ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ Ο «ΚΑΥΓΑΣ» ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΠΛΩΜΑ»;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(01/02/2018)

 

Γνωστή στους Πιεριείς η διαμάχη μεταξύ Δήμου Κατερίνης και Κοινότητας Καλλιθέας με την απόφαση του δημάρχου Σάββα Χιονίδη να πάψει από τα καθήκοντα τού προέδρου τής κοινότητας τον εκλεγμένο πρόεδρο Ευάγγελο Κήπου και να τοποθετήσει στην θέση του τον κοινοτικό σύμβουλο Κώστα Πολυχρόνη.

Ώς αιτία διαγραφής του κ. Ευάγγελου Κήπου από τον συνδυασμό «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» με επί κεφαλής τον Σάββα Χιονίδη, δόθηκε η αρνητική αναφορά του κ. Κήπου στον Δήμο Κατερίνης και στον δήμαρχο, διότι αδιαφορεί ο Δήμος για την Κοινότητα Καλλιθέας.

Είναι όμως αυτός ο λόγος;

Παρά του ότι επίμονα ζητάει από τον δήμαρχο ο κύριος Κήπου την απόφαση διαγραφής του, ο δήμαρχος αρνείται να του την δώσει, γνωρίζοντας προφανώς ότι η διαγραφή είναι παράνομη και καταχρηστική όπως υποστηρίζει ό ίδιος ο πρόεδρος τής Κοινότητας. Αποτέλεσμα τούτου είναι να παραμένει πρόεδρος ο Βαγγέλης Κήπου αρνούμενος να παραδώσει τα κλειδιά τής Κοινότητας εφόσον δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο διαγραφής του. Η στάση αυτή του κυρίου Κήπου ανάγκασε τον δήμαρχο να στείλει στην Κοινότητα κλιμάκιο δικό του και με ιδιώτη κλειδαρά να παραβιάσουν την πόρτα του γραφείου τού προέδρου και να αφαιρέσουν διάφορα έγγραφα και σφραγίδες, καθώς και τσαντάκι που περιείχε χρήματα του προέδρου, όπως ο ίδιος πρόεδρος δήλωσε στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη. Η δράση τους αυτή έγινε αντιληπτή και ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος ο οποίος με την σειρά του κάλεσε την αστυνομία καταγγέλλοντας διάρρηξη. Η Ασφάλεια Κατερίνης κατέφθασε αμέσως όπου και αμφότεροι κατέληξαν στο τμήμα με τον κύριο Κήπου να καταθέτει μήνυση κατά του διευθυντή του Δήμου ώς επι κεφαλής τής διάρρηξης και των υπολοίπων συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένου και του ιδιώτη κλειδαρά.

Γίνεται προσπάθεια από μέρους του νέου προέδρου κ. Πολυχρόνη να συγκαλέσει Κοινοτικά Συμβούλια δίχως να το καταφέρνει λόγω μη απαρτίας εφόσον η πλειοψηφία των συμβούλων δεν συμμετέχει διότι δεν αναγνωρίζει ώς πρόεδρο τον διορισθέντα από τον δήμαρχο.

Ένα φλέγον θέμα τής Κοινότητας, είναι η εκμετάλλευση τού Αιγιαλού Καλλιθέας που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και παραχωρείται στον Δήμο για εκμετάλλευση και όχι στην Κοινότητα εφόσον δεν διαθέτει ταμειακή, ενώ η Κοινότητα θα πρέπει να γνωμοδοτήσει για την παραχώρηση χρήσης στον Δήμο.

Ο Αιγιαλός αρχίζει από την Παραλία Κατερίνης έως τον Κορινό Κατερίνης, και έχει 5 αναψυκτήρια και ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων. Εάν ο Αιγιαλός με γνωμοδότηση τής Κοινότητας Καλλιθέας παραχωρηθεί για εκμετάλλευση και για το 2018, τότε θα ενοικιασθεί από τον Δήμο σε ιδιώτες, όπου και θα γεμίσει ξαπλώστρες το καλοκαίρι και δεν θα υπάρχει πιθανόν χώρος για ελεύθερη είσοδο σε λουόμενους που αδυνατούν οικονομικά να πληρώσουν ξαπλώστρα σε… ελεύθερη παραλία!!! Ο εκλεγμένος πρόεδρος τής Κοινότητας Βαγγέλης Κήπου αντιδράει σε αυτή την βλέψη του Δήμου διότι υποστηρίζει πως οι λουόμενοι έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη είσοδο του Αιγιαλού.

Και τώρα έρχομαι στο δια ταύτα.

Σε Κοινοτικό συμβούλιο καλεί ο διορισθείς πρόεδρος κ. Πολυχρόνης, αύριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, τούς συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας «για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα εξής θέματα»! Και τά εξής θέματα, είναι ένα και μόνο! Δηλαδή: «Γνωμοδότηση Τοπικού Συμβουλίου για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού στην Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας για το έτος 2018». Καταλάβατε;;;

Η κίνηση αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα για τον σκοπό τής αλλαγής προέδρου τής κοινότητας Καλλιθέας καθ’ ότι ο σημερινός πρόεδρος Ευάγγελος Κήπου αντιδρά στην παραχώρηση χρήσης του αιγιαλού εάν δεν έχει και η Καλλιθέα οικονομικό όφελος από την χρήση, ενώ κατηγορούν τον Δήμο Κατερίνης ότι αποσκοπεί στην πλήρη εκμετάλλευση τού αιγιαλού για όφελος μόνο τού Δήμου. Αυτός, μού λένε, είναι και ο λόγος που τοποθέτησε ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης -παράνομα όπως τον κατηγορούν- ώς νέο πρόεδρο Καλλιθέας τον δικό του άνθρωπο, δηλαδή τον Κώστα Πολυχρόνη, για να υπερασπίσει τα σχέδια τού Δήμου, εξ’ ου και το πρώτο -και μοναδικό- θέμα στο συμβούλιο, είναι «Η γνωμοδότηση τοπικού συμβουλίου για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού στην δημοτική κοινότητα Καλλιθέας» και τίποτα άλλο, σαν να μην υπάρχουν άλλα θέματα τής Κοινότητας.

Είναι τελικά η διαγραφή του Ευάγγελου Κήπου το οικονομικό κίνητρο στην μέση ή όχι;

Θα φανεί προσεχώς…!

©www.Pieria.tv 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο