Τελικά ο κιτρινισμός τής δημοσιογραφίας ξεπερνάει τά όρια τής ηλιθιότητας!

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 30/08/2017)

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γνωστή ιστοσελίδα Newsbomb.gr χρησιμοποιεί παραπλανητικούς τίτλους για να κάνεις κλίκ στο Facebook χάριν του… κλίκ.

Έτσι, με περισσότερα κλίκ δικαιολογούν τις διαφημίσεις που ζητούν να πάρουν ώς δήθεν να είναι το πρώτο σάϊτ με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα (sic)!!!

Όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει στο Facebook τά σχόλια σε κάθε κοινοποίηση άρθρου τού Newsbomb.gr, τά 9 από τα 10 είναι σχόλια αγανάκτησης, διαμαρτυρίας και υβριστικά για την παραπλάνηση που επιδίδεται αυτό το σάϊτ, που ενώ άρχισε σωστά και δημοσιογραφικά κατήντησε χειρότερο από την κυρά Κατίνα.

Πρόσφατο παράδειγμα παραπλανητικού τίτλου τών ανεγκέφαλων Newsbombάκηδων, είναι το άρθρο: «Περνάτε το φανάρι με κόκκινο; Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται», (δείτε το εδώ) και όλη η αναφορά για το κόκκινο γίνεται για την… Κίνα, με τά μέτρα που πήραν οι Κινέζοι για την παραβίαση τού κόκκινου σηματοδότη από τους πεζούς, ο γνωστός μας δηλαδή “Σταμάτης”. Κατά τ’ άλλα ο τίτλος παραπέμπει κανονισμό στην Ελλάδα ώς να πρέπει να ιδούμε εμείς τί νέα μέτρα έρχονται!!!

Εάν θέλετε όμως να γελάσετε ή να δείτε πόσο χοντρόπετσοι και ξεδιάντροποι είναι κάποιοι αρθρογράφοι του εν λόγω ιστότοπου, να διαβάζετε πρώτα τά σχόλια τής κάθε κοινοποίησης και μετά να ανοίγετε το άρθρο για να μην πάνε χαμένα τά κλίκ σας. Είμαι βέβαιος ότι το 95% των σχολιαστών δεν θα ανοίξουν ξανά άρθρα των Newsbombάκηδων, εφόσον οι ίδιοι οι σχολιαστές δηλώνουν κάτι τέτοιο. Θέλω να ξέρω, οι Newsbombάκηδες διαβάζουν ποτέ τά σχόλια;

Επίσης, αρκετοί δηλώνουν ότι θα μπλοκάρουν το Newsbomb.gr από το να βλέπουν αναρτήσεις του στο Facebook, διότι μάλλον κακό (και ψυχική ταραχή) κάνει παρά καλό και ενημέρωση!!!

Δυστυχώς και άλλοι μεγάλοι Ιστότοποι συμπαρασύρθηκαν και συμπαρασύρονται σε τέτοιους τίτλους παραπλάνησης και εν προκειμένω στον ίδιο παραπάνω τίτλο για τους πεζούς. Η πηγή τους είναι το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ όσο και να έψαξα εκεί τέτοιον τίτλο δέν μπόρεσα να βρώ.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο