Αλώνια Πιερίας – Ασφαλτόστρωση Για Κλάματα Του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (03-11-2021).

 

Είναι να απορεί κανείς με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Χωματόδρομος στα Αλώνια Πιερίας που έχριζε ασφαλτόστρωσης, και εξοικονομήθηκε το απαραίτητο κονδύλι από τον τέως δήμαρχο Ευάγγελο Λαγδάρη, προχώρησε ο Δήμος με τον νέο δήμαρχο Αναστάσιο Μανώλα στην αποπεράτωση του έργου.

Δυστυχώς όμως όλα πήγανε στραβά, είτε από εργολαβική ανικανότητα είτε από εξοικονόμηση χρημάτων και καθώς δείχνει το αποτέλεσμα τα υλικά που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν μάλλον ούτε στο ήμισυ δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Συνήθως, μετά από παρέλευση πολλών ετών, όταν πρόκειται για… σοβαρό έργο, υπάρχει πιθανότητα η άσφαλτος να «σπάσει» εάν υπάρχουν δέντρα δίπλα όπου οι ρίζες τους τρυπούν ακόμα και τσιμέντα. Εδώ όμως έχουμε το παράδοξο ότι, στην άσφαλτο «τσιγαρόχαρτο» που έριξε ο Δήμος, φύτρωσαν απλά αγριόχορτα, δηλαδή τα απλά και συνηθισμένα αγριόχορτα τρύπησαν την άσφαλτο και βγήκαν για… «τσιγάρο»! Είδαν «τσιγαρόχαρτο» μάλλον και… άδραξαν της ευκαιρίας!

Οι κακοτεχνίες φάνηκαν εξ αρχής, εφόσον σε μικρό μέρος του δρόμου, που υπήρχε παλαιά άσφαλτος, αντί να απομακρυνθεί απλά σκεπάστηκε με την νέα άσφαλτο.

Πέραν τούτου, απαράδεκτο το ότι δεν τοποθετήθηκαν πρώτα τά κράσπεδα για τον απαραίτητο πεζόδρομο και έπεσε κακήν κακώς η άσφαλτος στο χώμα με κίνδυνο πλημμυρών στις παρακείμενες κατοικίες σε περίπτωση βροχής.

Πεταμένα χρήματα δημοτών στο κακότεχνο τούτο έργο εφόσον σύντομα θα χρειαστεί ανακατασκευή όταν και εφόσον σκεπαστεί η άσφαλτος από τά αγριόχορτα που αυξάνονται ραγδαία.

Επικοινώνησα με τον πρόεδρο του χωριού Γιάννη Θεοδωρίδη και σύντομα θα έχουμε την τοποθέτηση του με συνέντευξη που θα παραχωρήσει στην Pieria.tv, τόσο για το επίμαχο θέμα της ασφάλτου όσο και για ένα άλλο φλέγον θέμα που ταλανίζει την κοινότητα με το πόσιμο νερό, εφόσον περίπου 300.000 ευρώ δαπανήθηκαν για νέα εγκατάσταση φιλτραρίσματος νερού λόγω ακαταλληλότητας του νερού για πάνω από 40 έτη, και πάλι όμως από βλάβες που επήλθαν στον μηχανισμό, (εφόσον ο Δήμος δεν ανανέωσε την σύμβαση με την εργολάβο εταιρία για συντήρηση), το νερό να εξακολουθεί να είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για χρήση. Ευελπιστούμε να μήν χρειαστεί να φτάσει η υπόθεση στον εισαγγελέα.

Σύντομα όλα αυτά σε προσεχές ρεπορτάζ.

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο