και παραδομένο στην υγρασία) Δημαρχείο.

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο