ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΦΡΑΓΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ (3) ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (30-06-2019)

 

 

Το Facebook … εκδικείται!!! Έτσι θέλει και έτσι κάνει.

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν…!

Έχουν το καρπούζι έχουν και το μαχαίρι.

Κάποιες αναρτήσεις μου πρίν από λίγες ημέρες τις θεώρησε το Facebook ότι παραβίαζαν την πολιτική του και μου έκανε φραγή για 3 ημέρες. Αυτή τους την κίνηση την δημοσίευσα σε άρθρο μου ώς δημοσιογράφος στην δημοσιογραφική μου Ιστοσελίδα Pieria.tv ΕΔΩ.

Μετά την λήξη τής… τιμωρίας μου, κοινοποίησα το άρθρο μου και στην σελίδα μου στο Facebook όπου και έγραψα κείμενο στην προσωπική μου σελίδα τού Facebook για να ενημερώσω τούς φίλους μου για την 3ήμερη απουσία μου.

Πού υπάρχουν λοιπόν “εκφράσεις μίσους” στο κείμενο μου αυτό;

Αυτά και πάλι το Facebook τα θεώρησε ότι παραβιάζουν τούς όρους του και με νέα φραγή –αυτή την φορά για 7 ημέρες– με αποκλείει από κάθε μου ανάρτηση, από το να διαβάζω σχόλια και απαντήσεις άλλων χρηστών και… άχρηστων στις αναρτήσεις μου, και με απέκλεισε και από τον Messenger.

Πέραν τούτου, για να «δικαιολογηθεί» το Facebook ότι δεν λογόκρινε μόνο τις νέες μου αναρτήσεις για ενημέρωση των φίλων μου που τά… «έριχνα» στο Facebook, έψαξε και βρήκε μια άλλη ανάρτηση μου του έτους… 2014(!) (προτού 5 χρόνια δηλαδή) και μου την… «πέταξε» και αυτή ώς παραβίαση της πολιτικής τους.

Βλέπετε, και σ’ εκείνη την ανάρτηση μιλώ για τούς ομοφυλόφιλους, τα αγαπημένα παιδιά τού Facebook και τής Νέας Τάξης Πραγμάτων δηλαδή.

Επαναλαμβάνω, για να μην θεωρηθεί ότι λογοκρίνουν τις νέες μου ανακοινώσεις κατά τού Facebook που με απέκλεισαν, ρίχνουν δήθεν και μια… αρχαία «ανακάλυψη» τους για παραβίαση μου στην πολιτική τους το έτος… 2014. Αυτή είναι τελικά απαράδεκτη και εκδικητική ενέργεια τού Facebook.

ΔΑΒΙΔ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΟΛΙΑΘ… και όποιος «πέσει»!!!

Έστειλα στο Facebook την παρακάτω απάντηση μου, εφόσον αυτή την φορά μού… «δόθηκε»(;!) η ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, κάτι που δεν έγινε την πρώτη φορά, στην 3ήμερη, τιμωρία μου:

Κύριοι, διαμαρτύρομαι και θεωρώ απαράδεκτη την νέα φραγή μου. Δέχθηκα αδιαμαρτύρητα την φραγή τών 3 ημερών και ως δημοσιογράφος που είμαι έγραψα άρθρο στην Ιστοσελίδα μου (www.Pieria.tv) για ενημέρωση τής 3ήμερης απουσίας μου από τους φίλους και αναγνώστες μου. Το άρθρο αυτό, μετά την λήξη τής τιμωρίας μου, το δημοσίευσα και στο Facebook. Εσείς το θεωρείτε ως να παραβιάζει την πολιτική σας δίχως περαιτέρω επεξήγηση ενημερώνοντας μας επακριβώς ποιές λέξεις είναι αυτές που δέν εγκρίνετε για να μήν τις χρησιμοποιούμε και πάλι.

Πέραν τούτου, βρήκατε (ως δικαιολογία) και ανάρτηση μου από το… 2014(!!!) και μαζί με τις πρόσφατες μου βάζετε νέα φραγή για 7 ημέρες. Έχετε καθαρά δικτατορική στάση και ενώ αφήνετε εκατομμύρια αναρτήσεις με χυδαίο (όπως Gay pride) και τρομακτικό (όπως Ισλάμ και δολοφονίες) περιεχόμενο, λογοκρίνετε καθαρές δημοσιογραφικές αναρτήσεις.

Μίλησα με τον δικηγόρο μου και διατίθεμαι να προβώ σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον σας γνωρίζοντας ότι ως “Δαβίδ” εναντιώνομαι κατά τού “Γολιάθ”. Τουλάχιστον θα γίνει γνωστό αυτό σε πολλά ΜΜΕ και θα έχω την ηθική ικανοποίηση ότι σήκωσα ανάστημα στον “ισχυρό” που αποφασίζει και διατάσσει!!!

Τέλος, ζητώ και πάλι, αλλά με περισσότερη προσοχή σας αυτή την φορά και με γνώση τής Ελληνικής προφοράς τού λόγου, να επανεξετάσετε την ποινή που μου επιβάλλατε, να αναθεωρήσετε και να μου ζητήσετε συγγνώμη.

Ομολογώ ότι ουδέποτε είχα ή έχω πρόθεση να παραβιάζω όρους και πολιτικές, πολύ δε περισσότερο στο Facebook που καθημερινά χρησιμοποιώ.

 

Με τιμή

Γιώργος Οικονομίδης

Παρά τού ότι αυτή την φορά μού δόθηκε η ευκαιρία «απολογίας» μου, έγραψα το παραπάνω μήνυμα μου και προσπαθώντας να το στείλω μού βγήκε αυτό το μήνυμα:

Δεν εξετάστηκε το αίτημά σας

Δεν μπορέσαμε να εξετάσουμε το αίτημά σας. Προσπαθήστε ξανά αργότερα.

Τελικά μπορεί κάποιος χρήστης να βρεί το δίκιο του σ’ αυτό το παγκόσμιο τύπου Big Brother κοινωνικό μέσο;

Υπάρχουν άραγε δικαστές που να μπορούν να σταθούν στο ύψος τους και να βάλουν τάξη στο Facebook και στην απαράδεκτη δικτατορική τους στάση;

 

 

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019-2021
Μοιραστείτε το Άρθρο