Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης συνελήφθησαν 3 άτομα για διαρρήξεις οικιών με λεία που ξεπερνά τις 27.000 ευρώ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Εξιχνιάστηκαν 10 διαρρήξεις διαμερισμάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν χθες (27 Μαΐου 2021) τρία άτομα, για κλοπές από οικίες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Πρόκειται για μία ημεδαπή γυναίκα και δύο ανήλικους ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, να επιβαίνουν ως οδηγός και συνοδηγός σε όχημα ιδιοκτησίας της ημεδαπής γυναίκας. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα βρέθηκαν καλά κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στον χώρο αποσκευών του οχήματος, κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ, που είχαν κλαπεί νωρίτερα από διαμέρισμα σε περιοχή της Καβάλας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι ανήλικοι το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τη συνδρομή και της ημεδαπής γυναίκας η οποία εντοπίστηκε χθες σε περιοχή της Πιερίας και συνελήφθη, πραγματοποιούσαν συστηματικά κλοπές από οικίες, κυρίως τις πρωινές ώρες, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο των οικιών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, με τη συνδρομή και των αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Καβάλας, Εορδαίας και Κοζάνης, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 10 έως 27 Μαΐου 2021, ενέχονται σε 10 διαρρήξεις διαμερισμάτων σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 27.450 ευρώ.

Συγκεκριμένα διέπραξαν:

  • 3 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής από διαμερίσματα σε περιοχές της Κοζάνης,
  • 3 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής από διαμερίσματα στην Καβάλα και
  • 1 κλοπή από διαμέρισμα στην Κατερίνη.

Σε έρευνες στις οικίες των ανήλικων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, περίστροφο κρότου – αερίου, αεροβόλο πιστόλι, φορητός πομποδέκτης, μικροποσότητα κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επίσης, κατασχέθηκαν μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα με παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας και το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 


Μοιραστείτε το Άρθρο