«Τα μαύρα χάλια σου, όταν τα βλέπω με ζαλίζουνε…»

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Μπορεί απλούστατα να τραγούδαγε αυτό ώς τραγούδι ο Μανώλης Αγγελόπουλος αντί για τα «Μαύρα μάτια σου»

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(06/02/2018)

 

Το Δημαρχείο μας στην Κατερίνη είναι η “καρδιά” και ο “πνεύμονας” τής πόλης.

Το κτήριο του στο κέντρο τής πόλης πρέπει να δείχνει κιόλας ώς καρδιά και πνεύμονας! Δεν είναι πως δεν το βλέπουμε αυτό το χάλι τής πρόσοψης, αλλά κάποιο τηλεφώνημα που μου έγινε από συντοπίτη μας να μου καταγγείλει την απαράδεκτη -όπως σωστά την χαρακτήρισε- εικόνα του Δημαρχείου μας, και μου ζήτησε να κάνω το ρεπορτάζ προς συμμόρφωση των υπευθύνων, το θεώρησα κι΄αυτό υποχρέωση μου.

Γιατί άραγε επικρατεί αυτή η εικόνα στο Δημαρχιακό κτήριο;

Γιατί ο δήμαρχος μας δεν δίνει εντολή για τον καλλωπισμό του; Για το βάψιμό του; Για την περιποίηση του πράσινου που με χρήματα δημοτών τοποθέτησαν λίγο καιρό πρίν και συγκεκριμένα τον Μάϊο του 2017 χαρακτηρίζοντας το ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης ώς «βελτίωση των βιοκλιματικών συνθηκών του κτηρίου τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά»;

Με την δημοσίευση μου του Δελτίου Τύπου στις 5 Μαΐου 2017 που μου έστειλε η Δημαρχεία για την «Τοποθέτηση των φυτοσυνθέσεων–ανθοσυνθέσεων σε ζαρντινιέρες», έκανα και αυτό το σχόλιο: «Συγχαίρουμε την πρωτοβουλία αυτή με την τοποθέτηση του «κήπου» στο Δημαρχείο. Μήπως όμως θα έπρεπε πρώτα –και μάλλον ώς προτεραιότητα- να βαφτεί η όψη του κτηρίου και μετά να τοποθετηθούν τα άνθη και τά φυτά;».

Και να τώρα που επανέρχεται το ζήτημα τού Δημαρχιακού κτηρίου, με τους ξεφλουδισμένους τοίχους και σοφάδες!

Μήπως όμως δεν υπάρχουν τά απαραίτητα χρήματα; Τότε θα το δικαιολογήσουμε. Υπάρχει όμως δικαιολογία από την στιγμή που για δεύτερη χρονιά πετάει ο δήμαρχος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για Πάρκο Χρωμάτων ενώ στερεί το χρώμα από το Δημαρχείο μας; Υπάρχει δικαιολογία σ’ αυτό; Δυστυχώς πρόκειται για κατάντια και αποτροπιασμό στους δημότες να αντικρύζουμε αυτό το χάλι. Σωστά ο φίλος τής Pieria.tv επεσήμανε και κατήγγειλε την κατάσταση αυτή.

Πιστεύω ότι κάποτε θα έρθουν στον εαυτό τους κάποιοι που κοιτούν μακριά, πολύ μακριά, ενώ δεν μπορούν να διακρίνουν πράγματα και καταστάσεις μπροστά στην μύτη τους!

 

www.Pieria.tv

©2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο