Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (με σχόλιο από Pieria.tv).

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Από τις 20 έως τις 28 Νοεμβρίου, Με κεντρικό θέμα: «Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας», ο Δήμος Κατερίνης,  δηλώνει παρών και φέτος στην ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων (EWWR), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους. Στην πανευρωπαϊκή αυτή πρόσκληση λαμβάνουν μέρος: οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Κατερίνης, προγραμματίσθηκαν και θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 20-28 Νοεμβρίου, οι εξής δράσεις με γνώμονα και την τρέχουσα υγειονομική κατάσταση της περιοχής λόγω του  κορωνοϊού:

20-28/11 Ενημέρωση των δημοτών και παρουσίαση των ενεργειών του Δήμου για την ανακύκλωση. Στο επίκεντρο η ενημέρωση για τους ορθούς τρόπους διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

22/11 Παρουσίαση στο Δημοτικό ραδιόφωνο και στα social media του Δήμου για την ευρωπαϊκή εβδομάδα αποβλήτων και την καμπάνια επαναχρησιμοποίησης.

24/11 στις 11:00 π.μ.: Διαδικτυακή ημερίδα Δήμου Κατερίνης με τίτλο «Κυκλική Οικονομία: Προκλήσεις & Προοπτικές / Η περίπτωση της Κατερίνης». Συμμετέχει επίσης: Το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης της ημερίδας από δημότες και σχολεία. Link συμμετοχής: meet.google.com/jio-kttn-jvo

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης. Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας θα ανακοινωθεί έγκαιρα με νεότερη γνωστοποίηση.

 

Σχόλιο από Pieria.tv: Επιφύλαξη εκφράζουμε για το πραγματικό ενδιαφέρον του Δήμου μας περί της «Μείωσης Αποβλήτων» από την στιγμή που αδιαφορεί ή κωλυσιεργεί ο δήμαρχος και οι συν αυτώ στο θέμα «μπόχα και δυσωδία» της πόλης από γνωστούς επιχειρηματίες που «ευωδιάζουν» αποπνικτικά την ατμόσφαιρά μας παρεμποδίζοντας εσκεμμένα την καθαρή αναπνοή μας και μάλιστα εν καιρώ θερινής περιόδου όπου επιτακτική ανάγκη είναι τα ανοικτά παράθυρα λόγω ζέστης. Ας μην επαναπαύεται ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος στο ότι καταγγέλθηκε η υπόθεση στην εισαγγελία, πρέπει όπως «αγωνιά» για την «Μείωση Αποβλήτων» κατά την ως άνω Ευρωπαϊκή εβδομάδα, έτσι να «αγωνιά» (έστω και στο ελάχιστο) για την υγεία των πολιτών και την καθαρή αναπνοή. Δεν μας διαφεύγει η εσκεμμένη αποφυγή του δημάρχου στο να ζητήσει δημοτικό συμβούλιο για το θέμα «μπόχα και δυσωδία» της πόλης, άσχετα που το υποσχέθηκε στην ομάδα πολιτών «I Can’t Breathe» (δεν μπορώ να αναπνεύσω) και αρκέστηκε στα ψεύδη του που παραμύθιασε την ομάδα ότι θα πράξει το καθήκον του, και δεν το έπραξε. Οι δημότες οργισμένοι μιλούν για τις επόμενες εκλογές όπου θα του δώσουν «τα παπούτσια στο χέρι». Ας το καταλάβει αυτό ο κύριος Κουκοδήμος.

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο