ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(22/08/2018)

 

Εδώ και λίγες ημέρες βλέπουμε τις περιβόητες αθλητικές εγκαταστάσεις να καθαρίζονται από τά ξερόχορτα και τά σκουπίδια.

Πρίν απ’ αυτό, όπως στα ρεπορτάζ τής Pieria.tv μεταδώσαμε, ο χώρος ήταν σε πλήρη εγκατάλειψη με τά χόρτα να ξεπερνούν και αυτό το ανθρώπινο ύψος καθώς και κάποια σκουπίδια να είναι πεταμένα στο έδαφος.

Η θέση τού δημάρχου μας κυρίου Χιονίδη, ήταν ότι, όσο παρέμεναν οι εν λόγω εγκαταστάσεις στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η οποία και τον κατασκεύασε, ο Δήμος δεν είχε το δικαίωμα ούτε την υποχρέωση να παρεμβαίνει στον καλλωπισμό των χώρων.

Από τις 5 Ιουλίου τού 2018 ο Δήμος πλέον ανέλαβε και επίσημα τις εγκαταστάσεις αυτές και η υπόσχεση τού δημάρχου ήταν ότι θα συνδεθεί το νερό στους χώρους όπου και θα ποτίζονται τά φυτά ενώ κάποια από αυτά θα ξεριζωθούν και θα φυτευτούν νέα.

Επειδή ο καιρός περνούσε άκαρπος και η θέα των εγκαταστάσεων δεν κολάκευε τον Δήμο, επικοινώνησα με το γραφείο τού δημάρχου και μου δηλώθηκε ότι: «Για να μπορέσει ο Δήμος να αρχίσει την συντήρηση των αθλητικών χώρων, δεν αρκεί μόνο η διοικητική παραλαβή αλλά αναμένεται και η φυσική παραλαβή η οποία ήταν θέμα ημερών».

Η διοικητική παραλαβή έγινε στις 5 Ιουλίου 2018 όπου και την υπέγραψε ο δήμαρχος κος Σάββας Χιονίδης και αναμενόταν και η φυσική παραλαβή, η οποία καθώς δείχνει η σημερινή εικόνα των εγκαταστάσεων, πρέπει να έχει γίνει και να περιήλθε ο χώρος ολοκληρωτικά στον Δήμο.

Ο Δήμος έστειλε συνεργείο καθαρισμού και ο χώρος αποψιλώθηκε από τα χόρτα αφήνοντας ένα φαλακρό αποξηραμένο τοπίο όπως βλέπουμε στα πλάνα μας.

Σύμφωνα και με την δήλωση τού δημάρχου μας κυρίου Σάββα Χιονίδη, οι εγκαταστάσεις πλέον πρέπει να υδροδοτούνται και κατά συνέπεια είναι έτοιμες για να ποτίζονται τά δέντρα και τά φυτά καθώς και να προστεθούν νέα δέντρα για να πρασινίσει ο χώρος, όπως ακούσαμε από τά χείλη τού δημάρχου.

Για τον λόγο όμως ότι συνηθίσαμε να βλέπουμε κάποιες εργασίες τού Δήμου σε ρυθμούς χελώνας, ευελπιστούμε ότι αυτό το κόσμημα τής πόλης μας δεν θα το δούμε να μαραζώνει και να βρίσκεται σε αναμονή τελειωμού και παράδοσης για χρήση στους δημότες.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι, αυτές οι αθλητικές εγκαταστάσεις προϋποθέτουν προσωπικό συνεχούς συντήρησης και καλλωπισμού για να κρατούνται στο ύψος των περιστάσεων χάριν των εκατομμυρίων επισκεπτών και περαστικών κάθε χρόνο που θα περνούν από εκεί και θα βλέπουν αυτό το κόσμημα τής πόλης, όπως ο δήμαρχος τόνισε σε δημοτικό συμβούλιο για το αριθμό των περαστικών.

Ο επίλογος τού ρεπορτάζ στον χώρο, -που όπως υποσχεθήκαμε θα παρακολουθούμε και θα σας ενημερώνουμε- είναι ότι εφόσον άρχισε επιτέλους η συντήρηση θα πρέπει και να συνεχιστεί έως την πλήρη παράδοση στους δικαιούχους δημότες διότι ομολογουμένως αυτός ο χώρος θα αποτελέσει στολίδι και θα ομορφύνει την είσοδο τής πόλης.

Δεν μας διαφεύγει η λεπτομέρεια τής έλλειψης χώρων στάθμευσης καθώς και της μη ασφαλούς διέλευσης των πεζών από τους πεζόδρομους προς τον χώρο, όπου με κίνδυνο θα πρέπει να διασχίζουν τον δρόμο. Αυτό όμως είναι θέμα των φορέων ασφάλειας των πολιτών όπου και θα πρέπει να το δούνε σοβαρά. Εγώ πάντως υποχρεούμαι να το καταγράψω.

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο