Ένοχη για δηλητηρίαση αγρότη από ζιζανιοκτόνο η Monsanto.

Μοιραστείτε το Άρθρο

11 Σεπτεμβρίου

Ένοχο για δηλητηρίαση ενός Γάλλου αγρότη από ζιζανιοκτόνο έκρινε το εφετείο της Λυών τον αμερικανικό κολοσσό Monsanto, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη δικαστική απόφαση του 2012 και καλώντας την Monsanto να αποζημιώσει πλήρως τον αγρότη.

Monsanto-Ένοχη για δηλητηρίαση αγρότη από ζιζανιοκτόνο η Monsanto

Ο Πολ Φρανσουά υποστηρίζει ότι άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας το 2004, όπως απώλεια μνήμης, πονοκεφάλους και τραύλισμα, και αφού είχε χρησιμοποιήσει το ζιζανιοκτόνο Lasso στο χωράφι του. Το συγκεκριμένο ζιζανιοκτόνο χρησιμοποιείτο ευρέως από αγρότες ανά τον κόσμο την εποχή εκείνη, όμως αργότερα ερευνητές το έκριναν επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, και το 2007 η Γαλλία έθεσε περιορισμούς στη χρήση του, ενώ ακόμα νωρίτερα χώρες όπως ο Καναδάς και η Μεγάλη Βρετανία είχαν απαγορεύσει τη χρήση του.

Πάντως, η «αμαρτωλή» Monsanto δεν το βάζει κάτω. Ο δικηγόρος της εταιρείας Ζαν Ντανιέλ Μπρετζνέρ ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας. «Η απόφαση είναι μια μεγάλη έκπληξη, δεδομένων των ανακριβειών και των λαθών που στιγματίζουν τα στοιχεία του Πολ Φρανσουά», δήλωσε στο phys.org, προσθέτοντας ότι «η μάχη θα συνεχιστεί».

Το Lasso δεν είναι το μοναδικό προϊόν της Monsanto που έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία, καθώς η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο, υπό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υποστηρίζει ότι το χημικό ζιζανιοκτόνο Roundup της εταιρείας περιέχει συστατικά που είναι «πιθανώς καρκινογόνα για τους ανθρώπους».

Ωστόσο, η Monsanto απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς, κάνοντας λόγο για «επιστήμη για τα σκουπίδια»…

 

Πηγή: koutipandoras.gr

Επιμέλεια: sporeas.tv

******************************

 

Ένα παράδειγμα ενοχής της Monsanto είναι και το ζιζανιοκτόνο τους Roundup. Όταν ο αγρότης ψεκάσει τα χόρτα στον αγρό του, τα πάντα νεκρώνονται εκτός από το γεννετικά τροποποιημένο Canola που είναι προϊόν της εταιρίας Monsanto. Έτσι προωθεί τά δικά της τροποποιημένα προϊόντα για να έχει την αποκλειστικότητα παγκοσμίως και να μπορεί να θανατώσει όσους θέλει μέσω ΚΑΙ της τροφής.

Γ.

 

Η Πτώση τής Monsanto είναι κοντά.

The Fall Of Monsanto Is Near.

 

Monsanto Ντοκιμαντέρ – Ένα συγκλονιστικό βίντεο για την εταιρεία.

Monsanto Documentary – This is a shocking video about the company.

 

 

www.sporeas.tv

 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο