ΑΞΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΓΑΝΟΧΩΡΑ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 25.02.2017)

Χαμός δημιουργήθηκε στο άκουσμα της απόφασης του Δήμου Κατερίνης να δημιουργήσει «Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» (ΣΜΑ) στο χωριό Γανόχωρα Πιερίας.

Ανάστατοι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται κατά της απόφασης προσπαθώντας να αποτρέψουν την υλοποίηση του ΣΜΑ.

Συσκέψεις επί συσκέψεων, συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια επί του θέματος, διαμαρτυρίες και διαπληκτισμοί είναι λίγα στοιχεία από την αντίδραση των κατοίκων του χωριού. Αυτό που θέλουν είναι να μη καταστραφεί ο τόπος τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Κακή η εμπειρία μας από την λειτουργία του ΧΥΤΑ Κατερίνης, όπου παρανόμως λειτουργούσε και έθετε σε κίνδυνο την υγεία του ανθρώπου από τις κακοτεχνίες και την μη τήρηση των προβλεπομένων από την Ε.Ε. κανόνων λειτουργίας. Σχετικό ρεπορτάζ έχουμε στον δεσμό ΕΔΩ.

Το θέμα της Γανόχωρας όμως παίρνει άλλη διάσταση.

Ο Δήμος Κατερίνης θορυβήθηκε από την ένταση των κινητοποιήσεων των κατοίκων, με «μπροστάρη» τον καταστηματάρχη κύριο ΣΟΥΛΗ Δ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ, όπου και καθοδηγεί την διαμαρτυρία.

Εάν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα ιδούμε περιπτώσεις όπου κάποιοι ενάντιοι στον Δήμο και στις αποφάσεις του, έπαψαν να εναντιώνονται για τον λόγο ότι τους ανατέθηκε… «όλως τυχαίως, όλως τυχαίως» μια απ’ ευθείας ανάθεση έργου με οικονομικό όφελος, όπου και… εσιώπησαν!!!

Ερχόμαστε τώρα σε κάτι που είδαμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και κάπως μας έβαλε σε σκέψεις! Εκεί που ο κύριος Σούλης Ελευθέριος κρατούσε το τιμόνι των κατοίκων της Γανόχωρας ενάντια στην απόφαση του Δήμου Κατερίνης για τον ΣΜΑ, έρχεται ξαφνικά μια… «τρελή» απ’ ευθείας ανάθεση για «προμήθεια παραδοσιακών εδεσμάτων στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα Κούλουμα που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης με το Μορφωτικό Σύλλογο Θρακικός Γανόχωρας την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017, στην Τοπική Κοινότητα Γανόχωρας». Και η ανάθεση γίνεται … «όλως τυχαίως, όλως τυχαίως», στον «επαναστάτη» ΣΟΥΛΗ Δ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ, για προμήθειες χαλβά, ταραμά, και άλλα είδη τροφίμων λόγω της επερχόμενης ημέρας.

Εάν ξέρει καλά ο δήμαρχος να «κλείνει στόματα» με τον τρόπο αυτόν ή όχι, είναι δικό του θέμα, αλλά είναι και υποχρέωση του δημοσιογράφου να το επισημαίνει. Το ζητούμενο από τώρα και εμπρός θα είναι κατά πόσον ο κύριος Σούλης θα συνεχίσει να εναντιώνεται στην δημιουργία ΣΜΑ, και ας δοθεί επιτέλους η απάντηση, κατά πόσον είναι τυχαίο να συμπράξουν μεταξύ τους δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, αυτό της Γανόχωρας και αυτό του Δήμου, όπου ενώ μέχρι και σήμερα «σκοτώνονται» για τον επίμαχο ΣΜΑ, αύριο συνεργάζονται Σύλλογος και Δήμος, για να γιορτάσουν αμφότεροι και «αγκαλιά» τά κούλουμα.

Μήπως «ευκοπώτερόν εστι κάμηλον δια τρυπήματος ραφίδος διελθείν» ή να κερδίσει κάποιος το… Τζόκερ;

Ο καιρός θα δείξει…!

(οι παραπάνω φωτογραφίες είναι στόπ καρέ από βίντεο του συναδέλφου Μιχάλη Κανταρτζή και τον ευχαριστώ για την ευγενική άδεια του για χρήση)

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο