ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ FΑCΕBΟΟΚ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΥ ΔΙΧΩΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΣΤΑΣΗΣ (ενημερωμένο).

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv

Πρώτη δημοσίευση (20-06-2020).

Δεύτερη δημοσίευση, ενημερωμένο 19-07-2020

 

Έκανα γνωστό στους φίλους επισκέπτες της www.Pieria.tv και διαδικτυακούς φίλους τού προσωπικού μου λογαριασμού στο Facebοοk, ότι το γνωστό δικτατορικό αυτό μέσο μπλοκάρισε τον προσωπικό μου λογαριασμό και κατ’ επέκτασιν και τους δημοσιογραφικούς λογαριασμούς μου, όπως της Pieria.tv, Katerini.tv, Makedonia.tv κ.ά. και αυτό το έκανε για 30 ημέρες, έως και τις 10 Ιουλίου 2020, δίχως να μπορώ να κοινοποιήσω ρεπορτάζ μου και ότι άλλο, ούτε να σχολιάσω ή να κάνω Like! Ας είναι, είπα, θα περάσει ο μήνας.

Δείγμα της αιτίας μπλοκαρίσματος μου για 30 ημέρες για σχόλιο που έκανα σε ανάρτηση φίλου.

Έκανα την ένσταση μου… αλλά:

Και άλλη περίπτωση φίμωσης είναι και το παρακάτω σχόλιο μου σε μπλοκάρισμα που έκαναν σε φίλο. Από το σχόλιο μου βγάλτε εσείς το συμπέρασμα για το Facebook και την λογοκρισία που επιβάλλει στους χρήστες που δεν… γουστάρει!!!

Λόγω της πίκρας που μας κερνάει το Facebook, ας γελάσουμε και λίγο με ένα ακόμα μπλοκάρισμα ανάρτησης μου -πρωτοχρονιάτικο αυτή την φορά- και διαβάζοντας το βγάλτε τα συμπεράσματα σας για το εάν πρόκειται για ηλίθιους ή όχι!

Ας αφήσουμε λοιπόν το παραπάνω, εφόσον για λίγο… γελάσαμε, και ας συνεχίσουμε με την “Χουντική” τακτική τού Facebook και την οριστική απενεργοποίηση του λογαριασμού μου!!!

Στις 17/06/2020, ανοίγοντας τον υπολογιστή μου να μπω στον λογαριασμό μου στο Facebοοk, βλέπω έκπληκτος, αλλά και θυμωμένος, ότι ο λογαριασμός μου απενεργοποιήθηκε οριστικά από το Facebοοk και δεν έχω πλέον την δυνατότητα ούτε της απλής επίσκεψης αλλά ούτε το αναφαίρετο δικαίωμα μου να κατεβάσω και να διασφαλίσω την προσωπική και πολυετή εργασία μου που αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία. Μου ζητήθηκε δε, να ανατρέξω σε οδηγίες τους για το πως μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είμαι εγώ το πραγματικό πρόσωπο τού λογαριασμού μου, για να ενεργοποιηθεί -μάλλον- και πάλι!!! Πάνω από μια δεκαετία που διατηρώ τον ίδιο λογαριασμό δεν με… γνώρισαν μάλλον, και τώρα μου λένε, κατά το λαϊκόν άσμα τής Κατερίνας Στανίση: «συγγνώμη κύριε, ποιος είστε»;

Λέω λοιπόν ότι, εφόσον «έχουν το καρπούζι, έχουν και το μαχαίρι» ας κάνω ότι μου λένε, με δισταγμό μάλιστα εφόσον μου ζητούσαν στοιχεία με ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα, όπως αντίγραφο διαβατηρίου, αντίγραφο ταυτότητας, αντίγραφο άδειας οδήγησης κλπ. Προσπερνώ με δισταγμό τον… δισταγμό μου και μπαίνω στην διαδικασία αποστολής ευαίσθητων προσωπικών μου δεδομένων. Αφού «σκανάρισα» κάποια έγγραφα μου αποθηκεύοντας τα σε μορφή jpg, προσπάθησα πολλάκις να στείλω στο Facebοοk τις αποδείξεις που μου ζητούσαν αφού τις ανέβασα στην φόρμα τους, όμως συνεχώς απέρριπταν την αποστολή με την ένδειξη ότι μπορώ να ανεβάζω «φωτογραφίες μόνο σε μορφή JPG, PNG, PDF ή GIF».

Μα καλοί μου «φωστήρες», σε JPG στέλνω τα έγγραφα μου, την απλούστερη μορφή! Προσπάθησα να στείλω και σε μορφές όπως PNG και PDF όπως ζητούσαν, αλλά και πάλι το γνωστό «τροπάριο» τους, ότι τα αρχεία μου δεν είναι της μορφής που ζητούν με αποτέλεσμα να μήν μπορώ να επικοινωνήσω με την «Xoύντα τού Facebοοk», επειδή έτσι το έχουν προγραμματίσει, να ταλαιπωρούν επίτηδες τον χρήστη -θεωρώντας τον μάλλον αντί για χρήστη… άχρηστο- και στο τέλος να μην μπορεί ο άχρηστος γι’ αυτούς χρήστης να στείλει τα δικαιολογητικά του ή κάποιες ενστάσεις, κ.λ.π! Θα μπορούσαν εξ αρχής να αποκλείσουν τον χρήστη -εμένα δηλαδή τον παρείσακτο- να επικοινωνήσω μαζί τους εφόσον με διέγραψαν, και όχι να με αφήνουν εν βρασμώ και θυμό και ψυχολογική πίεση να γράφω την ένσταση μου για ώρα, να την σβήνω και να την ξαναγράφω ώσπου να πετύχω το ποθητό αποτέλεσμα της ένστασης μου, και στο τέλος στέλνοντας την να με περιπαίζουν ότι δήθεν τα στοιχεία που μου ζητούν δεν είναι σε μορφές που αυτοί θέλουν ή το κείμενο μου να μην το λαμβάνουν επειδή είμαι μπλοκαρισμένος!!! Μου ζητούν όμως εάν θελήσω να στείλω την διαφωνία μου στην απόφαση τους, ενώ την αγνοούν επιδεικτικά καθώς φαίνεται.

Η ένσταση που έστειλα και δέν έφτασε ούτε στο “ταβάνι” τού γραφείου μου. Δέν την δέχθηκαν εφόσον είμαι αποκλεισμένος!

Επειδή πιστεύω ότι υπάρχει δάκτυλος φίμωσης μου και καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου μου από κάποιους «τυφλοπόντικες», επικοινώνησα με τον δικηγόρο μου και συναντήθηκα μαζί του δίδοντας του κάποια από τα στοιχεία μου για να δούμε πώς μπορεί να υποβληθεί μήνυση κατά του Facebοοk εφόσον πλέον «ο κόμπος έφτασε στο κτένι» με δαύτους.

Επίσης, να δούμε εάν η απενεργοποίηση τού λογαριασμού μου έγινε από τα κεντρικά τού Facebοοk ή από την γνωστή «σφηκοφωλιά» της περιοχής Μοσχάτου στην Αθήνα και των γνωστών πλέον «μπάτσων» του διαδικτύου Ellinika Hoaxes. Ενοχλώ πολλούς με τις καυστικές μου αλήθειες γι’ αυτό και η εξόντωση μου.

Η μήνυση μπορεί να υποβληθεί στα Ελληνικά Δικαστήρια άσχετα την έκβαση που μπορεί να έχει εφόσον δεν πιστεύω στην Ελληνική Δικαιοσύνη πλέον. Εκτός εάν η Δικαιοσύνη μού αποδείξει το αντίθετο. Δεν λησμονώ όμως ότι, σαν τον Δαβίδ τα βάζω με τον Γολιάθ, πιστεύοντας όμως ότι και με μια απλή «σφεντόνα» (όπως είχε ο Δαβίδ) μπορώ να πλήξω τον «Γολιάθ» (υπάρχει και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ξέρετε) εφόσον το Facebοοk μου δημιούργησε ψυχολογική πίεση και μου «έκλεψε» όλες μου τις πολυετείς εργασίες και τα πνευματικά μου δικαιώματα στερώντας μου το δικαίωμα εισόδου στον λογαριασμό μου για να μπορώ να κατεβάσω και να αποθηκεύσω στον υπολογιστή μου τις πολυετείς εργασίες μου με την πνευματική μου ιδιοκτησία αλλά και να τις διαγράψω ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το Facebοοk για να μην έχουν πρόσβαση στα δεδομένα μου πλέον αυτοί οι δικτάτορες εάν εξακολουθούν να τηρούν την δικτατορική τους στάση αποκλεισμού και διαγραφής μου από την πλατφόρμα τους.

Καλή μου επιτυχία λοιπόν στον δικαστικό μου αγώνα με τον… «γίγαντα» με ξύλινα πόδια.

Εννοείται ότι θα ενημερώνεστε από την Ιστοσελίδα μου www.Pieria.tv για την έκβαση της υπόθεσης, και πού ξέρετε, ίσως ανοίξει ο δρόμος και για όλους εσάς που βρίσκεστε στην ίδια θέση από το δικτατορικό αυτό «κοινωνικό» μέσο και δεν μπορείτε ή δεν ξέρετε πως να δικαιωθείτε.

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ:

Μιά ακατ-ανόητη πράξη του Facebook η οποία προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητα μου με τά ψεύδη που προβάλλει, είναι και η ενημέρωση που κάνει σε φίλους μου οι οποίοι προσπαθούν να μου στείλουν προσωπικό μήνυμα. Αδυνατούν να μου στείλουν το μήνυμα διότι παίρνουν απάντηση από το Facebook ότι “είτε απενεργοποίησα τον λογαριασμό μου (εγώ το έκανα λένε και όχι αυτοί), είτε μπλοκάρισα τον φίλο μου να μήν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου. Αυτό το ψέμα προσβάλλει και υποβιβάζει την προσωπικότητα μου. Ακολουθεί δείγμα απάντησης από το Facebook σε φίλο τού εξωτερικού που θέλησε να μου στείλει μήνυμα.

Τέλος, παρόλο που η απόφαση τους για απενεργοποίηση του λογαριασμού μου ήταν αμετάκλητη, μου ζητούσαν να τους στείλω απόδειξη ότι είμαι εγώ το πρόσωπο που διατηρώ τον λογαριασμό μου!!! Το έκανα τελικά μετά από πολλές προσπάθειες και απέστειλα αντίγραφο τής άδειας οδήγησης μου που περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα. Όταν πήραν το αντίγραφο και με ενημέρωσαν ότι το έλαβαν, αμέσως μετά μου έστειλαν μήνυμα ότι με κανέναν τρόπο δέν γίνεται και πάλι επαναφορά του λογαριασμού μου και ότι διαπαντός απενεργοποιήθηκε! Δηλαδή, μου “έκλεψαν” άλλο ένα προσωπικό μου στοιχείο και δεδομένο και το κρατούν στα αρχεία τους, και αυτό το έκαναν με δόλο εφόσον είχαν αποφασίσει πλέον την διαγραφή μου. Και αυτό θα χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο εφόσον την Τρίτη 14/07/2020 κατέθεσα δια του δικηγόρου μου στην εισαγγελία Κατερίνης μήνυση και αγωγή κατά του Facebook.

Απόδειξη ότι έλαβαν τα στοιχεία ταυτοποίησης μου.

Ενημέρωση ότι η απόφαση τους είναι μή αναστρέψιμη!!!

Η απόφαση του Facebook μου εστάλη και με e-Mail.

Απάντησα ώς εξής:

Γεια σας,

Σας γνωστοποιώ ότι την περασμένη Τρίτη κατατέθηκε μήνυση και Αγωγή εναντίον σας για άδικη απενεργοποίηση του λογαριασμού μου. Θα τα πούμε στα Ελληνικά Δικαστήρια. 

 

Γιώργος Οικονομίδης

Δημοσιογράφος

 

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ “ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΠΟΔΙΑ”.

 

Γιώργος Οικονομίδης

Ο Facebοοkοαπενεργοποιημένος…!

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020-2022
Μοιραστείτε το Άρθρο