ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΒΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ… «ΦΟΥΣΚΑ»!

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 09.05.2017)

Μετά από το δημοσίευμα μου για τις κλοπές πνευματικών δικαιωμάτων σε άρθρα που επιδίδεται με μαεστρία ο «δημοσιογράφος(;)» Πέτρος Σταθακόπουλος στην Κατερίνη, και ενώ του ζήτησα να μου απαντήσει ευθέως, αυτός προτίμησε την συνήθη τακτική των ύβρεων και της ειρωνείας γαρνιρισμένη με σαντιγί θράσους χιλίων πιθήκων!

Ας “απολαύσουμε” λοιπόν αυτά που έγραψε στο Facebook, και θα ακολουθήσει η απάντησή μου…

Πέτρος Σταθακόπουλος: Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους “φίλους” μου για τις άοκνες προσπάθειες που κάνουν προκειμένου να με διαφημίσουν καταναλώνοντας ποσότητες φαιάς ουσίας που γι’ αυτούς ειδικά, είναι πολύτιμη μιας και δεν έχουν πάρα πολύ (φαιά ουσία) στην διάθεσή τους και στον εγκέφαλό τους.

Επίσης θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που με παρακολουθούν πιστά σε ότι κάνω.

Όμως θέλω να σας ζητήσω μια χάρη. Πάψτε να με διαφημίζετε, και να αφιερώνετε χρόνο και μυαλό (έστω και απο αυτό το λίγο που έχετε) σε μένα γράφοντας διθυράμβους που σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα, και ασχοληθείτε περισσότερο με το ν’ αποκτήσετε δική σας οντότητα και δική σας ζωή, ώστε στο εξής, ν’ ασχολείστε με αυτήν. Πιστέψτε με, θα δείτε με άλλο μάτι τα πράγματα γύρω σας, μόλις ξεκολλήσετε το μυαλό σας απο τον βούρκο που το αφήσατε να βουτήξει.

Σε καταλαβαίνω μέχρι ένα σημείο, ότι είναι δύσκολο να είσαι ο κύριος ΤΙΠΟΤΑ, ο κύριος ΜΗΔΕΝ, ο κύριος ΑΟΣΜΟΣ, ο κύριος ΑΧΡΩΜΟΣ, ο κύριος ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ και να προσπαθείς να “κλέψεις” λίγη προσοχή πετώντας πέτρες σε δέντρο που έχει καρπούς. Αλλά όμως σε διαβεβαιώνω ότι αυτή η μέθοδος δεν έχει πολύ μέλλον, και συνήθως οδηγεί σε αδιέξοδα και μοναξιά.

Φιλική συμβουλή (γιατί εγώ σε θεωρώ ειλικρινά φίλο, και όχι φίδι όπως μου λένε πολλοί ότι είσαι): Αφού λοιπόν αποδεδειγμένα είσαι “λίγος” σ΄αυτό που κάνεις (άλλωστε το έχεις καταλάβει και μόνος σου και αυτό φαίνεται απο τα κείμενά σου αλλά και τις πράξεις σου), σου προτείνω 2 λύσεις:

1η λύση: Παρακολουθείς κάποιον καλύτερό σου, μελετάς τη συνταγή του, και κάνεις ότι κάνει εκείνος, και να είσαι σίγουρος ότι θα πετύχεις κάποια στιγμή. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως. ΔΕΝ ΜΙΜΕΙΣΑΙ. Ακολουθείς μια πετυχημένη συνταγή και την προσαρμόζεις στα δικά σου όρια και ικανότητες. Αυτό όμως απαιτεί μυαλό, σοφία και δουλειά. Αν είσαι έτοιμος να δουλέψεις σοβαρά, και φυσικά αν έχεις μυαλό, τότε η επιτυχία σου είναι σίγουρη!!!

2η λύση: Τα παρατάς όσο είναι καιρός, και βρίσκεις κάτι άλλο ν’ ασχοληθείς άμεσα, πριν έρθει ο καιρός που θα κλαίς τα χρόνια που έχασες προσπαθώντας να γίνεις κάτι που δεν μπορείς. Αυτή η 2η λύση απαιτεί κότσια φυσικά. Θέλει “ούμπαλα” να παραδεχθεί κανείς ότι είναι ανεπαρκής. Αλλά η παρηγοριά σου είναι ότι δεν μπορεί όλοι να είμαστε ικανοί σε όλα. Ο καθένας μας έχει τα ταλέντα του. Άλλος είναι καλός στη δημοσιογραφία, άλλος είναι καλός στο κέντημα και άλλος είναι καλός στην κηπουρική. Είμαι σίγουρος ότι κι εσύ έχεις κάποιο ταλέντο που ίσως δεν του έχεις δώσει μεγάλη σημασία. Ξεκίνα λοιπόν την εσωτερική σου αναζήτηση και είμαι σίγουρος ότι θα την βρεις.

Κλείνοντας να σου πω ότι στις παραπάνω λύσεις που σου προτείνω θα βρεις ΣΙΓΟΥΡΑ αυτό που αξίζεις πραγματικά. Ωστόσο υπάρχει μια μεγάλη προϋπόθεση προκειμένου να δουλέψουν για σένα οι λύσεις αυτές.

ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ!!! (αν μπορείς φυσικά) Διότι “φίλε” μου να θυμάσαι ότι τα μυαλά είναι σαν τ’ αλεξίπτωτα. Δουλεύουν ΜΟΝΟ όταν είναι ανοικτά. Αλλιώς σε οδηγούν στην καταστροφή…

Εγώ να ξέρεις πάντως ότι θα είμαι στο πλευρό σου και έτοιμος να σε βοηθήσω (αν χρειαστεί) σε όποια απο τις 2 λύσεις που σου προτείνω, ακολουθήσεις.

Φιλικά

Πέτρος.-

Το δημοσίευμά του σε snapshot

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Αόριστα και με υπονοούμενα, που υποδηλώνει σύγχυση, γράφει κατεβατά στον τοίχο του ο Πέτρος Σταθακόπουλος, διότι ΔΕΝ έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει την αλήθεια στο άρθρο μου και να αντιπαρατεθεί με αυτήν υπερασπίζοντας τον εαυτό του, διότι τότε θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να μας απαντήσει γιατί κλέβει άρθρα άλλων, και εφόσον δεν έχει επιχειρήματα τότε πετάει λάσπη, καθώς και επειδή η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, επιδίδεται σε αυτήν με ύβρεις και ειρωνείες. Μόνο έτσι μπορεί να εξιλεωθεί στα μάτια φίλων του που τον πιστεύουν και τον εκθειάζουν… για τώρα! Στην ουσία εκθειάζουν μια «φούσκα» και ένα «κύμβαλο αλαλάζων».

Να υπενθυμίσω ότι ο Πέτρος Σταθακόπουλος εξελίχθηκε σε κατ’ εξοχήν κλέφτης άρθρων που τα παρουσιάζει ώς δικά του εφόσον δεν γράφει –στα περισσότερα εξ αυτών- την πηγή του άρθρου, και έτσι θεωρεί ότι ασκεί δημοσιογραφία και το παίζει και δημοσιογράφος με τον κόπο άλλων.

Φίλε Πέτρο, επειδή γνωρίζω την άστατη ψυχοσύνθεση σου, πετάς την λάσπη σου μέσα από το εν λόγω κείμενό σου, μήπως και «τσιμπήσει το ψάρι» και απαντήσει, για να υποστηρίξεις ότι δεν το έγραψες για το… «ψάρι». Εάν απευθύνεσαι σ’ εμένα, εφόσον μετά το ξεμπρόστιασμα που σου έκανα αναγκάστηκες να γράψεις τον λίβελό σου, σου επισημαίνω τα εξής:

Το ποιός είναι ΜΑΛΑΚΑΣ το βλέπεις στον καθρέπτη σου, διότι εγώ επώνυμα και ευθέως γράφω να σε καυτηριάσω, ενώ εσύ με υπονοούμενα υβρίζεις τον… δάσκαλό σου!

Δάσκαλος όμως σε τί και γιατί; Θα το δούμε παρακάτω.

Γράφεις:

«Σε καταλαβαίνω μέχρι ένα σημείο, ότι είναι δύσκολο να είσαι ο κύριος ΤΙΠΟΤΑ, ο κύριος ΜΗΔΕΝ, ο κύριος ΑΟΣΜΟΣ, ο κύριος ΑΧΡΩΜΟΣ, ο κύριος ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ και να προσπαθείς να “κλέψεις” λίγη προσοχή πετώντας πέτρες σε δέντρο που έχει καρπούς».

Οι καρποί σου φίλε Πέτρο είναι οι κλοπές άρθρων; Είναι καρπός αυτό; Για ‘σένα είναι, αλλά σάπιος καρπός φίλε, σάπιος!!!

Προτείνεις λύσεις (γαργάλα με να γελάσω) λέγοντας μου:

«Παρακολουθείς κάποιον καλύτερό σου, μελετάς τη συνταγή του, και κάνεις ότι κάνει εκείνος, και να είσαι σίγουρος ότι θα πετύχεις κάποια στιγμή. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως. ΔΕΝ ΜΙΜΕΙΣΑΙ. Ακολουθείς μια πετυχημένη συνταγή και την προσαρμόζεις στα δικά σου όρια και ικανότητες».

Ας διαδικασθώμεν λοιπόν… «δημοσιογράφε» της φακής, για να δούμε τελικά ποιός είναι αυτός που παραπάνω τον στόλισες με “κοσμητικά επίθετα” και να δούμε τελικά ποιός είναι ποιός:

Ξεχνάς όταν με παρακαλούσες (και έβαζες κοινό μας φίλο να παρακαλέσει) να σου δώσω επίσημη βεβαίωση ότι αρθρογραφείς στο δικό μου δημοσιογραφικό μέσο για να μπορείς να βγάλεις μια «ταυτότητα» της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου και τώρα το παίζεις μάγκας «δημοσιογράφος»;!

Ξεχνάς την διδασκαλία που σου έκανα συνεχώς στα βίντεο σου να αποφεύγεις τά λάθη σου και σου έδειχνα τις γωνίες και το σκηνοθετικό μέρος και το πώς να στήνεις και να στήνεσαι στην κάμερα;!

Ξεχνάς την τεχνική βοήθεια που σου προσέφερα σε ρεπορτάζ για να δείξεις πως κάτι κάνεις κι’ εσύ;!

Ξεχνάς ότι μιμείσαι την τεχνική μου στα βίντεο σου (όπως και ό ίδιος μου είπες ότι το κάνεις) και λές ότι εγώ σε μιμούμαι (sic) και τώρα με αποκαλείς «μαλάκα» διότι σου επισημαίνω το κατήφορο που παίρνεις ενώ κάτι πήγες να κάνεις –και με την δική μου βοήθεια- για να ανέβεις;!

Ξεχνάς πόσες φορές σε ενημέρωσα για τις “πατάτες” σου σε ρεπορτάζ σου και τά διόρθωσες διότι και εισαγγελέας μπορούσε να σε καλέσει για ανυπόστατες κατηγορίες που εκτόξευες;

Σου δείχνω τις κλοπές που κάνεις σε άρθρα άλλων συναδέλφων (αυτό το newsbeast.gr το ξέσχισες στις κλοπές) και ότι θα πατήσεις μπανανόφλουδα κάποτε, και εσύ με αποκαλείς μαλάκα. Ας είναι φίλε, έμαθες ότι έμαθες από εμένα και τώρα το παίζεις δάσκαλος στον δάσκαλό σου.

Ξεχνάς (εγώ δεν ξεχνώ) που όταν σε βοηθούσα να ανέβεις, μπροστά μου με θράσος χιλίων πιθήκων έλεγες στο τηλέφωνο στους συνομιλητές σου ότι θα στείλεις το… «συνεργείο σου» (sic) για κάλυψη, και εννοούσες ΕΜΕΝΑ «συνεργείο» σου, με τά δικά μου μηχανήματα και την δική μου βοήθεια που με χαρά προσέφερα σε έναν φίλο, ενώ ήσουν ένα τίποτα, και εγώ μέσα μου γελούσα, ναι γελούσα και συνάμα σε λυπόμουν και αηδίαζα. Από τότε σε απομάκρυνα από κοντά μου ώς συνεργάτη, διότι το «ψώνιο» σου ήταν (και είναι) πάνω από το «θέλω» σου.

Ξεχνάς το ψώνιο σου όταν έκανα ρεπορτάζ και έκανες εσύ την κάμερα, όπου στο μοντάζ την στιγμή που έγραφα το όνομά σου στο «Σούπερ» (ξέρεις τί είναι αυτό;) μετρούσες πόσα δευτερόλεπτα εμφανίζεται το όνομά σου, και μου ζητούσες να το γράφω δυό και τρείς φορές;!

Δεν ξεχνώ κι’ εγώ όταν σε πρόσφατη συγκέντρωση στην ΕΚΑΒΗ, φίλος και συνάδελφος σού ζήτησε να θέσεις σε λειτουργία την κάμερά μου που ήταν στημένη από πρίν, εφόσον εγώ με δεύτερη κάμερα κάλυπτα γεγονότα στην πόλη και δεν προλάβαινα για 10 λεπτά την έναρξη, και του είπες: «Δεν ξέρω πώς δουλεύει»! Και όμως, την κάμερα μου σού την έδωσα κάποτε να κάνεις συνέντευξη –εφόσον δικά σου επαγγελματικά μηχανήματά δεν έχεις- και τότε ήξερες καλά πώς δουλεύει η κάμερα μου φίλε. Μικροπρέπειες και κατινιές που μόνο εσύ τις γνωρίζεις…!

Να πούμε περισσότερα; Άστο, δεν κάνει γιατί σου δίνω και αξία…

Φίλε, με ξένες πλάτες δεν κτίζεις οικοδόμημα, και όπως σου έγραψα στο πρώτο μου κείμενο, «Φούσκα είσαι και θα ξεφουσκώσεις». Μη παίρνουν αέρα τά μυαλά σου επειδή εμφανίστηκες σε ένα επαρχιακό «γυαλί» -εάν δεν ήταν ο παρουσιαστής φίλος και συντοπίτης ούτε από έξω δεν θα πέρναγες-, και βρέθηκες πίσω από ένα μικρόφωνο ραδιοφώνου. Αρκετά χρόνια έκανα ραδιόφωνο στο εξωτερικό για να μη νομίσεις ότι… «ζήλεψα» την «επιτυχία» σου, αν και γνωρίζεις από πρώτο χέρι ότι χαίρομαι με τις επιτυχίες των άλλων.

Πέραν τούτου, εσύ τρέχεις όπου φυσάει ο άνεμος μήπως και έρθουν στην εξουσία δικοί σου άνθρωποι για «να φάς καλά» όπως μού είπες, και όταν δεν πάνε καλά τά πράγματα αλλάζεις στρατόπεδο μήπως φάς από εκεί. Πάντα όμως νηστικός θα είσαι!

Εγώ το απέδειξα ότι δεν έχω την ανάγκη κανενός και κάνω ανεξάρτητη δημοσιογραφία (η οποία σου είναι άγνωστη μάλλον) με δικά μου ρεπορτάζ και όχι κλεμμένα όπως εσύ, και ούτε ανάγκη έχω τά λεφτά τους και το γλείψιμό τους. Αυτό που πρέπει να γράψω και να καταγράψω αυτό έκανα, αυτό κάνω και αυτό θα κάνω. Πέραν τούτου, γνωρίζεις ότι την δημοσιογραφία την έχω λειτούργημα και όχι επάγγελμα εφόσον δέν έχω οικονομικό πρόβλημα.

Αυτά φυσικά σου τα λέω δίχως πρόθεση, αλλά εσύ με προκάλεσες με την ανόητη «απάντηση» σου, ενώ η ένστασή μου ήταν ενάντια στις κλοπές άρθρων που επιδίδεσαι συστηματικά τον τελευταίο καιρό (και κάποτε την πολεμούσαμε παρέα) και εσύ αρκέστηκες σε ύβρεις και κατηγορίες για να αμυνθείς. Κακό πράγμα φίλε μου το ψώνιο και η «ίππευση καλάμου»!!!

Όλα παρέρχονται φίλε, και αυτό που μένει σε φίλους και γνωστούς είναι η παρακαταθήκη εκάστου. Εσύ κάηκες από πρώτο χέρι αλλά δεν το έννοιωσες ακόμα, έως ότου η κάψα περάσει το… πετσί σου! Ο καιρός γαρ εγγύς έστιν!!!

Σε παραδίδω λοιπόν στον κατήφορο σου και να γνωρίζεις ότι θα εξακολουθώ να αναδεικνύω τυχόν κλοπές άρθρων από συναδέλφους, διότι ώς έντιμος και συνειδητός δημοσιογράφος στα 25 και πλέον χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό, σέβομαι και κρατώ την δημοσιογραφική δεοντολογία, κάτι που η αφεντιά σου δέν γνωρίζει ούτε την έννοιά της αλλά ούτε και την υπόστασή της.

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο