Αγώνες τριάθλου με συμμετοχή μικρών, μεγάλων αλλά και ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη

Μοιραστείτε το Άρθρο

Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΣ «ΤΡΙΑΣ», ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ:

Αγώνες τριάθλου με συμμετοχή μικρών, μεγάλων αλλά και ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΗΤΑΝ Η Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ, Ο Κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ & Ο Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ.

%ce%b1%ce%b3%cf%8e%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%b8%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8e%ce%bd-%ce%bc

Με το σύνθημα: «Τριαθλούμαστε για να αλλάξουμε το Διαβήτη μας!», μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση τριάθλου με αγώνες τρεξίματος, ποδηλάτου και κολύμβησης πραγματοποίησαν από κοινού η Ένωση Διαβητικών Πιερίας και ο Σύλλογος Α.Π.Σ. «ΤΡΙΑΣ», το πρωί τής Κυριακής 9/10/2016. Συγκέντρωσαν έτσι το ενδιαφέρον εκατοντάδων μικρών και μεγάλων καθώς και τη συμμετοχή όχι μόνο υγιών πολιτών αλλά και ατόμων με αναπηρίες όπως επίσης και ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%83-2016-14-movie_snapshot

Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης. Την εκδήλωση στήριξε ο Βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος -η σύζυγός του Λιάνα Μακρίδου, μάλιστα, πραγματοποίησε και χαιρετισμό- ενώ στήριξη προσέφερε και ο Δ.Δίου-Ολύμπου με παροχή υγειονομικού υλικού.

 

Η διοργάνωση

Ήταν μια εκδήλωση «Super Sprint Battle» που έγινε μπροστά στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa, όπου, εκτός των άλλων, συμμετείχαν παιδιά τής Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%83-2016-21-movie_snapshot

Η διοργάνωση, πέρα από τον συναγωνισμό, είχε χαρακτήρα περισσότερο συμμετοχής και άμιλλας, ήταν μια διοργάνωση γεμάτη μηνύματα για άθληση, για το «ευ αγωνίζεσθαι», για υγεία και ευεξία, γι αυτό υπήρχε και πλούσιο στοιχείο ψυχαγωγίας. Για παράδειγμα, πέραν όλων των άλλων, πραγματοποιήθηκε και επίδειξη καράτε από τη Σχολή BUDOKAN του  κ. Σταυριανίδη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Α.Π.Σ. «ΤΡΙΑΣ», Ιορδάνης Παπαδόπουλος καθώς και η Πρόεδρος της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, όπου μαζί με τα Διοικητικά τους Συμβούλια, μαζί με πολλά μέλη και αρκετούς εθελοντές έφεραν σε πέρας αυτό το σημαντικό αθλητικό και κοινωνικό γεγονός.

%ce%b1%ce%b3%cf%8e%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%b8%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8e%ce%bd-%ce%bc

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Επρόκειτο για αγώνες που έγιναν για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Πρόκριση και Τελικός) και λόγω της μικρής διάρκειάς τους υπήρξε ιδιαίτερος συναγωνισμός χωρίς όμως να χάνεται η διασκέδαση συμμετοχής.

Αυτοί οι αγώνες απευθυνόταν σε έμπειρους αλλά κυρίως σε άπειρους αθλητές που ήθελαν να δοκιμάσουν το τρίαθλο και να ζήσουν κάτι συναρπαστικό. Άλλωστε, οι μικρές αποστάσεις των αγώνων, (200m-5km-2km) έδωσαν αυτή την ευκαιρία. Επίσης έκπληξη προκάλεσαν οι παροχές στους μετέχοντες, παροχές που ήταν πλούσιες σε σχέση με το μικρό κόστος συμμετοχής.

Οι συμμετοχές ήταν ατομικές και ομαδικές (σκυταλοδρομία) και είχε οριστεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στους 100 αθλητές (90 ατομικές και 10 ομαδικές).

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να στηριχθούν και να ενταχθούν τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη στον χώρο τής άθλησης. Γι αυτό, άλλωστε, έγιναν και παράλληλες αθλητικές δράσεις και απασχόληση παιδιών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, έγιναν δύο παιδικοί αγώνες (τρέξιμο-ποδήλατο) για ηλικίες μέχρι 15 ετών ενώ όλα τα παιδιά πήραν έπαινο. Επίσης συμμετείχαν παιδιά με ειδικές ανάγκες στους αγώνες αυτούς με σκοπό την εμψύχωσή τους και την ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους.

%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%83-2016-13-movie_snapshot

Και στ’ αλήθεια, προσέφεραν συγκίνηση και πολλά χαμόγελα οι όμορφες παιδικές φατσούλες στον τερματισμό, ιδιαίτερα δε των παιδιών τής Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής που έτρεξαν στους αγώνες. Τις απονομές στα παιδιά έκαναν η Αναστασία Γιουμίδου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών, Σωτηρία Ουσταμπασίδου.

%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%83-2016-20-movie_snapshot

Συμμετοχές – Εθελοντές

Από την Ένωση Διαβητικών Πιερίας -η οποία ουσιαστικά αποτελούσε μια οικογένεια μελών- στους αγώνες συμμετείχε μια ομάδα με επικεφαλής την Πρόεδρο Σωτηρία Ουσταμπασίδου (η οποία πέρασε και στον τελικό), ατομικό τρίαθλο έκανε επίσης ο Παθολόγος – Διαβητολόγος Ιωάννης Τούρτας ενώ οι αδερφές Γιουμίδου συμμετείχαν μαζί στο ομαδικό τρίαθλο.

Ακόμη, ο Θωμάς Κακάνης συμμετείχε με την οικογένεια Φούντου από το Λιτόχωρο (οικογένεια η οποία ήταν και χορηγός τής εκδήλωσης), η Βικτωρία Κιουρτζίδου, επίσης χορηγός, συμμετείχε με τη Σωτηρία Ουσταμπασίδου στο ομαδικό, ο Ραφαήλ Παπαδόπουλος έκανε ατομικό τρίαθλο ενώ πολλά μέλη ήταν εκεί για υποστήριξη ως εθελοντές τής διοργάνωσης.

Κοντά τους βρέθηκαν η Παθολόγος – Διαβητολόγος, Παναγιώτα Κατσαντώνη, εθελοντές από το 1ο ΕΠΑΛ αλλά και από το 1ο Νυχτερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης, ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν», ο Ερυθρός Σταυρός κ.ά.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι Σαμαρείτες μας ήταν και πάλι παρών για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε τυχόν περιστατικό, καθώς και οι ναυαγοσώστες της Lifeguard Patrol για το κολυμβητικό σκέλος.

Η διοργάνωση θέλει να ευχαριστήσει τους πολλούς εθελοντές για την προσφορά τους αλλά κυρίως για το χαμόγελό τους.

 

Χορηγίες

Μέγας Χορηγός τής διοργάνωσης ήταν το Bruno Καφέ τής Κατερίνης που προσέφερε κεράσματα (χυμούς και καφέδες) σε όλους.

Ολος ο εξοπλισμός του αγώνα, η τεχνογνωσία και το στήσιμο της εκδήλωσης ήταν μια προσφορά της διοργάνωσης του almiraMAN και της Carbonfix (εταιρεία που ειδικεύεται με ανθρακονήματα στην περιοχή μας)

Χορηγίες, επίσης, έδωσαν η Εταιρεία Novonordisk (παρείχε τις τριαθλητικές στολές για τους αγώνες) γι αυτό και η Πρόεδρος κ. Ουσταμπασίδου εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην κ. Λούκια Θεοφανοπούλου.

%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%83-2016-10-movie_snapshot

Ακόμη, χορηγίες παρείχαν τo Ξενοδοχείο Mediterranean Village, το Ξενοδοχείο Victoria (προσέφερε μπαντάνες για τους αθλητές), το Ξενοδοχείο Kostis, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κτηνοτρόφων «Αιγοπροβατοτρόφοι Πιερίας», Boutique 26 Cafe ,η ταβέρνα «Μπάμπης και Μπάμπης».

Χορηγίες έδωσαν επίσης η «Κάβα Φούντου» (εκπρόσωπός της συμμετείχε στους αγώνες), ο κ. Τσαουσίδης (Αρτοποιεία – προσέφερε 150 φρέσκα κουλούρια και σάντουιτς), η «Κάβα Γκοτζαμανίδη» (500 νερά), ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου (Οικογένεια Χριστοδούλου, χυμούς χωρίς ζάχαρη) ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στο τρίαθλο για να αλλάξει τον διαβήτη του, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι και πολλοί άλλοι Χορηγοί (όπως π.χ. «Μαγιά και Βύνη») συμμετείχαν επίσης ενεργά στους αγώνες.

Επιπλέον, συμβολή είχαν οι επιχειρήσεις, Boutique 26 Cafe, Power Bar, Almira Beach Bar, Mikel, Ξυδούς Η., Fylliana, EDEM, Active Sport Gym, Welcome Εϊτσίδης, Alberis, Street Café, Ψησταριά Λεωνίδας, Finger, Ποδηλατοχώρα, Σάκης Μπουγάτσα, Illy Delivery, White Corner, Τούρτας Θωμάς, Αρτοσκευάσματα Σταμκόπουλος – Χατζηδημητρίου, Μπισκοτόκοσμος, Budokan Stavrianidis, «Στης Ματίνας – Όπως Παλιά», κ.ά.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ-3, η «Pieria.tv», το «Ράδιο Ενημέρωση 92,2 fm», το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95,3 fm, η ιστοσελίδα «epirroes.gr», η ιστοσελίδα «Makedones News», TV 100 κ.α.

Επιπλέον, φωτογραφικό υλικό για την επικοινωνία τής εκδήλωση ελήφθη από τον Νίκο Κουκιώτη καθώς και από άλλους εθελοντές.

 

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο