Ορθόδοξος ιερέας του 2015 “καβάλα” σε νεαρό για… εξορκισμό. (άρθρο+βίντεο).

Μοιραστείτε το Άρθρο

Του Γιώργου Οικονομίδη.

Δεν αποτελεί είδηση η πρακτική αυτή του Ορθόδοξου ιερέα από την Υπερδνειστερία (ή αλλιώς Τρανσνίστρια) της Μολδαβίας. Απλά είναι σύνηθες φαινόμενο να βλέπουμε τέτοια θρησκευτικά ευτράπελα τά οποία δεν δοξάζουν τον Θεό –Τον οποίον επικαλούνται- απεναντίας όμως Τον ντροπιάζουν και Τον βλασφημούν. Ο λόγος για έναν εξορκισμό στον οποίον ο εν λόγω ιερέας έδειξε το απάνθρωπο και αντίχριστο πρόσωπό του.

Συγκεκριμένα, στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο χωριό Hristovaia στην Μολδαβία, κατέφτασε ένας «δαιμονισμένος» (όπως η γιαγιά του υποστήριξε) και ζητήθηκε από τον ιερέα να κάνει εξορκισμό του δαιμονίου. Στο διάρκειας 8 λεπτών βίντεο βλέπουμε τον ιερέα αυτόν να «εξορκίζει» το δαιμόνιο και τον άμεσα ενδιαφερόμενο «δαιμονισμένο» να υπόκειται την παπαδική βάσανο και εξευτελισμό.

Ορθόδοξος ιερέας του 2015 “καβάλα” σε νεαρό για… εξορκισμό

Ο παπάς καβάλησε τον νεαρό όπως καβαλάει ένα γαϊδούρι, και ο νεαρός παρίστανε τον γάϊδαρο. Στο τέλος, αφού εξαντλήθηκε ο νεαρός, έπεσε στο δάπεδο, και ο ιερέας εξακολούθησε να τον καβαλάει περπατώντας επάνω στο πεσμένο σώμα του νεαρού. Ο νεαρός, φανερά καταπονημένος, ικέτευε να σταματήσουν αυτόν τον εφιάλτη. Εις μάτην όμως. Ο παπάς βρήκε «παιχνίδι» και το απολάμβανε. Έτσι πίστευε ότι θα διώξει το δαιμόνιο από τον νεαρό.

Υπερδνειστερία ή αλλιώς ΤρανσνίστριαΟ λόγος που καβάλαγε τον μικρό σαν να ήταν γαϊδούρι, ήταν η σκηνή του Ιησού που μπήκε καβάλα σε υποζύγιο όνου στην Ιερουσαλήμ. Ήθελε ο παπάς να μιμηθεί τον Ιησού και να το «παίξει» και αυτός βασιλιάς ενάντια στο δαιμόνιο που κυρίευσε τον νεαρό.

Περίπου 20 θρησκευόμενοι συμμετείχαν στην απαράδεκτη αυτή τελετή του εξορκισμού, με την γιαγιά του νεαρού, πίσω από τον ιερέα, να βγάζει κραυγές και σταυροκοπήματα, φέροντας μας στην απορία για το ποιος άραγε να είναι ο… δαιμονιζόμενος.

Πάντως, η Αρχιεπισκοπή της Μολδαβίας καταδίκασε αυτές τίς μεθόδους εξορκισμού, και υποσχέθηκε να εξετάσει την υπόθεση στο Εκκλησιαστικό δικαστήριο και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα να μην επαναληφθούν τέτοια αστεία και ανόητα θρησκευτικά καμώματα. Τα έχει αυτά δυστυχώς η Θρησκεία που βαδίζει έξω από την Αγία Γραφή.

Με έκθεση του το ψυχιατρικό νοσοκομείο του κρατιδίου της Υπερδνειστερίας παραδέχτηκε ότι, η πράξη αυτή του Ορθοδόξου ιερέα, ήταν εξορκισμός!!!

Να δούμε τί άλλο θα… δούμε!!!

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.tv

www.BibleMedia.tv

www.sporeas.gr

 


Μοιραστείτε το Άρθρο