ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΑΘPOΜΕΤΑNΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv  (16-02-2020)

 

Το Δημαρχιακό κτήριο Μακρυγιάλου έγινε ο τόπος συνάντησης των κατοίκων τού χωριού και όχι μόνο, για να διαμαρτυρηθούν κατά τής εγκατάστασης λαθρομεταναστών σε ξενοδοχείο που ανακαινίζεται επί τούτου.

Διακριτική ήταν η παρουσία τής αστυνομίας με έναν αστυνομικό τής ομάδας ΔΙΑΣ ενώ άλλα περιπολικά βρισκόντουσαν έξω από το χωριό πέραν των αυτοκινήτων με συμβατικές πινακίδες και αστυνομικούς με πολιτικά.

Ασφυκτικά γεμάτος ο αύλειος χώρος τού Δημαρχείου με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ειρηνικά κατά τής λαθροεγκατάστασης στο χωριό τους.

Αποφασισμένοι οι κάτοικοι να αποτρέψουν την απόφαση τής κυβέρνησης ενώ ο συντοπίτης δικηγόρος Τάσος Γιακουμής, από μικροφώνου ενημέρωνε τους κατοίκους για τις αρνητικές συνέπειες τής εγκατάστασης των διακοσίων περίπου λαθρομεταναστών στο εν λόγω ξενοδοχείο από ανθρώπους με άγνωστο ποινικό παρελθόν που καθοδηγούνται από γνωστές ΜΚΟ, με εμφανή την άρνηση των κατοίκων στο να επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο.

Το εγκαταλελλημένο ξενοδοχείο βρίσκεται στη θέση Άι Γιάννης τού Μακρυγιάλου, ενώ μετά την παύση λειτουργίας του μετατράπηκε σε οικοτροφείο τής Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών, έως το 2014. Έκτοτε παρέμενε ανενεργό έως την πρόσφατη απόφαση εγκατάστασης λαθρομεταναστών όταν τελειώσουν οι εργασίες συντήρησης του.

Το επόμενο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι τής ερχόμενης Κυριακής 23 Φεβρουαρίου στην πλατεία τού χωριού, σύμφωνα με τον πρόεδρο τού Μακρυγιάλου Πάρη Αναστασιάδη.

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο