Η ράμπα Seatrac για πρόσβαση αναπήρων στην Παραλία παραδόθηκε στην φθορά

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(25/09/2018)

 

Με έκπληξη αντικρίζει κανείς την πολυδιαφημιζόμενη ράμπα Seatrac που τοποθετήθηκε ενδιάμεσα τής Παραλίας Κατερίνης και Ολυμπιακής Ακτής, να βρίσκεται παραπεταμένη και παραδομένη στην φθορά τής φύσης μετά το πέρας τής καλοκαιρινής περιόδου.

Η ράμπα αυτή τοποθετήθηκε «όλως τυχαίως» κοντά στο κάμπινγκ ΕΔΕΜ τού δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη…!!!

Τώρα όμως εγκαταλείφθηκε στην τύχη της, όπως βλέπουμε στο φωτορεπορτάζ τής Pieria.tv

Σε μήνυμα του κατά την τοποθέτηση τής ράμπας, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τόνισε:

«Στέλνουμε το μήνυμα ότι η ποιότητα του πολιτισμού μας κρίνεται από την ευαισθησία και τον σεβασμό στους συνανθρώπους μας, που συμβιώνουν με την αναπηρία σε οποιαδήποτε μορφή. Η εγκατάσταση του μηχανισμού Seatrac, αποτελεί ένα ευεργέτημα και συνιστά ένα βήμα μπρος, καθώς βοηθά την κοινωνία να έρθει κοντά στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Έτσι αλλάζουν οι κοινωνίες με την παροχή υποδομών σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. Συντονισμένη προσπάθειά μας είναι το σημείο αυτό να λειτουργεί ως πρότυπο και να υφίσταται όλη η απαιτούμενη αλυσίδα προσβασιμότητας».

Για τις ράμπες αυτές έγινε στην τοποθέτησή τους ολόκληρη «λιτανεία» με την παρουσία μπροστά στους φωτογραφικούς φακούς όλων σχεδόν των αιρετών τής πόλης μας όπου και κόμπαζαν υπερήφανα για το πρωτότυπο έργο που παραδίδουν στους ανθρώπους με αναπηρία για να μπορούν να έχουν ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στην θάλασσα. Τώρα τί μπορούν να πούν γι’ αυτό το χάλι που δημοσιεύει η Pieria.tv; Τόσα χρήματα δημοτών στον κάλαθο των αχρήστων; ή μήπως θα συμμαζέψουν τά κομμάτια και θα επαναχρησιμοποιηθούν; Πέραν τούτου, και ζημία να μην έγινε στην ράμπα, κολακεύει άραγε τούς υπευθύνους αυτή η εικόνα;

Σημείωση: Μετά το χθεσινό ρεπορτάζ η Δήμος Κατερίνης άρον άρον μάζεψε την επομένη ημέρα την ράμπα για να μήν φαίνεται στα χάλια που την παράτησαν. Έστω και έτσι, ευελπιστούμε ότι και στην επόμενη καλοκαιρινή περίοδο θα επαναχρησιμοποιηθεί δίχως να χρειαστεί επιπλέον έξοδα για την επιδιόρθωση της. Πέραν τούτου, ενημερώθηκα ότι παρόμοια ράμπα στούς Νέους Πόρους Πιερίας αποσύρθηκε 15 ημέρες μετά την τοποθέτηση της λόγω ακαταλληλότητας. Κάποιοι τελικά παίζουν με την νοημοσύνη μας και τά χρήματά μας…!

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο