Έχεις καταλάβει τι γίνεται με τον καιρό;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Κλείνω πέντε χρόνια στο πληκτρολόγιο, πάνω από τρία στην AllNewz γράφοντας για τη χειραγώγηση καιρού που συντελείται τόσο στη χώρα μας όσο και στα περισσότερα μέρη του πλανήτη. Κι αναρωτιέμαι…

Έχεις καταλάβει τι γίνεται με τον καιρό;

Έχεις καταλάβει τι γίνεται με τον καιρό; 1

Κλείσε τα μάτια και κάτσε στην καρέκλα ενός ανθρώπου εξουσίας που ξαφνικά του έδωσαν κάποια ισχυρά όπλα στα χέρια. Όπλα αθόρυβα, που μπορούν να καθορίσουν απόλυτα τις τύχες των λαών. Όπλα που δεν αφήνουν ίχνη, που δεν μπορούν εύκολα να αποδειχτεί ότι γίνεται χρήση τους και που σου δίνουν τη δυνατότητα -προς το παρόν- να τη σκαπουλάρεις χωρίς καμία ευθύνη. Με λίγα λόγια… νιώθεις πανίσχυρος!

Κλείσε τα μάτια και σκέψου:

Θες να ανεβάσεις τις τιμές τροφίμων; Μπορείς.

Θες να δημιουργήσεις πρόβλημα με τους υδάτινους πόρους; Μπορείς.

Θες να σακατέψεις μια πανίσχυρη οικονομικά χώρα με ένα τσουνάμι κατόπιν σεισμού; Μπορείς.

Θες να ανεβάσεις τα ασφάλιστρα κινδύνου; Μπορείς.

Θες να πουλήσεις κλιματική αλλαγή και τις ΑΠΕ σου αγοράζοντας ταυτόχρονα τον λιγνίτη και τον άνθρακα τσάμπα; Μπορείς.

Θες να μην έρθει χειμώνας σε μια χώρα ώστε να μην σταματήσουν οι ροές μεταναστών; Μπορείς.

Θες μόλις κλείσουν τα σύνορα και υπογραφεί νέα συμφωνία να εγκλωβίσεις τους μετανάστες σε μια χώρα; Μπορείς.

Θες να διώξεις τους μετανάστες από την Ειδομένη για να μην πιέζουν άλλο για την μετακίνηση τους στην Ε.Ε; Μπορείς.

Σκέψου, λοιπόν, πόσα «μπορείς», όλα αυτά τα «μπορείς» που μέχρι τώρα τα καθόριζε ο Θεός, η Φύση. Σκέψου, τότε, πόσο μεγάλο θα ήταν το καλάμι που θα καβάλαγες και θα έτρεχες με 1000!

Έτσι ίσως καταλάβεις, ότι όταν οι Αμερικανοί ψέκαζαν με ιωδιούχο άργυρο στον πόλεμο του Βιετνάμ κατά την περίοδο των μουσώνων και έπνιγαν τους Βιετναμέζους στη λάσπη, δεν διαφέρει από λογική με το πνίξιμο στη λασπουριά των Σύριων στην Ειδομένη. Στο μόνο που διαφέρει είναι ότι τότε έγινε στα φανερά, γι’ αυτό και η τροποποίηση καιρού ως οπλικό μέσο αργότερα απαγορεύτηκε από τον ΟΗΕ, ενώ τώρα γίνεται με πιο προηγμένη τεχνολογία στα κρυφά και αθόρυβα. Αυτή είναι η μόνη διαφορά. Κατά τα άλλα, η μικρού κλίμακας χειραγώγηση καιρού τώρα γίνεται μεγαλύτερη κατά πως τους βολεύει.

Μια «συμφωνία» έφερε πρόσφυγες και καλοκαίρι στην Ελλάδα, μια άλλη συμφωνία θυμήθηκε να φέρει πίσω τον χειμώνα.

Έχεις καταλάβει τι γίνεται με τον καιρό; 2

Full time HAARP!

Κι αυτές τις φωτογραφίες έδειξε η κα Σούζη στο ΣΚΆΙ λέγοντας, “επιτέλους, να δούμε κανένα αστραπόβροντο και κανένα ακραίο καιρικό φαινόμενο”. Ουδέν σχόλιο. Το κανάλι και όσοι δουλεύουν εκεί έχουν ξεπεράσει κάθε όριο γελοιότητας!

Έχεις καταλάβει τι γίνεται με τον καιρό; 3

Έχεις καταλάβει τι γίνεται με τον καιρό; 4

Έχεις καταλάβει τι γίνεται με τον καιρό; 5

Μην μου πείτε Μάρτης γδάρτης και τα λοιπά, γιατί θα σας θυμίσω ότι φέτος δεν είχαμε Αλκυονίδες μέρες, αλλά… μήνες! Κι αν είχαμε σωστό χειμώνα, δεν θα είχαμε 40.000 εγκλωβισμένους μετανάστες, που το καλοκαίρι ένας Θεός ξέρει πόσους θα φτάσουν. Επίσης δεν ξέρουμε όλη αυτή η ανθισμένη φύση τι θα απογίνει στις επόμενες μέρες που η θερμοκρασία θα πέσει και θα φέρει πρόωρο θάνατο στην πρόωρη Άνοιξη.

Έχεις καταλάβει τι γίνεται με τον καιρό; 6

Και πολλά ακόμα δεν γνωρίζουμε, γιατί δεν γνωρίζουμε ο τύπος στην πολυθρόνα με το κουμπάκι πλάι του τι θέλει ακόμα να κάνει. Έχεις καταλάβει τι γίνεται με τον καιρό; Γιατί νομίζω πως όχι. Μπορεί ακόμα και να είσαι από αυτούς που λένε δες ένα αεροπλάνο που ψεκάζει, αλλά δεν έχεις πιάσει απόλυτα το νόημα της χειραγώγησης καιρού. Της οπλοποίησης καιρού.

Σε μια ταινία θρίλερ, οι κακοποιοί μπαίνουν σε ένα σπίτι όπου κρατούν τους ιδιοκτήτες ομήρους και τους βασανίζουν. “Γιατί μας το κάνετε αυτό;” ρωτούν εκείνοι.

“Γιατί μπορούμε”, απαντούν τα καθάρματα.

Και γιατί μπορούν τα καθάρματα; Γιατί τους αφήνουμε. Γιατί… τους αφήνουμε…

πηγή: nea.allnewz.gr


Μοιραστείτε το Άρθρο