ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΣΤΗΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ…!

Μοιραστείτε το Άρθρο

«Αν είσαι και… παπάς!»

Του Γιώργου Οικονομίδη.

Από εχθές Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015 (μετά το πέρας της επετειακής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 1940), η πόλη της Κατερίνης συνέχισε τους… εορτασμούς της, υποδεχόμενη ένα θρησκευτικό κειμήλιο μεγάλης θρησκευτικής αξίας. Μιλάμε για την «αγία ζώνη», την οποία, με συνοδεία των Βατοπεδινών καλογέρων με πρωτοστάτη τον γνωστό και καταδικασμένο για τις απάτες στην αγοραπωλησία γής και της Λίμνης Βιστωνίδας, ηγούμενο Εφραίμ, την υποδέχθηκε με τιμές αρχηγού κράτους θα λέγαμε.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΣΤΗΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ…! (5)

Πέραν όμως τούτου, αν και καλύψαμε από την διαδικτυακή sporeas.tv την τελετή υποδοχής, αυτό που μου έκανε εντύπωση… τρόπος του λέγειν δηλαδή, ήταν και τά καλογερικά παραμάγαζα που στήθηκαν για να πουλήσουν την καλογερική τους πραμάτεια.

Η κάμερά μας «συνέλαβε» την νύχτα εκείνη έναν καλόγερο να έχει στήσει το παραμάγαζό του κοντά στον ναό, και να πουλά την πραμάτεια του. Αντιλαμβανόμενος την κάμερά μας προσπάθησε να κρύψει το πρόσωπό του. Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ο καλόγερος ήταν στην παρανομία, κάτι που δεν είναι άγνωστο στους καλογεροπαπαδικούς κύκλους.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΣΤΗΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ…! (6).

Την επομένη ημέρα ο ίδιος καλόγερος στήθηκε σε άλλη γωνία που θεωρείται πέρασμα των πιστών προς στον ναό. Για κακή του τύχη όμως, η Αστυνομία με ένα περιπολικό και δύο άνδρες, τον επισκέφθηκε, όχι για να ψωνίσει, αλλά για να μηνύσει. Εξίσου για κακή του τύχη, και η κάμερά μας ήταν ανοικτή, όπου και βλέπετε αυτό που ακολούθησε.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΣΤΗΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ…!

Μετά από τις αυστηρές συστάσεις των αστυνομικών, ο καλόγερος αναγκάστηκε να μαζέψει την πραμάτεια του και να φύγει. Επειδή όμως οι καλόγεροι δεν το βάζουν κάτω, κάπου αλλού θα βρεί να στηθεί έως ότου και πάλι η αστυνομία τον απομακρύνει.

Εμείς επικοινωνήσαμε με το αστυνομικό τμήμα Κατερίνης για πληροφορίες σχετικά με το συμβάν, αλλά δυστυχώς δεν είχαν ούτε οι ίδιοι τους πληροφορία εφόσον ακόμα –όπως μου είπαν- δεν επικοινώνησαν με το περιπολικό για τη σχετική αναφορά.

Τελικά αληθεύει το γνωμικό «Αν είσαι και… παπάς, με την αράδα σου θα πάς» και η αράδα των καλογεροπαπάδων όταν πουλούν τα εικονοκομποσκοίνια τους, είναι να έχουν την σχετική άδεια του μικροπωλητή, όπως όλοι οι μικροπωλητές, διότι καθώς δείχνει και η εικόνα μας, η αστυνομία κάνει σωστά την δουλειά της και δεν χαρίζεται ούτε σε παπάδες όταν παρανομούν. Εκτός εάν το θρησκευτικό κατεστημένο αρέσκεται στην… παρανομία.

Αυτό που μένει λοιπόν να δούμε, είναι εάν επιβλήθηκε το σχετικό πρόστιμο στον καλόγερο για την παρανομία του.

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο