ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ ΣΤΑ OLYMPUS PLAZA ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - CopyΡεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 31/08/2017)

 

Εδώ και λίγο καιρό ο γνωστός παράδρομος από την Παλαιά Εθνική Οδό Κατερίνης που εισερχόταν στα Olympus Plaza με κατάληξη την Εθνική Οδό προς Αθήνα, είναι κλειστός και δεν μπορούν πλέον τά οχήματα να εισέρχονται όπως τόσα χρόνια το έκαναν για να αποφύγουν την μακρά διαδρομή έως την Κατερίνη και εν συνεχεία να μπούνε στην Εθνική Οδό.

Η καγκελόπορτα τού Olympus Plaza έβαλε λουκέτο, και επιτρέπεται η διέλευση μόνο στα οχήματα έκτακτης ανάγκης Σ.Ε.Α. όπως Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, και Οχήματα Τροφοδοσίας και Ανεφοδιασμού.

Συγκεκριμένα, η είσοδος αυτή ήταν αποκλειστικά και μόνο για τά οχήματα Σ.Ε.Α. ενώ η διέλευση και άλλων οχημάτων, μικρών και μεγάλων, γινόταν κατά χάριν εφόσον οι αρμόδιοι έκαναν «τα στραβά μάτια» κατά το κοινώς λεγόμενον.

Με τον φόβο ατυχημάτων όμως, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και η Σ.Ε.Α. αποφάσισαν να σφραγίσουν δια παντός την είσοδο προς την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών.

Ένα ατύχημα πρό ολίγων ημερών που συνέβη επάνω στο γεφυράκι τού παράδρομου, με μια οικογένεια Γάλλων, όπου το αυτοκίνητό τους λίγο έλειψε να πέσει στον βάθους τεσσάρων μέτρων κενό από το γεφυράκι, και καλύφθηκε αποκλειστικά μόνο από την διαδικτυακή Pieria.tv, είναι και η αφορμή που χαρακτηρίστηκε επικίνδυνος ο παράδρομος και έκλεισε.

Θα μπορούσε κάλλιστα να επισκευαστεί με ασφάλεια ο δρόμος και να παραδοθεί σε χρήση των οδηγών όπως γινόταν όλα αυτά τά χρόνια. Η αρμόδια υπηρεσία όμως αποφάσισε να τον κλείσει, όπως δικαιούται άλλωστε να κάνει.

Σε επικοινωνία μου με την υπεύθυνη του γραφείου τύπου τής Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κυρία Ειρήνη Ζαβρίδου, μου δήλωσε ότι η ευθύνη του παράδρομου ανήκει στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου καθώς και στην Σ.Ε.Α. και η απόφαση να κλείσει η είσοδος των Plaza είναι πλέον οριστική.

Στο εξής οι οδηγοί από την Παλαιά Εθνική Οδό Κατερίνης που κατευθύνονται προς την Νέα Εθνική Οδό προς Αθήνα, θα μπορούν μετά από λίγα χιλιόμετρα να μπαίνουν στον Νέο Ανισόπεδο Κόμβο Κατερίνης προς Παραλία όπου και υπάρχει η παράκαμψη για την Εθνική Οδό προς Αθήνα.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο