ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - CopyΡεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 05/10/2017)

 

Ανακοινώθηκε επίσημα από τά χείλη του δημάρχου Κατερίνης κυρίου Σάββα Χιονίδη, στις 10 Μαΐου τού 2016, σε συνέντευξη τύπου, η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και όχι μόνο, επάνω από την υπογειοποίηση τής Κατερίνης από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, σε μια έκταση πάνω από 90 στρέμματα.

Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν κέντρο extreme sport και κοινωνικών αθλημάτων. Σκοπός είναι και η δημιουργία ενός μεγάλου skate plaza, ενός χώρου για πρωταθλήματα, χώρου αγώνων ποδηλάτων BMX, κλασικά γήπεδα για τους… συντηρητικούς. Θα υπάρξουν χώροι διασκέδασης και αναψυχής καθώς και παιδική χαρά 800 τ.μ.

Θα γίνουν διάδρομοι που θα εξυπηρετούν τούς επιβάτες τραίνων και λεωφορείων για ομαλή και γρήγορη πρόσβαση στον χώρο.

Το έργο αυτό θα αποτελέσει την μήτρα τής πόλης και έναν αναπτυξιακό πόλο για την Κατερίνη. Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι κάθε χρόνο μάς βλέπουν εκατομμύρια μάτια που περνούν δεξιά και αριστερά του χώρου από τους δρόμους που υπάρχουν.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις επάνω από την υπογειοποίηση σχεδόν ολοκληρώθηκαν από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Παιδικές χαρές και γήπεδα δείχνουν πώς το έργο αυτό θα αποτελέσει σταθμό επισκεψιμότητας και αναψυχής.

Η πρόσβαση δυστυχώς δεν γίνεται ακόμα ενώ οι εγκαταστάσεις δείχνουν εγκαταλελειμμένες και χορταριασμένες, όπου τά εκατομμύρια μάτια που τις βλέπουν, όπως ο δήμαρχος επεσήμανε στην συνέντευξη τύπου, δεν κολακεύουν τον χώρο.

Στην πραγματικότητα όμως, οι εγκαταστάσεις πρόκειται να συμπληρωθούν με την κατασκευή αποχωρητηρίων (τουαλέτες) και να τοποθετηθούν παγκάκια και εφόσον καθαριστεί όλη η έκταση τότε θα παραδοθεί στον Δήμο Κατερίνης για χρήση από τους επισκέπτες τού χώρου.

Η παράδοση αναμένεται να γίνει έως το τέλος αυτού του έτους, σε λίγους μήνες δηλαδή, όπως πληροφορήθηκα σε επικοινωνία μου με την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Ζήτησα τηλεφωνικά από την γραμματεία του Δημάρχου Κατερίνης κάποια δήλωση του για το έργο αυτό, αλλά παρ’ όλο που με διαβεβαίωσαν ότι θα μεταφέρουν το αίτημα μου στον δήμαρχο, έως την ώρα τού ρεπορτάζ δεν κατέστη δυνατό.

Αναμένουμε λοιπόν την παράδοση του έργου από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στον Δήμο Κατερίνης και κατ’ επέκτασιν στην διάθεση του κοινού.

Μέχρι τότε όμως, καλό θα είναι ο χώρος να είναι περιποιημένος και όχι σ’ αυτή την κατάντια που δεν κολακεύει κανέναν.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο