Άνοιξε η Νέα Παιδική Χαρά Του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης. Όμως…

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (30-06-2022).

 

Στην διάθεση των μικρών μας φίλων βρίσκεται πλέον η νέα παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης.

Μικρά παιδιά απόλαυσαν τον νέο προστατευμένο χώρο και η χαρά τους ήταν εμφανής.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ μου για την κατασκευή αυτής της παιδικής χαράς πρότεινα την τοποθέτηση παγκακίων για τους γονείς που συνοδεύουν τά μικρά παιδιά τους. Μάλλον δεν εισακούστηκα, έως τώρα τουλάχιστον.

Επισκέφθηκα σήμερα 30/06/2022 τον χώρο, βλέποντας τά μικρά παιδιά να παίζουν μέσα αλλά και κάποιους γονείς να στέκονται όρθιοι έξω στα κιγκλιδώματα βλέποντας τά παιδιά τους να παίζουν.

Τους ρώτησα για την ιδέα τοποθέτησης παγκακιών στην σκιά των δέντρων ώστε καθήμενοι να επιβλέπουν τά παιδιά τους και βρήκαν σωστή την ιδέα λέγοντας μου ότι είναι ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο. Είδα, για του λόγου το ασφαλές, γυναίκα και παιδί να κάθονται στο έδαφος για ξεκούραση αντί σε παγκάκι.

Πέραν τούτου, παρατήρησαν οι γονείς ότι, ο χώρος είναι τόσο μεγάλος που θα έπρεπε να τοποθετηθούν περισσότερες ξύλινες κατασκευές, όπως μονόζυγο, τραμπάλες, κ.λ.π. Αυτό που κάνει όμως εντύπωση είναι η έλλειψη μελέτης για σκίαστρο επάνω στον χώρο εφόσον τα μικρά παιδιά παίζουν κάτω από τον καυτό ήλιο και περισσότερο με τον σημερινό –αλλά και μελλοντικούς- καύσωνες. Αυτό, και τά υπόλοιπα, θα πρέπει να τα ιδεί σοβαρά ο Δήμος και να καλύψει τά ελλείποντα.

 

©www.Pieria.tv – 2022

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2022
Μοιραστείτε το Άρθρο