Αργά Ξύπνησες κε Κουκοδήμο για το «Φιάσκο» της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης!

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (26-08-2021).

 

Έφτασαν στο «αμήν» απλοί πολίτες και επιχειρηματίες της Κατερίνης για την απαράδεκτη και… «ύποπτη» κωλυσιεργία στις εργασίες αποπεράτωσης της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το επίμαχο σημείο που χρειάζονται μήνες για την κατασκευή του από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Έπρεπε να προηγηθούν διαμαρτυρίες πολιτών αλλά και δημοσιευμάτων, όπως του Γιώργου Οικονομίδη στην διαδικτυακή Pieria.tv για να αφυπνιστεί ο δήμαρχος μας Κώστας Κουκοδήμος και να ζητήσει τον λόγο από τον Περιφερειάρχη Κ.Μ. Απόστολο Τζιτζικώστα για την καθυστέρηση των εργασιών;

Σε επιστολή του (που κάπως αργά αποστέλλει) ζητάει ο κύριος Κουκοδήμος από τον κύριο Τζιτζικώστα, να πληροφορηθεί για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκτέλεση των έργων στον υπό κατασκευή κόμβο της Νέας Περιφερειακής Οδού Κατερίνης, στη διασταύρωση με την Παλαιά Εθνική Οδό (στο ύψος του καταστήματος ΒΡΟΝΤΙΝΟΣ).

Η επιστολή του Κώστα Κουκοδήμου είναι η παρακάτω:

«Πέραν της ταλαιπωρίας για τους κατοίκους όλων των τοπικών κοινοτήτων, για τους διερχόμενους εξυπηρετούμενους, η καθυστέρηση υλοποίησης των εργασιών έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες, καθώς και την εύλογη δυσφορία των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη οδό. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών, καθώς και για τους λόγους που παρατηρείται η καθυστέρηση».

Το δικό μου ρεπορτάζ κάνει λόγο για παράδοση του έργου έως τον Οκτώβριο 2021 και κατά συνέπεια έχουμε άλλους δύο μήνες ταλαιπωρίας του κοινού. Όπως όμως δείχνουν τα πράγματα, θα είμαστε μάλλον ευτυχείς εάν όντως τον Οκτώβριο θα επανέλθουμε στην «οδική κανονικότητα». Στην Ελλάδα βλέπετε ζούμε και όχι σε πολιτισμένα κράτη όπου «εν μία νυκτί» παραδίδουν στο κοινό συγκεκριμένα έργα.

Τα έργα του κυρίου Τζιτζικώστα, τόσο στην Περιφερειακή Οδό Κατερίνης όσο και στον ποταμό Πέλεκα Κατερίνης, θυμίζουν ρυθμούς χελώνας, και δεν γνωρίζουμε εάν τα οικονομικά που δαπανώνται εκεί όντως αρκούν με την αρχική τους έγκριση και μελέτη ή λόγω καθυστέρησης(…) υπερβαίνουν κατά πολύ τον αρχικό τους προϋπολογισμό, και οι οικονομικοί πόροι χρησιμοποιούνται αναποτελεσματικά, με ότι αυτό συνεπάγεται…!!!

Ο παρακαμπτήριος δρόμος που έδωσε ο εργολάβος και η Περιφέρεια λόγω των έργων στο επίμαχο σημείο, είναι τόσο ακατάλληλος όσο και επικίνδυνος, με λακκούβες και χαλίκια στο οδόστρωμα με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, όπως συνέβη άλλωστε!

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο