ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΜΕΑ «SEATRAC» ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Υπογραφή συμβάσεων διαβαθμιδικής συνεργασίας για την πράξη: ”ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΜΕΑ ”SEATRAC” ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ” μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας του Δήμου Κατερίνης και του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Φωτογραφία αρχείου.

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:

«Η υλοποίηση παρεμβάσεων για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής και με σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, καθιστούμε φιλόξενες και εύκολα προσβάσιμες τις παραλίες μας, προκειμένου οι συνάνθρωποί μας με κινητικές δυσκολίες να απολαύσουν το κολύμπι και τη θάλασσα στην Πιερία».

Τις συμβάσεις διαβαθμιδικής συνεργασίας για την πράξη: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΜΕΑ “SEATRAC” ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ», υπέγραψαν, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, κ. Ιωάννης Συμεωνίδης και ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Για την υλοποίηση του έργου, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, θα προμηθεύσει τους Δήμους Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου, με το εξειδικευμένο, σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα «seatrac», νέας τεχνολογίας και απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

Αντικείμενο της παρούσας Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας, είναι η εγκατάσταση του συστήματος «SEATRAC»- ιδιοκτησίας της ΠΕ Πιερίας-στον οικισμό Ολυμπιακής Ακτής του Δήμου Κατερίνης και στην παραλία της Λεπτοκαρυάς του Δήμου Δίου-Ολύμπου, η ανάληψη από τους Δήμους Κατερίνης και  Δίου – Ολύμπου, η διάθεση προσωπικού και η χρηματοδότηση για τη συναρμολόγηση, εγκατάσταση συντήρηση, φύλαξη, αποσυναρμολόγηση και χρήση του συστήματος της βοηθητικής διάταξης «SEATRAC», για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

************************

Σχόλιο Γιώργου Οικονομίδη (Pieria.tv): Παρατηρούμε ότι και πάλι προτιμάται ο οικισμός της Ολυμπιακής Ακτής του Δήμου Κατερίνης και όχι ο οικισμός Παραλία Κατερίνης. Παρεμπιπτόντως, υπενθυμίζω ότι στην Ολυμπιακή Ακτή (Κατερινόσκαλα) έχουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα κάποιοι αιρετοί!!! Τα συμπεράσματα στους αναγνώστες.

Πέραν τούτου, εύχομαι αυτή την φορά το σύστημα Ράμπας SEATRAC να μήν έχει την προηγουμένη τύχη επί δημάρχου Σάββα Χιονίδη όπου εγκαταλείφθηκε στην τύχη του να σκουριάζει και να σαπίζει στην αμμουδιά της Ολυμπιακής Ακτής, όπως βλέπετε στο αποκλειστικό μου ρεπορτάζ ΕΔΩ,  και φωτογραφίες παρακάτω.

Τόσα χρήματα πεταμένα στον κάλαθο των αχρήστων εξ’ αιτίας της αδιαφορίας κάποιων ανεγκέφαλων και ανεύθυνων αιρετών.

 

www.Pieria.tv – 2020


Μοιραστείτε το Άρθρο