«ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ» ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑ Η HELEXPO ΣΤΗΝ 82η Δ.Ε.Θ., Η ΟΧΙ;;;

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ:

“ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.” ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 19/09/2017)

Βαριές κατηγορίες κατά της HELEXPO αποδίδουν πολλοί επισκέπτες τής 82ης Δ.Ε.Θ. όπου στο πλαίσιο των music events, με το MAD Color Youth, επέτρεψαν στον rapper Ν.Ο.Ε. να κάνει πλύση εγκεφάλου στους νέους και σε κάποιους ανήλικους θαυμαστές του να κάνουν χρήση ναρκωτικής κάνναβης.

Εν προκειμένω ο rapper Ν.Ο.Ε. έχει το δικό του ψώνιο και θεωρεί πώς είναι… καλλιτέχνης (sic) και καυχάται σε βίντεο του στο YouTube ότι κάνει χρήση κάνναβης για πολλά χρόνια και σε καθημερινή βάση!!!

Είτε είναι καλλιτέχνης είτε όχι, αυτή η περιβόητη και πολυσυζητημένη συναυλία που έδωσε στις 16 Σεπτεμβρίου στην HELEXPO και στα πλαίσια τής 82ης Δ.Ε.Θ. μάς θορυβεί στο κατά πόσον δικαιούται ένας rapper ναρκομανής, σύμφωνα με δική του δημόσια ομολογία, να διαλαλεί το πάθος του επί σκηνής και να προτρέπει τους θαυμαστές του, μικρούς και μεγάλους, ενήλικους δηλαδή και ανήλικους, να κάνουν χρήση ναρκωτικών και περισσότερο να τους συστήνει και τον διαδικτυακό χώρο απ’ όπου μπορούν να αγοράσουν ναρκωτικά.

Εύλογα βγαίνει το συμπέρασμα ότι τα ναρκωτικά πλέον είναι… «νόμιμα» στην Ελλάδα από την στιγμή που η HELEXPO έδωσε την άδεια στον εξαρτημένο αυτόν rapper να ανέβει στην σκηνή.

Εάν υποθέσουμε ότι δεν γνώριζαν οι υπεύθυνοι το είδος του «τραγουδιού» (σε εισαγωγικά διότι δεν πρόκειται για τραγούδια αλλά έτσι τά θεωρούν όλοι αυτοί οι ατάλαντοι rappers) θα έπρεπε τουλάχιστον να διέκοπταν αμέσως τον rapper στο άκουσμα τής προώθησης των ναρκωτικών στους νέους. Δεν το έκαναν όμως.

Εδώ μήπως θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας κατά παντός υπευθύνου, εάν υποθέσουμε ότι ακόμα αποτελεί ποινικό αδίκημα η χρήση ναρκωτικών και η προώθησή τους με κάθε τρόπο και μέσον;

Προσπάθησα να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με την ΔΕΘ και όταν επιτέλους απάντησε κάποια κυρία, ζήτησα το γραφείο τύπου για περαιτέρω διευκρινήσεις όπου και με παρέπεμψε. Πέραν τής μεγάλης αναμονής στο ακουστικό μου μίλησα τελικά με κάποια κυρία η οποία ακούγοντας το θέμα δικαιολογήθηκε πώς πιθανόν αυτή η προτροπή του rapper Ν.Ο.Ε. να έγινε στα πλαίσια τής… σάτιρας!!! Όταν την πληροφόρησα ότι ο εν λόγω rapper είναι δεδηλωμένος -κατά δική του ομολογία- πολυετής χρήστης ναρκωτικών, τότε με παρέπεμψε στην κυρίως υπεύθυνη η οποία όμως μιλούσε στο τηλέφωνο και μου ζητήθηκε να περιμένω επιστροφή του τηλεφωνήματός μου από εκείνη, όπως και το αποδέχτηκα ευχαριστώντας την.

Έως την ώρα αυτή που δημοσιεύω τελικά το ρεπορτάζ, καμιά απάντηση δεν έλαβα και κανένα τηλεφώνημα δεν μου επιστράφηκε όπως μού υποσχέθηκαν.

Στο επίσημο σάϊτ τής HELEXPO διαφήμιζαν το περιβόητο event τού ναρκομανή rapper ώς εξής: «Απόψε, λίγο μετά τις 21:30, έρχεται στην 82η ΔΕΘ, στο πλαίσιο των music events, ένα ξέφρενο πάρτι, το MAD Color Youth, με εκατοντάδες λίτρα ΝΕΟΝ χρώμα και UV Lights, για να προσφέρει μια ανεπανάληπτη οπτικοακουστική εμπειρία μαζί με μερικούς από τους πιο δημοφιλείς rappers και djs της χώρας».

(http://www.helexpo.gr/el/press20170916)

Ακολουθεί το τηλεοπτικό σπότ

Επιστολή διαμαρτυρίας μάς απέστειλε επώνυμα μια επισκέπτρια τής ΔΕΘ αηδιασμένη και προβληματισμένη για την πορεία τής HELEXPO όπου και επιτρέπουν εν γνώσει τους τον κατήφορο και την παρανομία που άρχισε πλέον να την περιβάλλει!!! Την επιστολή η επώνυμη αναγνώστριά μας την απέστειλε και στην ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΣΕΠΗΜΒΕ).

Η κυρία Εύκλεια Κεσίδου μάς γράφει τά εξής:

«Αηδιασμένη και προβληματισμένη έφυγα χθες από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Χθες λοιπόν είπαμε να επισκεφτούμε την Δ.Ε.Θ., να περιηγηθούμε στα εκθέματα και να “απολαύσουμε” τις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την διεθνή αυτή έκθεση που έχει γίνει θεσμός και αντιπροσωπεύει την χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Χθες λοιπόν στις 16/9/17 και γύρω στις 9:30 στην Δ.Ε.Θ εκατοντάδες παιδιά είχαν στηθεί στον συναυλιακό χώρο της έκθεσης και περιμέναν να ξεκινήσει το “mad color youth party” στο οποίο θα άκουγαν τους αγαπημένους τους ράπερ και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα τους πετούσαν χρώματα «Νέον».

Το ΣΟΚ το πάθαμε όταν ξεκίνησε ο πρώτος ράπερ, ο Ν.Ο.Ε, την έναρξη της διεθνούς αυτής εκδήλωσης με την φράση “το έκανα όλο με 2 τζούρες” και κατόπιν ξεκίνησε τον “ξέφρενο” λόγο του φανερά υπό την επήρεια ουσιών … προτρέποντας τους νέους να ξεκινήσουν κάνναβη!!! Μάλιστα τους πρότεινε και ένα site στο Internet όπου μπορούν και να αγοράσουν!!! Κατόπιν ξεκίνησε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο “αγαπώ την κάνναβη”.

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ για τους υπευθύνους της Δ.Ε.Θ για το διεθνές αυτό ρεζιλίκι και βαθύς προβληματισμός για τους νέους που “ζητωκραύγαζαν” τον συγκεκριμένο ράπερ.

Δυστυχώς δεν έχω ντοκουμέντο με την συναυλία λόγω του σοκ, ψάχνοντας όμως βρήκα ένα βίντεο με τις “απόψεις” του “καλλιτέχνη”… ΝO HOPE!»

Βίντεο όμως του επίμαχου «καλλιτέχνη» τής 82ης ΔΕΘ κυκλοφορεί ευτυχώς στο διαδίκτυο αποτυπώνοντας τά σημεία που μάς ενδιαφέρουν, τα οποία και αναδημοσιεύουμε από το YouTube με επεξεργασία των επίμαχων σημείων.

Μεταξύ άλλων, ο ΝΟΕ διαφημίζει ένα σάϊτ όπου μπορεί κάποιος να μπεί και να αγοράσει ότι ναρκωτικό θέλει. Αρχίζοντας το… «τραγούδι» του, ή μάλλον το παραλήρημά του, λέει: «ναι, αγαπώ την κάνναβη, την σκέφτομαι στο μυαλό μου όλη την ώρα…», «αγαπάω το χόρτο»! Στην συνέχεια καυχάται «τραγουδιστικά» ότι «γύρισα όλο τον κόσμο, συνήθισα να σπάω κεφάλια με σιδηρογροθιές…», «15 χρόνια είμαι αυτής τής λογικής, να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς…» προβάλλοντας έτσι και τον τραμπουκισμό με την άγρια βία αλλά και την τρομοκρατία. Και όλα αυτά μέσα στην Δ.Ε.Θ. με τούς θεατές να δέχονται παθητικά τά μηνύματα «θανάτου» που τούς διοχέτευσε ο ναρκομανής και «ψωνισμένος» rapper.

Παραμένει λοιπόν το εύλογο ερώτημα:

«ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ» ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑ Η HELEXPO ΣΤΗΝ 82η Δ.Ε.Θ., Η ΟΧΙ;;;

Η επήρεια των ναρκωτικών όμως κάποτε «λέει» και την αλήθεια όπως την ακούμε και από τον ίδιο τον ΝΟΕ, τού λέγοντος: «Ο άνθρωπος εάν δεν πάθει δεν θα μάθει».

Έτσι θα πάθει και ο ΝΟΕ κάποτε, αλλά ίσως να είναι αργά για να… μάθει.

Υ.Γ.: Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, αργά το βράδυ, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής τής Δ.Ε.Θ. κύριος Αλέξης Τσαξιρλής, μου τηλεφώνησε δίδοντας μου περισσότερες πληροφορίες για την κατάληξη τής υπόθεσης τού rapper ΝΟΕ.

Εξήγησε πώς δεν υπήρχε καμία πρόθεση εκ μέρους τής Δ.Ε.Θ. γι’ αυτό που συνέβη επί σκηνής, (σ.σ. και σίγουρα δεν υπήρξε πρόθεση πιστεύω, πώς θα μπορούσε άλλωστε)!

Επόπτης τής σκηνής από την Δ.Ε.Θ. επόπτευε την στιγμή εκείνη την συναυλία και όταν αντιλήφθηκε την παράλογη κατάσταση με τον rapper που εξυμνούσε την κάνναβη επί σκηνής στους νέους και σύστηνε το σάϊτ που θα μπορούσαν να προμηθευτούν ναρκωτικά, επενέβη διακριτικά και ζήτησε από τους διοργανωτές να κατέβει ο rapper από την σκηνή και να μήν συνεχίσει. Αυτό και έγινε για την δεύτερη εμφάνισή του.

Ο κύριος Τσαξιρλής εξέφρασε την λύπη του για την αναστάτωση που προκάλεσε το θλιβερό αυτό γεγονός και διαβεβαιώνει τους φίλους επισκέπτες τής Δ.Ε.Θ. ότι τέτοιες παρουσιάσεις δεν θα επαναληφθούν.

Επίσης, από την δική μας πλευρά, δηλώνουμε πώς την άψογη διοργάνωση τής Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) δεν μπορεί να την αμαυρώσει αυτό το τυχαίο γεγονός, όσο σκληρό και κατακριτέο μπορεί να είναι. Και σίγουρα είναι…!

Γιώργος Οικονομίδης

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο