«ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΠΕΡΙΟΧΗ» Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕ ΜΑΤ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ… «ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΠΕΤΤΥΣ»!

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(26/01/2019)

 

Στην Πλατεία Ελευθερίας τής Κατερίνης δόθηκε το βραδινό ραντεβού των νέων τής πόλης για να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους στο ξεπούλημα τής Μακεδονίας, άσχετα που ψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Πλήθος νέων παρά την συνεχόμενη βροχή κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία τής πόλης ενώ την πορεία τους την έκαναν στον πεζόδρομο τής οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου με συνθήματα υπέρ τής Μακεδονίας.

Στην συνέχεια από την οδό Ανδρούτσου κατευθύνθηκαν προς την περιοχή όπου διαμένει η βουλεύτρια τού Σύριζα Πιερίας Μπέττυ Σκούφα.

Εκεί όμως υπήρχαν κλούβες των ΜΑΤ και διμοιρία ανδρών όπου φυλάγουν την κατοικία τής κυρίας Σκούφα, πληρώνοντας οι φορολογούμενοι την ασφάλεια τού σπιτιού της.

Από την διαδήλωση των νέων αποσπάστηκε μια ομάδα όπου και επιτέθηκε κατά των ανδρών των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ, ξύλα, σίδερα και πέτρες, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με βόμβες κρότου λάμψης, με χημικά και δακρυγόνα.

Αυτό το φαινόμενο πρώτη φορά εμφανίστηκε στην Κατερίνη, να γεμίζουν ΜΑΤ και κλούβες καθιστώντας την πόλη μας «εμπόλεμη περιοχή» με δακρυγόνα και μολότοφ μεταξύ αναρχικών και ΜΑΤ κοντά στην κατοικία τής βουλεύτριας Σύριζα Πιερίας Μπέττυς Σκούφα η οποία προκάλεσε τούς Πιεριείς με την υπογραφή της υπέρ τής Συμφωνία τών Πρεσπών, όπως και οι άλλοι δύο βουλευτές τού Νομού, Καστόρης και Τζαμακλής.

Δυστυχώς δεν ξέρουμε πώς να χαρακτηρίσουμε αυτόν τον δακρυγονοπόλεμο με τά χημικά να πέφτουν ανεξέλεγκτα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, όπου οικογένειες με γέροντες και μικρά παιδιά αναγκάζονται να εισπνέουν τα χημικά μπαίνοντας στα σπίτια τους από τα παράθυρα και τις πόρτες.

Ακούστηκε δε ότι ένας ηλικιωμένος επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα χημικά που εισχώρησαν στο σπίτι του έχοντας αναπνευστικό πρόβλημα.

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν (σπανίως μεν) γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Σεπτέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930