ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΞΥΓΩΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΗΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (19-10-2020).

 

Για την γνωστή πλέον υπόθεση της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας με τον τέως δήμαρχο Σάββα Χιονίδη να παύει από τα καθήκοντα του τον πρόεδρο της Κοινότητας Ευάγγελο Κήπου με συνέπεια να επέλθει «διάρρηξη» του γραφείου τού προέδρου εφόσον δεν παρέδιδε τα κλειδιά ο κύριος Κήπου, και να κλαπούν -όπως κατήγγειλε ο Βαγγέλης Κήπου- διάφορα έγγραφα καθώς και χρήματα, ο κύριος Ευστράτιος Ξυγωνάκης (διευθυντής Δήμου Κατερίνης) που βρέθηκε στο γραφείο μέσα την ώρα της κλοπής και έγινε η σύλληψη του μαζί με όσους ήταν μαζί του, έστειλε στην Pieria.tv έγγραφα που απαλλάσσεται δικαστικά από την κατηγορία της κλοπής ζητώντας να δημοσιευθούν προς αποκατάσταση του ονόματος του.

Με την αποστολή των εγγράφων μού έγραψε τά εξής:

«ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο κ. ΚΗΠΟΥ Η ΟΠΟΙΑ (είναι) Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ ΤΟΥ κ.ΚΗΠΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΩΣ ΚΛΕΦΤΗ.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΜΥΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΣΘΕΙ ΣΤΙΣ 19/5/2020, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΑΝΑΒΟΛΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΥ».

(σημ. δική μου: η ημερομηνία εκδίκασης είναι περασμένη [Μάϊος του 2020] και κατά συνέπεια ή λάθος είναι ή θα πρέπει το έγγραφο να είναι παλαιό και μου εστάλη σήμερα από τον κύριο Ξυγωνάκη).

Η ΜΗΝΥΣΗ

Κλίκ για μεγέθυνση.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΞΥΓΩΝΑΚΗ

 

Ας θυμηθούμε την υπόθεση για να έχετε καθαρότερη εικόνα.

Στο παραπάνω έγγραφο και στην μήνυση του κυρίου Ξυγωνάκη που υπέβαλε κατά του Ευάγγελου Κήπου για ψευδή καταμήνυση, ο κύριος Κήπου με δήλωση του απάντησε ώς εξής:

«Ο κύριος Ξυγωνάκης ζητάει να δημοσιευτεί κείμενο ότι εγώ τον αποκάλεσα κλέφτη. Δεν είναι έτσι. Ώς Ξυγωνάκη, ώς άτομο, ώς οικογενειάρχη, ώς υπάλληλο, προσωπικά τον υπολήπτομαι, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση αποδείχθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (δείτε σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ) ότι εγώ σωστά εξασκούσα τα καθήκοντα του προέδρου, και σωστά κρατούσα το γραφείο μου, αλλά ο Ξυγωνάκης με εντολή πήγε και παραβίασε την πόρτα, την κλειδαριά, ήρθε η αστυνομία, συλληφθήκανε για παραβίαση της πόρτας.

Μέσα στο κτήριο υπήρχανε δύο Δημοτικοί αστυνόμοι, ο κλειδαράς, ο Ξυγωνάκης και δυό-τρία άτομα που φύγανε από την πίσω πόρτα, όπως βρήκαμε και τά παράθυρα ανοικτά και να μου λείπουν κάποια πράγματα. Ποτέ δεν κατηγόρησα τον Ξυγωνάκη ότι τα πήρε αυτός.

Ο Ξυγωνάκης από εμένα κατηγορήθηκε γιατί παραβίασε με εντολή άνωθεν την πόρτα με κλειδαρά που έφερε. Από εκεί και πέρα ουδέποτε είπα κλέφτη τον Ξυγωνάκη, ουδέποτε τον κατηγόρησα, κακώς διαμαρτυρήθηκε, κακώς μου έκανε και μήνυση. Αποδείχθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι εγώ εξασκούσα σωστά και νόμιμα τα καθήκοντα μου.

Ως άτομο τον υπολήπτομαι, και σήμερα μιλάω τον σέβομαι, τον εκτιμώ σαν υπάλληλο και οικογενειάρχη, και δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτός είναι κλέφτης, δεν είναι κλέφτης και ουδέποτε τον κατηγόρησα ώς τέτοιον. Κακώς το συνεχίζει το θέμα, αφού βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και δικαιώθηκα ότι η πράξη του δημάρχου Σάββα Χιονίδη ήταν παράνομη, όπως και η επικύρωση του Ιωάννη Σάββα (σ.σ.: αναφέρεται στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης), αλλά ώς υπάλληλος ο κύριος Ξυγωνάκης εκτέλεσε εντολή, του είπαν πήγαινε άνοιξε το γραφείο και πήγε το άνοιξε, γι’ αυτό το πράγμα κατηγόρησα τον κύριο Ξυγωνάκη. Κατηγορείται ότι παραβίασε την πόρτα, όχι ότι είναι κλέφτης, ποτέ δεν  τον αποκάλεσα κλέφτη.

Πάμε στο δια ταύτα.

Κατείχα το γραφείο νόμιμα ώς νόμιμος πρόεδρος, έτσι με ενημέρωσαν οι δικηγόροι και δικαιώθηκα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, άρα, η παραβίαση της πόρτας που έγινε και αλλαγή κλειδαριάς, ήταν μια παράνομη πράξη η οποία καταγγέλθηκε και ήταν παράνομη και η απόφαση του Χιονίδη. Το θέμα Ξυγωνάκη το απάντησα παραπάνω. Ως άτομο, τρίτη φορά το λέω, τον υπολήπτομαι, ως οικογενειάρχη τον υπολήπτομαι, ως υπάλληλο τον υπολήπτομαι, ποτέ δεν πίστεψα ούτε είπα ότι είναι αυτός ο κλέφτης, αλλά η παραβίαση ήταν μια παράνομη πράξη, αυτό λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας.»

Ώς ο δημοσιογράφος που κάλυψα αποκλειστικά την υπόθεση αυτή με αρκετά ρεπορτάζ, πιστεύω ότι στα βίντεο μου όπου μου δίνει συνέντευξη ο κύριος Κήπου, δεν κατηγορείται αποκλειστικά και ονομαστικά ο κύριος Ξυγωνάκης ώς κλέπτης συγκαταλέγεται όμως στα άτομα που βρέθηκαν από την αστυνομία στο γραφείο του κυρίου Κήπου όπου αφαιρέθηκαν συγκεκριμένα έγραφα και χρήματα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του κυρίου Κήπου.

Γιώργος Οικονομίδης

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο