Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(28/05/2018)

 

Ο Δήμαρχος Κατερίνης ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης στις 22 Μαΐου 2018, τάσσεται υπέρ της εγκατάστασης και λειτουργίας Αιολικού πάρκου στα Πιέρια Όρη με 11 ανεμογεννήτριες που θα καταστρέψουν εκατοντάδες ή χιλιάδες δέντρα τού Εθνικού Δρυμού.

Στα πλαίσια τής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο τού Δήμου Κατερίνης για την ανάκληση της απόφασης για την λειτουργία Αιολικού πάρκου στα Πιέρια Όρη, με την εγκατάσταση 11 ανεμογεννητριών που θα καταστρέψουν την παρθένα φύση, μετά την τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης -εφόσον οι σύμβουλοι τής πλειοψηφίας του Σάββα Χιονίδη ήπιαν το «αμίλητο νερό» και δεν έβγαλαν λέξη ώς «η σιωπή των αμνών» ψηφίζοντας ναι στην καταστροφή τού δάσους- πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης για λίγα μόνο λεπτά της ώρας σε ένα τόσο φλέγον θέμα, ενώ σπατάλησε πενταπλάσιο περίπου χρόνο για να αποσπάσει, εν μέσω διαμαρτυριών, ψήφισμα κατά τής βίας στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη που δέχτηκε δυό φάπες (σφαλιάρες) από αγανακτισμένους πολίτες, φοβούμενος ο ίδιος μήπως γίνει ντόμινο αυτό και σε άλλους… δημάρχους!!!

Ο εκτός θέματος λόγος του προκάλεσε την οργή των παρευρισκομένων πολιτών που ήρθανε ν’ ακούσουν για την απόφαση περί ανεμογεννητριών και όχι για τις σφαλιάρες στον Μπουτάρη.

Παρά τις εκκλήσεις των δημοτικών συμβούλων και των βουλευτών Μπέττυς Σκούφα και Αστέριου Καστόρη που παρέστησαν στο συμβούλιο καθώς και η οργή των πολιτών της περιοχής για ακύρωση τής απόφασης, ο δήμαρχος ήταν ανένδοτος και προαποφασισμένος να επιβάλλει το «ΝΑΙ», όπως επέβαλε και στους συμβούλους του να κάνουν, διότι δεν εξηγείται αλλιώς η ύποπτη σιωπή τους σαν να μήν έχουν δική τους άποψη και προσωπικότητα αλλά ακολουθούν τις επιταγές τού δημάρχου.

Ο μόνος σύμβουλος τού δημάρχου που ήταν κατά τής απόφασης, ήταν ο Χρήστος Γκουγκουρέλας που με την τοποθέτηση του αποστόμωσε τούς καταστροφείς τού δάσους και πιθανόν να αποτελεί πλέον το «μαύρο πρόβατο» τής παράταξης, όπως συνηθίζει να ενεργεί ο δήμαρχος σε όσους αντιτίθενται στις αποφάσεις του, όπως και στην περίπτωση Βαγγέλη Κήπου (βλέπε λίνκ).

Αυτά είναι τα ονόματα που ψήφισαν ΝΑΙ δίχως όμως να αρθρώσουν έστω και μιά λέξη (ούτε ανάσα δέν πήραν) για να αιτιολογήσουν την απόφαση τους, απλά έκαναν ότι τούς επέβαλε ο δήμαρχος και έδωσαν μόνο τό παρόν για να δικαιολογήσουν την απαρτία (βλέπε αμαρτία).

Συγκρατείστε όλα τα ονόματα των… άφωνων «αμνών», εκλογές έρχονται!!!  

 1. Αθανασιάδης Παναγιώτης
 2. Βαϊνάς Δημήτριος
 3. Γαβρίδης Γεώργιος
 4. Γιουμίδης Αλέξανδρος
 5. Δρούγκας Φώτιος
 6. Ελευθεριάδου – Μελετλίδου Ροδή
 7. Ίτσιος Γεώργιος
 8. Καλτσίδης Αλέξανδρος
 9. Κυραϊλίδης Χρυσόστομος
 10. Λεμονόπουλος Χρήστος
 11. Μακρίδου – Παρτσαλίδου Παρθένα
 12. Μπερεδήμας Παναγιώτης
 13. Μπουσνάκης Αστέριος
 14. Ντούρος Δημήτριος
 15. Ντόντης Λάζος
 16. Παπαζήσης Αναστάσιος
 17. Παπαζιώγας Νικόλαος
 18. Παυλίδης Θεόδωρος
 19. Τζουμέρκα Καλλιόπη
 20. Τσιουκάνης Κων/νος

Σημειώνω ότι, ο δήμαρχος ζήτησε αστυνομική προστασία κατά την διάρκεια του συμβουλίου καθώς και άντρες τής Ασφάλειας όπως και… μπράβους, για να προστατέψουν την διαδικασία από τυχόν φασαρίες των πολιτών. Με τον φόβο ζεί αλλά δυστυχώς όλη αυτή η αστυνομική δύναμη αποσπάται από άλλες ανάγκες πολιτών και πληρώνεται από τους φορολογούμενους πολίτες, από αυτούς δηλαδή που φοβάται ο δήμαρχος την οργή τους.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο την τοποθέτηση του δημάρχου, την ψηφοφορία και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και οργή των πολιτών κατά τού δημάρχου.

(ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ)

 

www.Pieria.tv

©www.Pieria.tv 2018

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο