ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΝ… ΣΑΒΒΑ!

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(13/02/2018)

 

Τα ερωτήματα που έθεσα -μετά από πληροφορίες και τον… σιωπηρό θόρυβο(!) που τάραξε την Κατερίνη-, για την αργία καθηκόντων τού δημάρχου μας κ. Σάββα Χιονίδη από τον συντονιστή τής Αποκεντρωμένης κ. Ιωάννη Σάββα, πήραν επιτέλους απάντηση σήμερα 13-02-2018.

Για να έχουμε μια καθαρότερη εικόνα στο αιωρούμενο ζήτημα τής παύσης ή όχι του δημάρχου μας, επικοινώνησα πολλάκις με το γραφείο τού συντονιστή τής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, κ. Ιωάννη Σάββα, αλλά δυστυχώς ο κύριος Σάββας βρισκόταν για κάποιες ημέρες εκτός γραφείου και εκτός Νομού λόγω άλλων υποχρεώσεων με συνέπεια από το γραφείο του αδυνατούσαν να με ενημερώσουν. Λόγω τής σοβαρότητας του θέματος, ενημέρωσα την γραμματέα τού κ. Σάββα για το αντικείμενο της επικοινωνίας μου, αφήνοντας μάλιστα και τον αριθμό τηλεφώνου μου μήπως και ευαρεστηθούν να δώσουν μια απάντηση στο καίριο ερώτημα. Η προσπάθειές μου και τά τηλεφωνήματά μου «βρήκαν τοίχο»!

Στο τελευταίο τηλεφώνημά μου, όπου και υπενθύμισα στην γραμματέα τού κυρίου Σάββα το θέμα ζητώντας μια δήλωση από τον υπεύθυνο συντονιστή, η γραμματέας με πληροφόρησε (μετά από τόσα τηλεφωνήματά μου και υποσχέσεις ότι θα ενημερώσουν τον κ. Σάββα) ότι ο κ. Ιωάννης Σάββας ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ(!!!) και με παρέπεμψαν στο Γραφείο Τύπου τής Αποκεντρωμένης.

Ομολογώ πώς δεν γνώριζα ότι ο συντονιστής τής Αποκεντρωμένης είναι μόνο να κόβει κορδέλες εγκαινίων και να παρίσταται σε κοπή πίτας αρκούμενος στον παχυλό μισθό του, δίχως να κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους για θέματα που αφορούν τόσο τον ίδιο (μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του για παράβαση καθήκοντος στο θέμα Χιονίδη) όσο και για έναν Νομό και μιά πόλη που ζητά εξηγήσεις και ενημέρωση που αφορούν τον δήμαρχό της!

Στράφηκα λοιπόν εχθές 12/02 στο Γραφείο Τύπου που με παρέπεμψε η γραμματέας του κυρίου Σάββα δίχως και από εκεί να είχα την τύχη εφόσον απουσίαζε η υπεύθυνη Τύπου σε άλλες υποχρεώσεις όπως με ενημέρωσαν. Σήμερα κατάφερα την επικοινωνία και μετά από λίγη ενημέρωση εισέπραξα την κοφτή απάντηση από την υπεύθυνη τύπου κυρία Θεοδοσιάδου, ότι, ο συντονιστής τής Αποκεντρωμένης κ. Ιωάννης Σάββας ΔΕΝ είναι αρμόδιος να παύσει τον δήμαρχο Κατερίνης.

Υπενθυμίζω ότι, υπάρχει καταδικαστική απόφαση κατά τού δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για 5μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος, καθώς και 5μηνη αργία καθηκόντων του δημάρχου μας όπου και υποχρεούται ο συντονιστής τής Αποκεντρωμένης να εκτελέσει την εντολή, σύμφωνα και με τον δικηγόρο κ. Γιώργο Γκεμαλμά, που κατέθεσε την μήνυση κατά τού κ. Σάββα για παράβαση καθήκοντος καθώς και για τους δήμαρχο και πρώην αντιδήμαρχο, Χιονίδη και Ίτσιο αντίστοιχα, για ηθική αυτουργία στην μη εκτέλεση τής δικαστικής εντολής.

Η επόμενη επικοινωνία μου λοιπόν ήταν σήμερα με τον γνωστό δικηγόρο Κατερίνης κ. Γιώργο Γκεμαλμά που χειρίζεται την υπόθεση Χιονίδη όπου και κατέθεσε και μήνυση κατά τού συντονιστή τής Αποκεντρωμένης κ. Ιωάννη Σάββα για παράβαση καθήκοντος. Ο κύριος Γκεμαλμάς στο άκουσμα ότι δεν είναι αρμόδιος ο κ. Σάββας να παύσει τον δήμαρχο, εξεπλάγην και με παρέπεμψε στο άρθρο 236 τού Νόμου 3852 τού 2010, όπου και ρητώς λέει πως για παύση ή αργία καθηκόντων (Έκπτωση εξαιτίας καταδίκης) αρμόδιος είναι ο Ελεγκτής Νομιμότητας, δηλαδή ο συντονιστής τής Αποκεντρωμένης και εν προκειμένω ο κ. Ιωάννης Σάββας.

Για του λόγου το ασφαλές, ο γνωστός δικηγόρος μου ζήτησε να συμβουλευτώ και τον νέο Νόμο 4368 τού 2016 στο Άρθρο 6 για την «Θέση αιρετών σε αργία» και την παράγραφο 2, όπου αντικατέστησε την παρ. 2 του άρθρου 236 του ν. 3852/2010 και έχει ως εξής:

«Εάν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου ή καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για κακουργήματα, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας».

Και όμως, το Γραφείο Τύπου τού Ελεγκτή Νομιμότητας κ. Σάββα, μου το δήλωσε σαφώς, ότι, ο Ελεγκτής Νομιμότητας δεν είναι αρμόδιος να θέσει σε αργία τον δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη.

Κάπου τελικά υπάρχει πρόβλημα με την ερμηνεία τού Νόμου ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο που κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίζουμε;

Το δικαστήριο τελικά θα το δείξει όταν και εάν καθίσει ο κ. Ιωάννης Σάββας στο εδώλιο μετά από την μήνυση που τού κατατέθηκε για παράβαση καθήκοντος.

 

www.Pieria.tv

©2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο