ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ – “ΜΠΑΧΑΛΟ” ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (28-09-2020).

 

Ευγενική παραχώρηση φωτογραφίας odigos-pierias.gr

Όταν ενημερωθήκαμε οι δημοσιογράφοι ότι ο τέως δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» κύριος Σάββας Χιονίδης (νυν βουλευτής Ν.Δ. Πιερίας) θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Κυριακή 27/09/2020, βγήκε ανακοίνωση από την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου ότι δεν θα παραβρεθούν στην συνέντευξη οι δημοσιογράφοι της Ένωσης διαμαρτυρόμενοι για την εισήγηση του κυρίου Χιονίδη στην Βουλή να αποκλείονται κάποιοι δημοσιογράφοι από θέσεις εργασίας. Στην απόφαση αυτή των συναδέλφων συμπαραστάθηκα και εγώ με δήλωση μου στην Pieria.tv (άσχετα που ανήκω σε άλλη Ένωση, στην Ένωση Συντακτών Βορείου Ελλάδος) και δεν παραβρέθηκα στην συνέντευξη.

Όπως βλέπουμε όμως, κάποιοι συνάδελφοι συμφωνούν μάλλον με την απαράδεκτη εισήγηση Χιονίδη για αποκλεισμό εργασίας κάποιων δημοσιογράφων, ή πιθανόν να μην το γνωρίζουν, και παραβρέθηκαν και κάλυψαν την συνέντευξη τύπου μη συμπαραστεκόμενοι στην απόφαση των συναδέλφων της Ένωσης, όπου είναι και δικαίωμα τους άλλωστε. Ας είναι, ο καθένας κρίνεται από τά έργα του και την στάση του απέναντι σε συναδέλφους δημοσιογράφους καθώς και την σχέση του ή την… εξάρτηση του από διάφορους οικονομικούς και μή παράγοντες του τόπου.

Αυτοί που παραβρέθηκαν στην συνέντευξη την δημοσίευσαν και στις ιστοσελίδες τους, απ’ όπου και εγώ είδα την συνέντευξη γι’ αυτό και έχω κάποια ερωτηματικά.

Εντύπωση κάνει η ανοχή του κυρίου Χιονίδη στην παρουσία κάποιου που ΔΕΝ είναι δημοσιογράφος, όπου και τον «βομβάρδισε» με διάλογο και όχι με ερώτηση. Μιλάω για κάποιον Απόστολο Λέϊνα (εάν δεν λανθάνω στο όνομα του) όπου και ερωτώ τον κύριο Χιονίδη: Είναι δημοσιογράφος ο κύριος αυτός; Είναι έγκριτος με δημοσιογραφική ταυτότητα; Ανήκει σε κάποια Ένωση Συντακτών; Πώς λοιπόν κύριε Χιονίδη δεχθήκατε τον κύριο αυτόν στην συνέντευξη τύπου εφόσον ρητά και κατηγορηματικά στην πρόσκληση που απέστειλε η παράταξη σας είχε ρητή απαίτηση να παραβρεθούν μόνο δημοσιογράφοι;

Είμαι βέβαιος κύριε Χιονίδη πως γνωρίζετε ότι ο εν λόγω κύριος ΔΕΝ είναι δημοσιογράφος αλλά παρόλα αυτά τον συμπεριφερθήκατε ώς τέτοιον διότι πιθανόν σας βόλευε το όποιο δημοσίευμα του!

Τέλος, για να μιλήσω και εγώ με την λαϊκή έκφραση που λέει «έπεσα από τά σύννεφα», πληροφορήθηκα -και το έλεγξα από βίντεο της συνέντευξης που κυκλοφόρησε- ότι, παρά την απόφαση της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου να μην παραβρεθούν στην συνέντευξη οι δημοσιογράφοι της Ένωσης, και την γραπτή αυτή απόφαση ανέθεσαν στην αντιπρόεδρο της Ένωσης κυρία Εύη Μιχωλού να την παραδώσει στον κύριο Χιονίδη, η συνάδελφος Εύη όχι μόνο παραβρέθηκε έως το τέλος της συνέντευξης αλλά έκανε και ερωτήσεις. Θα έπρεπε μπροστά στις κάμερες να αναγνώσει την επιστολή διαμαρτυρίας, να την παραδώσει στον κύριο Χιονίδη και να αποχωρήσει, κάτι που δεν έκανε.

Δυστυχώς αδίκως μάλλον συμπαραστάθηκα και εγώ σε κάποιους συναδέλφους της συγκεκριμένης Ένωσης και δεν πήγα στην συνέντευξη όπου είχα ερωτήσεις κύρους να θέσω στον κύριο Χιονίδη. Απομένει λοιπόν να πληροφορηθούμε από τον πρόεδρο της Ένωσης κύριο Γιώργο Κουκουλιάτα τί στάση θα κρατήσει το Δ.Σ. για την αντιπρόεδρο που «πρόδωσε» την απόφαση όπου και η ίδια… υπέγραψε!!!

Επόμενο είναι ότι δεύτερη φορά συμπαράστασης στην εν λόγω Ένωση δεν θα υπάρξει από μέρους μου.

 

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο