Στην Ευρωβουλή η μή τήρηση του αντικαπνιστικού Νόμου στην Ελλάδα

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(08/01/2018)

 

Επιτέλους και μια κίνηση κατά του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους που αξίζει να την υποστηρίξουμε και να αρχίσει το κράτος να θορυβείται στο ότι κάποιοι Έλληνες ξυπνούν πλέον και διεκδικούν τά αυτονόητα.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας, γράφει τον Αντικαπνιστικό Νόμο στά… του!

Πολίτης από τα Τρίκαλα έκανε προσφυγή στην Ευρωβουλή για την εφαρμογή τού αντικαπνιστικού Νόμου στην Ελλάδα, που δυστυχώς -ώς συνήθως- δεν εφαρμόζεται με αποτέλεσμα να αποκόπτεται ένας μη καπνιστής από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Δεν τολμάς να καθίσεις σε μια καφετέρια, ούτε σε εστιατόριο δίχως το «ντουμάνι» του καπνιστή να σου έρχεται στο πρόσωπο γεμίζοντας τα ρουθούνια σου δηλητήριο και καρκίνο! Και όλα αυτά διότι δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός Νόμος στην Ελλάδα των τσαμπουκάδων και των «ετσιθεληστών», με αποτέλεσμα να υποφέρουν οι μη καπνιστές και να γίνονται παθητικοί καπνιστές.

Η αθλιότητα τού Υπουργού Υγείας Πολάκη! Καπνίζει δημόσια μέσα στο Υπουργείο Υγείας.

Ορθά λοιπόν έπραξε ο πολίτης από τα Τρίκαλα που προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ζήτησε την άμεση εφαρμογή τού Νόμου στην Ελλάδα. Και επειδή μιλάμε για Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σωστά καταλάβατε ότι η προσφυγή του έγινε αποδεκτή διότι ελέγχθηκε αμέσως σε αντίθεση με την Ελληνική γραφειοκρατία που θα καθυστερούσε κάποια χρόνια ίσως.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λοιπόν ξεκινά διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για το φαινόμενο «ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ» (δικός μου όρος) για να διαπιστώσει κατά πόσον και γιατί δεν εφαρμόζεται ο υπάρχον αντικαπνιστικός Νόμος, που κλείνει αισίως τα 10 χρόνια ύπαρξης του.

Σχετικά άρθρα, για τον εν λόγω Νόμο, και την μη εφαρμογή του, δημοσίευσα προ καιρού (ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ) όπου και επεσήμανα την παρανομία των καπνιστών, όχι τόσο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο σε Δημόσιες υπηρεσίες που αντί να δώσουν το παράδειγμα της υπακοής και εφαρμογής του Νόμου, οι ίδιοι οι αιρετοί παρανομούν και γράφουν τους Νόμους στα…, όπως συμβαίνει στο Δημαρχείο Κατερίνης, στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας και αλλού!

Κάποτε θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα της ανυπακοής και οι υψηλά ιστάμενοι που αδιαφορούν για την εφαρμογή των Νόμων.

Επόμενο είναι, ότι, σε κλειστούς χώρους όπου καπνίζουν, εάν καλέσει κάποιος την αστυνομία τότε είναι υποχρεωμένα τά όργανα τής Τάξης να εφαρμόσουν τον Νόμο και να επιβληθεί στους παρανομούντες το ανάλογο (τσουχτερό) πρόστιμο, που ανέρχεται για τους καπνιστές έως και 1.500 ευρώ ενώ για τους καταστηματάρχες έως και 10.000 ευρώ. Το ξανακάνουν μετά;;;

 Δείτε το σχετικό έγγραφο αποδοχής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τής καταγγελίας που δημοσιεύει ο Ιστότοπος trikalavoice.gr

 

©www.Pieria.tv 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο