ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΑΓΩΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(23-08-2019)

 

Απλήρωτοι οι ναυαγοσώστες από τον Δήμο Κατερίνης με συνέπεια να απέχουν από τα καθήκοντα τους αφήνοντας τους λουόμενους στην μοίρα τους και στην μανία τής σκυλοπνίχτρας θάλασσας.

Με μια λιτή ανάρτηση της στην σελίδα της στο Facebook η ναυαγοσωστική εταιρεία Lifeguard Patrol ανακοίνωσαν την αναστολή τών εργασιών «Ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του Δήμου Κατερίνης» από την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019. Στις 22 Αυγούστου, δηλαδή αμέσως την επομένη ημέρα, είχαμε δύο πνιγμούς στις παραλίες μας όπου μία εξ’ αυτών έγινε στην Ολυμπιακή Ακτή ακριβώς μπροστά στον ναυαγοσωστικό πύργο δίχως όμως ναυαγοσώστη για να προσφέρει βοήθεια. Το θύμα ήταν ένας 20χρονος αλλοδαπός. Το δεύτερο θύμα ήταν ένας 46χρονος από την Ρωσία όπου άφησε την τελευταία του πνοή στην θάλασσα τού Λιτοχώρου.

Δυστυχώς η “αναλγησία” τού Δήμου Κατερίνης με την απερχόμενη διοίκηση του, κατάντησε τις παραλίες μας επικίνδυνες με αποτέλεσμα και οι εναπομείναντες «Γαλάζιες σημαίες» να πρέπει να αφαιρεθούν. Ο φόβος τών δημοτών είναι ότι δέν λειτουργεί τίποτα σχεδόν στον Δήμο Κατερίνης από την απερχόμενη διοίκηση εφόσον σε λίγες ημέρες παραδίδει τον Δήμο στον νέο δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο.

Πέραν τούτου, η ναυαγοσωστική εταιρεία Lifeguard Patrol λόγω μη πληρωμής των δεδουλευμένων της αποφάσισε να αφήσει στην μοίρα τής θάλασσας τούς λουόμενους αδιαφορώντας για τις ζωές των ανθρώπων εφόσον το χρήμα είναι πάνω από τις ζωές μας, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνονται κάποιοι.

Σήμερα Παρασκευή 23/08/2019 και στις 12:20 το μεσημέρι, τηλεφώνησα στην εταιρεία για περισσότερες πληροφορίες αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε κανείς να απαντήσει το τηλεφώνημα μου.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος θα έπρεπε ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα να παρέμβει καλώντας τούς εμπλεκόμενους, Δήμο και εταιρεία, να διατάξει την φύλαξη των ακτών με ναυαγοσώστες.

Για τους δύο πνιγμούς, στην Ολυμπιακή Ακτή και στην ακτή Λιτοχώρου (όπου ανήκουν σε διαφορετικούς όμως Δήμους, στον Δήμο Κατερίνης και Δήμο Δίου-Ολύμπου), γίνονται έρευνες από το Λιμενικό, και ευελπιστούμε και από εισαγγελείς, εάν πρόκειται να επιρριφθούν ευθύνες ή όχι, τόσο στον Δήμο Κατερίνης όσο και στην ναυαγοσωστική εταιρεία Lifeguard Patrol.

Για την ιστορία, η Lifeguard Patrol υπέγραψε σύμβαση με τον Δήμο Κατερίνης για 4μηνη υπηρεσία ήτοι από Ιούνιο 2019 έως Σεπτέμβριο 2019 ενώ έπρεπε ο Δήμος να καταβάλλει τις πληρωμές του προς την εταιρεία κάθε 30 εκάστου μηνός. Ο Δήμος όμως δεν κατέβαλε τά χρήματα για τους δύο πρώτους μήνες, ήτοι Ιουνίου και Ιουλίου, με συνέπεια η εταιρεία να διακόψει τις υπηρεσίες της και το αποτέλεσμα είναι ο πνιγμός ανθρώπου δίχως να υπάρχει ναυαγοσώστης προσφέροντας την βοήθεια του.

Η σύμβαση του τετραμήνου ήταν της τάξης τών 318.733,24 ευρώ σύν του αναλογούμενου ΦΠΑ ενώ η εταιρία απασχολεί 21 ναυαγοσώστες σε 18 ναυαγοσωστικούς πύργους στον Δήμο Κατερίνης.

Αν και το αποφεύγω ώς ανεφάρμοστο, θέλω έστω να το ευχηθώ και εγώ, λέγοντας για τους δύο πνιγμένους: «ας είναι τα τελευταία θύματα» που δυστυχώς χάθηκαν για τα… χρήματα!!!

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο