ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΑΘ ΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv  (24-02-2020)

 

Στον Μακρύγιαλο Πιερίας έγινε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 το 2ο συλλαλητήριο κατά τής εγκατάστασης λαθρομεταναστών σε ξενοδοχείο τού χωριού.

Το πρώτο συλλαλητήριο έλαβε χώρα την προηγουμένη Κυριακή 16/02/2020 στο πρώην Δημαρχείο Μακρυγιάλου με περίπου 200 διαδηλωτές ενώ στις 27 Οκτωβρίου 2019 για τον ίδιο λόγο αλλά σε διαφορετικό ξενοδοχείο, διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι στην Μεθώνη Πιερίας για την έλευση λαθρομεταναστών όπου και απετράπη η έλευση τους μετά την έντονη διαμαρτυρία.

Πλήθος κόσμου, δίχως όμως τον αναμενόμενο αριθμό, βρέθηκε στην πλατεία Μακρυγιάλου (κτήριο Συλλόγου «Η Στέγη της Αγάπης») ενώ οι ομιλητές πληροφόρησαν τους κατοίκους για τις συνέπειες τής εγκατάστασης των λαθρομεταναστών στο υπό ανακαίνιση ξενοδοχείο ΑΡΙΩΝ ιδιοκτησίας Λάζου Χοτοκουρίδη με κεντρικό πανό που ανάρτησαν όπου και ανέγραφε «ΧΟΤΟΚΟΥΡΙΔΗ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ».

Ο δικηγόρος και επικεφαλής τής οργανωτικής επιτροπής Τάσος Γιακουμής, πρίν την έναρξη τού συλλαλητηρίου μίλησε στην κάμερα μας ενώ στην συνέχεια ώς κύριος ομιλητής και συντονιστής, έδωσε τον λόγο στον ιερέα τού χωριού π. Γεώργιο Μιάουρα και στον απόστρατο αξιωματικό Χαράλαμπο Πατουλίδη όπου συμμετείχε σε ελληνικές αποστολές στο Αφγανιστάν και Σομαλία μεταφέροντας μας την κουλτούρα όλων αυτών των λαθρομεταναστών.

Ο κος Τάσος Γιακουμής αποκάλυψε στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη ότι για την δράση του κατά τών λαθρομεταναστών, δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του.

Με τηλεφωνική επικοινωνία μίλησε στους συγκεντρωμένους ο κάτοικος τής Μόριας Θωμάς Φανάρας περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Λέσβο ενώ προέτρεψε τούς κατοίκους τού Μακρυγιάλου ότι, «… εάν βλέπουν μοιρολατρικά την καταστροφή τού τόπου τους, θα πρέπει να ξεχάσουν την ζωή που ζούνε όλοι οι κάτοικοι τού χωριού».

Η συγκέντρωση έληξε με τους διαδηλωτές να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο.

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο