Μεσαίωνας με εξορκισμούς αίρεσης μπροστά στην κάμερα στη Θεσσαλονίκη.[ΑΡΘΡΟ-VID]

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ο «ιερέας» με το λαμέ σακάκι και οι «δαιμονισμένοι» που βρίζουν στα ασύρματα μικρόφωνα…

Μεσαίωνας με εξορκισμούς αίρεσης μπροστά στην κάμερα στη Θεσσαλονίκη...

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο με εξορκισμούς ανθρώπων μπροστά στην κάμερα και το μικρόφωνο θρησκευτικής αίρεσης στη Θεσσαλονίκη. Οι υποτιθέμενοι ακόλουθοι της παραθρησκευτικής οργάνωσης που ονομάζεται «Συναγωγή, Εκκλησίας Όλων Των Εθνών» (SCOAN) δείχνουν πρόθυμοι να «απελευθερωθούν» από τα κακά πνεύματα που τους έχουν κυριεύσει και

παρατάσσονται ώστε ο Έλληνας εκπρόσωπος του «προφήτη» Τζόσουα από τη Νιγηρία, να «διαγνώσει» με το άγγιγμα του, ποιος είναι δαιμονισμένος και ποιος όχι.

Ακολουθούν κωμικοτραγικές σκηνές…

Οι εικόνες με τους «δαιμονισμένους» να βρίσουν, να ρίχνουν κατάρες και να «χτυπιούνται» θυμίζουν κακοπαιγμένο έργο με ηθοποιούς β’ διαλογής που βάζουν σε σκέψεις ακόμα και το πιο καλόπιστο θεατή.

Ο εκπρόσωπος του «προφήτη», που στην οργάνωση ονομάζεται «Άνθρωπος Σοφίας», παρουσιάζεται με διαφορετικές κάθε φορά εμφανίσεις. Κοινό χαρακτηριστικό είναι το λαμέ σακάκι…

Εντύπωση προκαλεί ότι οι υποτιθέμενοι δαιμονισμένοι , αν και είναι εκτός εαυτού και κυριευμένοι από το κακό πνεύμα, δεν παραλείπουν να απευθύνουν τις βρισιές και τις κατάρες τους στο ασύρματο μικρόφωνο που κρατά η βοηθός οπερατέρ…

Η SCOAN είναι μια αίρεση με έδρα το Λάγος της Νιγηρίας. Ιδρύθηκε από τον Τ.Μπ. Τζόσουα (T. B. Joshua) που αυτοαποκαλείται Προφήτης και κατάφερε να αποκτήσει οπαδούς.

Οι ακόλουθοι πιστεύουν στην Ανάσταση του Ιησού και στην Θεία θεραπεία, η οποία γίνεται με τις «ευλογίες που εξαγόρασε ο Ιησούς Χριστός για μας στο Γολγοθά».

Στην Ελλάδα την αίρεση διαχειρίζονται τέσσερις άνδρες που έχουν λάβει το χρίσμα του Προφήτη: o Άνθρωπος Σοφίας Racine Bousso από τη Σενεγάλη, ο Άνθρωπος Σοφίας Daniel Emelandu από τη Νιγηρία, o Άνθρωπος Σοφίας Christopher Orji από τη Νιγηρία και o Άνθρωπος Σοφίας Χάρης Τσακωνίδης από την Ελλάδα…

Τα βίντεο είναι επεξεργασμένα από ομάδα ειδικών, έχουν τίτλους, γραφικά και λογότυπο της οργάνωσης που διαθέτει κανάλι στο διαδίκτυο….

Βοήθειά μας…

πηγή: mixanitouxronou.gr

 

Σημείωση τής sporeas.tv:

Μιμούνται ο ένας τον άλλον.

Μεσαίωνας με εξορκισμούς αίρεσης μπροστά στην κάμερα στη Θεσσαλονίκη...Χάρης Τσακωνίδης

Μεσαίωνας με εξορκισμούς αίρεσης μπροστά στην κάμερα στη Θεσσαλονίκη...Joshua

Με τις επιβλητικές στολές υπνωτίζουν οι "θαυματοποιοί" τα πρόβατα που τούς ακολουθούν τυφλά. Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που γνωρίζουν τον Λόγο τού Θεού και υπηρέτησαν στον αγρό Του.

************

Ο "Πανελλήνιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος" δέχθηκε σωρία ερωτήσεων για την εν λόγω αίρεση όπου και εξέδωσε Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΟΥ T.B. JOSHUA

www.sporeas.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο