ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ κας ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)

 

Του Γιώργου Οικονομίδη / www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 9 Νοεμβρίου 2016)

 

Στο σχόλιό μου σε Δελτίο Τύπου της Π.Ε. Πιερίας για την «Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την απασχόληση με μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών», έδωσε απάντηση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τοποθετήθηκε βάζοντας –όντως- τά πράγματα στην σωστή τους θέση.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ευχαριστούμε για την τοποθέτηση αυτή (ακολουθεί).

 

Ελληνική Δημοκρατία

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Περιφερειακή Ενότητα ΠΙΕΡΙΑΣ

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

28ης Οκτωβρίου 40 – 601 32 Κατερίνη

τηλ: 2351 351 262 – fax. 2351 0 20036

e-mail: s.mavridou@pieria.pkm.gov.gr

 

Κατερίνη, 08 Νοεμβρίου 2016

Προς:

www.pieria.tv

Υπόψη : κου Γ. Οικονομίδη

 

Θέμα: Απάντηση σε δημοσίευμα της «www.pieria.tv»

Σύμφωνα με το Ν. 4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές Διατάξεις» και τη με αρ. οικ. 66224/2014 ΚΥΑ (ΦΕΚ 7Β/8-1-2015) «Καθορισμός ειδικοτέρων ζητημάτων σχετικά με τη διαδικασία καθορισμού του όγκου υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών και τη διαδικασία μετάκλησης για εξαρτημένη εργασία, εποχική απασχόληση, απασχόληση αλιεργατών και υψηλής ειδίκευσης» προβλέπεται ότι «οι Περιφέρειες της Χώρας, αποστέλλουν υποχρεωτικά και αμελλητί στους εργοδοτικούς φορείς που εδρεύουν στα διοικητικά όριά τους, όπως επιμελητήρια, ενώσεις και συνδέσμους επιχειρήσεων, αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, ενώσεις αλιέων, κ.α., πρόσκληση σε σύσκεψη για την εκτίμηση του αριθμού των θέσεων για εξαρτημένη εργασία, εποχική εργασία, αλιεργάτες και απασχόληση υψηλής ειδίκευσης από πολίτες τρίτων χωρών κατά τα επόμενα δύο (2) έτη».

Είναι φανερό από τις ανωτέρω διατάξεις, ότι η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (και κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Χώρας) ενεργώντας κατά νόμο, πραγματοποιεί την ανωτέρω σύσκεψη κάθε δύο (2) έτη, την οποία και έχει υλοποιήσει για την περασμένη διετία.

Εννοείται ότι η πρόσκληση προς τους μετακλητούς, γίνεται εφόσον οι εργοδοτικοί φορείς κρίνουν ότι χρειάζεται το εν λόγω ανθρώπινο δυναμικό τρίτων χωρών, για εξαρτημένη ή εποχική εργασία.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πιθανής παραπληροφόρησης του κοινού και δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων στην τοπική κοινωνία, παρακαλούμε όπως για οποιαδήποτε ενημέρωση, πληροφορία ή διευκρίνιση επί θεμάτων που άπτονται τις αρμοδιότητες της Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ, κάθε ενδιαφερόμενος να απευθύνεται στις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες της.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης

Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ

Σοφία Μαυρίδου

********************

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

©2016

Pieria.Tv 3 - Copy

 

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

 

banners-pieria-tv-movie_snapshot

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο