ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΒΙΑΣΜΟ» ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΕΛΕΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 01 Δεκεμβρίου 2017)

 

Καταγγελία κατά παντός υπευθύνου για την καταστροφή τού ποταμού Πέλεκα τής Κατερίνης, λόγω παράνομων αμμοληψιών όπως καταγγέλλεται, κατέθεσε στις 29 Νοεμβρίου στον εισαγγελέα Κατερίνης, ο πρόεδρος τής Νομαρχιακής τού ΛΑ.Ο.Σ Πιερίας, Μιχάλης Γιαλτουρίδης.

Δεν είναι η μόνη καταγγελία στον εισαγγελέα για τον «βιασμό» που υφίσταται ο ποταμός, αλλά και άλλα σωματεία, οργανώσεις και ομάδες πολιτών κατήγγειλαν ώς παράνομες τις αμμοληψίες από την εταιρία «Περιφερειακή Οδός Κατερίνης».

Εντύπωση κάνει έγγραφο τής Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, όπου με απόφαση της παραχωρεί δωρεάν στην εταιρία την ποσότητα αμμοχάλικου που θα προκύψει από την κατασκευή τού αντιπλημμυρικού έργου για τις ανάγκες τού έργου τής Περιφερειακής Οδού Κατερίνης. Το αμμοχάλικο πάρθηκε δίχως την έως τώρα κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου ενώ η προθεσμία που δόθηκε στην εταιρία είναι η κατασκευή τού έργου εντός δύο ετών από την υπογραφή τής απόφασης, όπου μεταφράζεται έως τον Οκτώβριο τού 2018.

Ο ποταμός Πέλεκας προκάλεσε καταστροφές με τις πρόσφατες πλημμύρες όπως ο πεζόδρομος και ποδηλατοδρόμος στην περιοχή, καθώς και στις κολώνες τής γέφυρας στην Ανδρομάχη Πιερίας. Ο δήμαρχος Κατερίνης κύριος Σάββας Χιονίδης θεωρεί «πταίσμα» τις καταστροφές σε αντίθεση με τις καταστροφές στην Μάνδρα Αττικής, κάτι άστοχο όμως, διότι είναι εντελώς ανόμοια και ασύγκριτα αυτά τά δύο.

Ο κύριος Γιαλτουρίδης που κατήγγειλε την καταστροφή τού ποταμού Πέλεκα, εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο τής Κατερίνης, μίλησε στην κάμερά μας και στον Γιώργο Οικονομίδη.

 

©Pieria.tv 2017

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο