Σειρήνες την Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2017, κατά την Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017»

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 29/09/2017)

 

Πρός ενημέρωση τής τοπικής κοινωνίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας το κοινό “ότι την Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2017, κατά Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

            Τοπική ώρα 11:00΄, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

            Τοπική ώρα 11:05΄, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

             Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας”.

Πέραν τής ανακοίνωσης τής Π.Ε. Πιερίας, υπενθυμίζω την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016 για να γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται, διότι το κοινό αποδεικνύεται πώς έχει άγνοια τού γεγονότος και δέν του δίνει την πρέπουσα προσοχή και σημασία, όπως επεσήμανα σε άρθρο μου ΕΔΩ και στο παρακάτω βίντεο μου:

Ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η ενημέρωση του κοινού στις εν λόγω ασκήσεις για να γνωρίζουμε τί θα πράξουμε σε πραγματικά γεγονότα, δέν αμφισβητείται.

Υπάρχει πλήρης άγνοια και είναι επικίνδυνο αυτό στούς χαλεπούς και φιλοπόλεμους καιρούς πού ζούμε.

Ας μή μάς διαφεύγει η αλήθεια τής 25ης Αυγούστου 2017 όπου ήχησαν οι σειρήνες τού πολέμου σε διάφορους Δήμους τής Χώρας από λάθος των χειριστών. Και στην Κατερίνη ακούστηκαν σειρήνες αλλά δυστυχώς εξακολουθούσε η πλήρης άγνοια, τόσο των πολιτών όσο και των υπηρεσιών του Νομού. Επικοινώνησα προσωπικά με την Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πιερίας, τόν Δήμο Κατερίνης, την Αντιπεριφέρεια Πιερίας (η οποία ήταν κλειστή την ώρα εκείνη) και όλοι τους μου δήλωσαν άγνοια του συμβάντος, και πώς δέν άκουσαν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!! Δείτε το ρεπορτάζ ΕΔΩ.

Γι’ αυτό επιμένω στην αύξηση τής προσπάθειας τών αρχών του τόπου μας για περαιτέρω ενημέρωση του λαού, πρίν να είναι αργά σε περίπτωση πραγματικής αεροπορικής επιδρομής και όχι μόνο.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο