ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 14.05.2017)

Σε προγραμματισμένη, για σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου 2017, διαμαρτυρία προέβησαν οι επαγγελματίες και απλοί πολίτες της Παραλίας Κατερίνης, για το κλείσιμο και την εγκατάλειψη από τον Δήμο της προβλήτας όπου και βρίσκεται στα χειρότερα χάλια της εν όψη των θερινών μηνών που κατακλύζεται η Παραλία από χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται και την προβλήτα.

Η προβλήτα αυτή που στέκει στην θέση της για πολλές δεκαετίες και συγκεκριμένα από το 1922, όπου και φιλοξένησε χιλιάδες πόδια που την περπάτησαν, παραδόθηκε πλέον στο καταστροφικό μένος τόσο της φύσης και της φθοράς, όσο και στην αδιαφορία του Δήμου Κατερίνης με την γραφειοκρατία να πρωταγωνιστεί εφόσον το Λιμεναρχείο Σκάλας υποστηρίζει ότι η εν λόγω προβλήτα δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας.

Απορίας άξιο είναι πώς και το θυμήθηκαν μετά από τόσες δεκαετίες και εφόσον δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας πώς επιτρέπουν την τελετή αγιασμού των υδάτων την ημέρα των Θεοφανίων να παραστεί πλήθος κόσμου στην επικίνδυνη αυτή προβλήτα.

Πέρυσι τέτοιον καιρό, ένα δημοσίευμα κατά της προβλήτας στο Facebook από κάτοικο Παραλίας, ανάγκασε τον τότε αντιδήμαρχο Κατερίνης κύριο Κυραϊλίδη να απαντήσει λέγοντας ότι «ο Δήμος δεν χρειάζεται υποδείξεις δημοτών για να κάνει την δουλειά του και ότι η προβλήτα εντός ολίγων ημερών θα δοθεί στο κοινό επισκευασμένη». Η εντολή δόθηκε στον εργολάβο όπως πληροφορηθήκαμε, αλλά το Λιμεναρχείο Σκάλας απαγόρευσε οποιαδήποτε εργασία αποκατάστασης λόγω ελλείψεως αδείας. Έκτοτε παραμένει η προβλήτα σ’ αυτό το χάλι που υποβαθμίζει την τουριστική περίοδο της Παραλίας.

Επαγγελματίες που μιλήσαμε κατ’ ιδίαν, επεσήμαναν ότι η διπλανή ακτή από την Παραλία, η γνωστή Ολυμπιακή Ακτή, αναβαθμίζεται συνεχώς όπως με τις ειδικές ράμπες λουομένων με αναπηρικές καρέκλες και άλλες ευκολίες τουριστών, ενώ η Παραλία Κατερίνης υποβαθμίζεται. Εξέφρασαν δε και τις ανησυχίες τους μήπως γίνεται αυτό εσκεμμένα διότι κάποιοι του Δήμου έχουν τουριστικά συμφέροντα στην Ολυμπιακή Ακτή και όχι στην Παραλία.

Επαγγελματίες του χώρου μίλησαν στην κάμερα της Pieria.tv και ήταν πολύ αποκαλυπτικοί για το τί συμβαίνει στην προβλήτα.

Στο τέλος με μια συμβολική κίνηση οι κάτοικοι πήραν μέρος της προβλήτας που κατέρρευσε και παραμένει έτσι για μήνες τώρα, και το μετέφεραν στο κέντρο της πλατείας για να το βλέπουν οι περαστικοί και περισσότερο οι Λιμενικοί από το Λιμεναρχείο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Η αδιαφορία και η προχειρότητα των υπευθύνων, είναι τόση που άφησαν στο πλακόστρωτο μια βίδα να εξέχει με κίνδυνο να την πατήσουν οι ξυπόλυτοι λουόμενοι και περισσότερο μικρά παιδιά που τρέχουν και παίζουν, με συνέπεια τον πιθανό βαρύ τραυματισμό τους.

Αντί ο Δήμος να ενδιαφερθεί γι’ αυτό, οι κάτοικοι με πρόχειρα μέσα προσπαθούσαν να κόψουν την βίδα δίχως να το καταφέρνουν.

Πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε ποιος ήταν αυτός ο ανεύθυνος που τοποθέτησε εκεί με τέτοιον τρόπο την βίδα και την παράτησε εκτεθειμένη.

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο