ΑΛΩΝΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

«ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ»

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(03/06/2018)

 

Μια ευχάριστη διαδρομή με την κάμερα μας κάναμε στο χωριό Αλώνια Πιερίας, όπου κάτοικοι εθελοντές ασχολούνται για χρόνια με τις ανάγκες του χωριού και των κατοίκων.

Σήμερα Κυριακή 3 Ιουνίου, μέρος της εθελοντικής ομάδας των Αλωνίων εργάζεται κάτω από τον καυτό ήλιο για τον καλλωπισμό και την συντήρηση τής κεντρικής πλατείας τού χωριού, και φυσικά με τις ευλογίες τού Δήμου Πύδνας–Κολινδρού.

Η συντήρηση και ο καθαρισμός του συντριβανιού τής πλατείας, καθώς και η πλήρης λειτουργία του σε λίγες ημέρες, όπως μου δήλωσαν οι εθελοντές, θα χαρίσει στους κατοίκους τού χωριού μια όαση και ανάπαυλα, όπου θα μπορούν να απολαμβάνουν την δροσερή σκιά των δέντρων τής πλατείας, και να αναπαύονται στα φρεσκοβαμμένα παγκάκια που τα φροντίζουν οι γυναίκες τής εθελοντικής ομάδας.

Ο εθελοντισμός τους όμως δεν σταματά στην περιποίηση τής πλατείας αλλά επεκτείνεται και σε άλλες δραστηριότητες, όπως η αιμοδοσία που γίνεται κάθε έξι μήνες στο Κοινοτικό Κατάστημα τού χωριού, και άλλες δράσεις που αποσκοπούν σε όφελος των κατοίκων κάνοντας την ζωή τους πιο όμορφη και ευχάριστη.

Στην σημερινή μας διαδρομή θα ακούσουμε τον πρόεδρο τής Κοινότητας αλλά και εθελοντές να μάς μιλούν για την εργασία που προσφέρουν και με δικά τους έξοδα τις περισσότερες φορές, καθώς και την μετάδοση του εθελοντισμού στα μικρά παιδιά δημιουργώντας έτσι τους αυριανούς νέους εθελοντές με συνέπεια την συνέχιση τού εθελοντισμού από γενιά σε γενιά.

www.Pieria.tv

©www.Pieria.tv 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο