ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΕΠΕΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 06.02.2017)

Έφεση άσκησε ο εν λόγω Δήμαρχος στην πρώτη 12μηνη καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος που δεν προχώρησε σε κλείσιμο καταστημάτων (καφετεριών κ.λ.π.) της πόλης του για παράνομη λειτουργία. Το εφετείο της Θεσσαλονίκης πρό ημερών, αποφάνθηκε.

Συγκεκριμένα:

Τελεσίδικη 5μηνη καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το εφετείο κατά του Δημάρχου, για πλημμελήματα ή κακουργήματα και τον θέτει σε υποχρεωτική αργία. Απομένει τώρα η απόφαση που θα πάρει η Αποκεντρωμένη διοίκηση για να επικυρώσει ή όχι την απόφαση του Εφετείου.

Σε περίπτωση που ο εν λόγω Δήμαρχος, πέραν του Εφετείου, καταδικαστεί αμετάκλητα και από τον Άρειο Πάγο, τότε ο Δήμαρχος οδηγείται σε οριστική παύση σύμφωνα με τον Καλλικρατικό Νόμο 3852/2010, η οποία παύση του θα έχει μεγάλο αντίκτυπο, τόσο στον ίδιο όσο και στον Δήμο. Απομένει λοιπόν να δούμε εάν η Αποκεντρωμένη διοίκηση θα εφαρμόσει το Νόμο!

Σε περίπτωση οριστικής παύσης του Δημάρχου, πέραν τυχόν άλλων καταδικαστικών αποφάσεων εάν υπάρχουν, θα βρεί μεγάλο «τοίχο» μπροστά του εάν –όπως εικάζεται- θελήσει να γίνει βουλευτής για να «καρπωθεί» την βουλευτική ασυλία.

Εκτενές ρεπορτάζ σύντομα στην διαδικτυακή www.Pieria.tv

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο