Απάντηση τού Διοικητή τού Γ.Ν. Κατερίνης στην απάντηση τής ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας για το Δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου στην λειτουργία του και το Χειρουργικό του Τμήμα

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(12-06-2019)

 

Πρίν την απάντηση τού Διοικητή ας δούμε το Δελτίο Τύπου τής ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας

(το οποίον παρεμπιπτόντως δεν το λάβαμε στην Pieria.tv όπως δεν λαμβάνουμε κανένα τους Δελτίο Τύπου, δυστυχώς ή… ευτυχώς!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

«Με πολύ μεγάλη προσοχή παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες τις αναφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, για την αποδοτικότητα του Νοσοκομείου μας και άλλα.

Για να μην κουράζουμε τα ΜΜΕ, η απάντηση είναι κοινή προς όλα τα μέρη.

Είναι χαρά όλων μας να μαθαίνουμε για το προσωπικό του νοσοκομείου μας που  αγωνίζεται καθημερινά καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες. Είμαστε δε σίγουροι ότι εάν υπήρχε σωστή υποστήριξη στο έργο τους, θα είχαν βοηθήσει πολύ περισσότερους ασθενείς στην Πιερία.

Ο αριθμός των 860 χειρουργείων είναι σεβαστός, αλλά πάρα πολύ μικρός για ένα από τα ποιο νέα Νοσοκομεία στην Ελλάδα, με χειρουργικό εξοπλισμό, σε 7 πλήρως εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες, ενός νοσοκομείου δυναμικότητας 251 κλινών και με ικανότατο προσωπικό και ιατρούς.

Περιμέναμε να μας ενημερώσετε για το κύριο πρόβλημα του Νοσοκομείου, που είναι η Παθολογική Κλινική και έχει αφεθεί στο έλεος της τύχης της και μαζί της φυσικά και όλοι οι πολίτες της Πιερίας. Ένας ειδικός παθολόγος στην εφημερία για όλα τα περιστατικά Τακτικά και Επείγοντα, με 1 βοηθό το πολύ, όπου θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον δύο. Εάν θέλετε μπορείτε να αναρτήσετε τα προγράμματα εφημερίας για τις εβδομάδες του Πάσχα της Παθολογικής Κλινικής για να δούμε όλοι εμείς εδώ στην Πιερία πόσο ασφαλείς ήμασταν. Έχουν καταργηθεί τα τακτικά ιατρεία της παθολογίας; Λειτουργεί το Διαβητολογικό Ιατρείο; Πώς γίνεται ο επανέλεγχος των νοσηλευθέντων ασθενών;

Μπορούμε να μάθουμε τι συμβαίνει τώρα και στο αναισθησιολογικό; Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι εάν απαξιωθεί το αναισθησιολογικό τμήμα, τότε δεν γίνονται και χειρουργεία, ίσως και γι’ αυτό η ιδιαίτερη σπουδή ανακοινώσεων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι πρέπει να παρουσιάσετε, αλλά τι;

Δεν ξέρετε ότι αυτά που γράφετε τα διαβάζουν και άτομα, που είναι γνώστες και δημιούργησαν με πολύ δουλειά και κόπο αυτό το Νοσοκομείο;

Ένα πράγμα έπρεπε να κάνετε, να διαχειριστείτε σωστά το Νοσοκομείο, αυτή την εξαιρετική δημιουργία, που φυσικά εκτός εξαιρέσεων, μόνο απαξίωση βίωσε. Η μόνη δικαιολογία είναι ότι δεν αποτέλεσε, μοναδικό φαινόμενο στην Ελλάδα.

Αναφέρεται από το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το 2016 δόθηκαν 7 εκ. € επιχορήγηση για την εξόφληση παλαιών χρεών του Νοσοκομείου. Το 2017 όμως πάλι 8.8 εκ. € και το 2018 άλλα 9.5 εκ. €.

Θα μπορούσατε να μας δείξετε από πού προήλθαν αυτές οι επιχορηγήσεις (δηλαδή ποιοι τα στερήθηκαν) και ποια ελλείμματα έπρεπε να καλύψουν; Συνεπώς τι συμβαίνει; α) κανένας εξορθολογισμός δαπανών, β) κακοδιαχείριση ή γ) δεν είναι επιχορήγηση τα χρήματα αυτά, αλλά τμηματική αναπλήρωση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς το Νοσοκομείο;

Όταν ζητήθηκε να δούμε τον ισολογισμό του Νοσοκομείου (και άλλους δείκτες αποδοτικότητας), δεν μπορούσαν να μας δοθούν ως να ήταν ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Εάν το θελήσουν όμως οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους, θα τα δούμε όλα αυτά πολύ σύντομα και να είστε σίγουροι ότι θα είναι χαρά μας να εντοπίσουμε έστω και ένα σημείο όπου έγινε δουλειά.

  • Ο αριθμός ειδικών ιατρών για το Νοσοκομείο μας θα έπρεπε ήδη να είναι 105 και όχι 58 ή 78 και αυτοί προσωρινοί ιατροί (επικουρικοί). Να που έπρεπε να είναι οι Έλληνες Επιστήμονες, στην Ελλάδα και όχι Gastarbeiter στην Γερμανία και αλλού ανά τον Κόσμο.
  • Καλύψτε τις κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού άμεσα, το Καλοκαίρι είναι εδώ, ο πληθυσμός της Πιερίας διπλασιάζεται και ο αριθμός των ιατρών είναι όπως στην περίοδο του παλαιού νοσοκομείου (πριν 10 χρόνια), χωρίς να έχετε αξιοποιήσει όλες αυτές τις θέσεις που δημιουργήθηκαν με πολύ δουλειά για την Πιερία στον Οργανισμό για το νέο Νοσοκομείο.
  • Τι θα κάνετε για να υποστηριχθεί η Μαιευτική Κλινική με ειδικευόμενους;
  • Φροντίστε άμεσα το προσωπικό του Νοσοκομείου (νοσηλευτικό και λοιπό), να πάρει τα οφειλόμενα ρεπό του.
  • Στελεχώστε σωστά τις υποστηρικτικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
  • Μην κινήστε κατά των στελεχών που σας λένε αλήθειες ή επειδή δεν είναι της πολιτικής αρεσκείας σας.
  • Δημιουργήστε τις κατάλληλες συνθήκες για να μην παραιτούνται οι ειδικευόμενοι από το Νοσοκομείο μας.
  • Μην αναφέρεστε στα ΤοΜΥ. εκτίθεστε. Εκτός από σχεδιασμό σε χαρτί, ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Ποιόν πολίτη θέλετε να ρωτήσουμε;
  • Προς το παρόν αφήστε την πένα και πηγαίνετε να επισκευάσετε τις τρύπες στα πατώματα του ΟΚΑΝΑ. Ακόμη και εκεί δεν θέλησε κανείς, να δείξει ευαισθησία. Μια από τις πρώτες Μονάδες στην Ελλάδα, απαξιώθηκε στελεχιακά αλλά και κτιριακά.

Δεν χρειάζεται να γράφετε και να αναπαράγετε τα ίδια και τα ίδια. Έχετε κουράσει.

 

ΝΟ.Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Πιερίας»

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Κατερίνη 12-6-2019

Μου προκαλεί έκπληξη ως Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης το γεγονός ότι στο βωμό της προεκλογικής περιόδου «θυσιάζονται» προσπάθειες, κόποι και αποτελέσματα εκατοντάδων ανθρώπων που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Κατερίνης. Στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Πιερίας μειώνεται η εξαιρετική δουλειά, το έργο και οι κόποι του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου μας που είναι ορατά και αναγνωρισμένα από όλους, με πληθώρα ενυπόγραφων ευχαριστήριων επιστολών και δημοσιεύσεων καθώς και δωρεών προς το Νοσοκομείο.

Με μια πιο προσεκτική προσέγγιση θα γνωρίζατε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν σε Τμήματα του Νοσοκομείου, πρώτοι εμείς τα δημοσιοποιήσαμε με συνεντεύξεις και ανακοινώσεις στον Τοπικό Τύπο, όπως το πρόβλημα του Παθολογικού τμήματος και όποιο άλλο πρόβλημα υπήρξε και υπάρχει, δημοσιεύοντας παράλληλα και τις ενέργειες που έχουν γίνει για την επίλυση τους, ώστε οι πολίτες να έχουν πλήρη γνώση. Θα βοηθούσε μια πιο προσεκτική ανάγνωση των ανακοινώσεων μας καθώς τα προβλήματα δεν έχουν μόνο ποσοτική αλλά και ποιοτική χροιά. Φυσικά, με την έως τώρα πορεία μας στη Διοίκηση, δεν πρέπει να γίνεται λόγος για οποιαδήποτε ενέργεια ή κίνηση εναντίον οποιουδήποτε υπαλλήλου στο Νοσοκομείο, ούτε καν σαν σκέψη.

Είναι γνωστό σε όλους, σε όσους ασχολούνται, ότι ο ισολογισμός και κάθε ισολογισμός, είναι αναρτημένος στη Διαύγεια, ενώ στην ιστοσελίδα του Γ.Ν. Κατερίνης, ο κάθε πολίτης μπορεί να δει και να γνωρίζει τους ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες συγκριτικά με το τι έχει γίνει. Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν και τα στοιχεία έως και τον Ιούνιο του 2019 καθώς και ο νέος ισολογισμός του 2018.

Επίσης μην συγχέετε τη λειτουργία του Χειρουργικού τμήματος με τον Χειρουργικό τομέα! Όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε τα 860 χειρουργεία του Χειρουργικού τμήματος δεν αφορούν όλο τον τομέα, που περιλαμβάνει το Ορθοπεδικό, Οφθαλμολογικό, Ουρολογικό, ΩΡΛ, Αναισθησιολογικό και Μαιευτικό Γυναικολογικό. Οι 860 επεμβάσεις που έγιναν στο συγκεκριμένο τμήμα αποτελούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα Χειρουργικού τμήματος περιφερειακού Νοσοκομείου.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι τα ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, ΟΚΑΝΑ δεν υπόκεινται στην αρμοδιότητα των Νοσοκομείων. Ασφαλώς όμως όποτε ζητήθηκε και χρειάσθηκε η συνδρομή του Γ.Ν. Κατερίνης στη λειτουργία των ΤΟΜΥ, Κέντρων Υγείας, ΕΚΑΒ, ΟΚΑΝΑ δόθηκε αδιακρίτως από τη Διοίκηση, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, οφείλω να ζητήσω, η λειτουργία του Νοσοκομείου να μείνει μακριά από κάθε είδους πολιτική – κομματική «εκμετάλλευση», θετική ή αρνητική, ώστε να συνεχίσει απερίσπαστο το έργο του.

 

O Διοικητής

Ανέστης Μυστρίδης

 

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο