ΑΦΡΙΖΕΙ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΕΛΕΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ… ΚΑΚΟ ΤΟΥ ‘Η ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (30-12-2020).

 

 

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις» λέει το Κινεζικό ρητό, όμως, εμείς βλέπουμε χιλιάδες εικόνες του ποταμού Πέλεκα Κατερίνης που λένε μία και μόνο λέξη: «Εγκληματίες»!

Πρόκειται για τους γνωστούς άγνωστους που συνειδητά πετούν τά απόβλητα τους στο ποτάμι με κατάληξη την θάλασσα, και ενώ οι αρμόδιοι δηλώνουν ότι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, δεν γίνεται τίποτα δυστυχώς και η ρύπανση εξακολουθεί!

Στην φωτογραφία που μου έστειλε προσωπικός μου φίλος, απεικονίζεται αφρώδες υλικό στα νερά του ποταμού στο ύψος περίπου του Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» ενώ παρατηρείται το φαινόμενο και σε όλο σχεδόν το μήκος του Πέλεκα.

Από πού μπορεί να προέρχεται αυτό το φαινόμενο;

Ρωτάω λοιπόν τις αρμόδιες Αρχές του τόπου: Πρόκειται για ρύπανση; Είναι… φυσικό φαινόμενο; Τί στο καλό συμβαίνει; Πόσες έρευνες γίνονται γι’ αυτό το χρόνιο περιβαλλοντικό έγκλημα; Πού βρίσκονται οι καταγγελίες και οι μηνύσεις που κατέθεσε ο Δήμος Κατερίνης με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Νταντάμη στον εισαγγελέα; Γιατί έως σήμερα δεν βρέθηκε κάποιος υπεύθυνος του εγκλήματος τούτου όπου κατ’ εξακολούθηση προβαίνει ανενόχλητος στην μόλυνση του ποταμού; Είναι μόνο ένας «εγκληματίας» ή πέραν του ενός; Τί απαντάει η αρμόδια αρχή της Αντιπεριφέρειας Πιερίας που είναι υπεύθυνη για τον ποταμό;

Τα «πηγαδάκια» κάνουν λόγο για γνωστούς και φίλους επιχειρηματίες με τις «κεφαλές» κάποιων Αρχών γι’ αυτό και κάνουν τα «στραβά μάτια» στο έγκλημα τούτο! Ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι; Αδυνατώ να το πιστέψω αυτό ειδάλλως θα έχουμε κει συνέργεια κάποιων αρμοδίων. Ας το ψάξουν λοιπόν οι εισαγγελικές αρχές διότι παράγινε το κακό. Άσχετα που δεν περιμένουμε αποτέλεσμα, ώς συνήθως δηλαδή, στην… Ελλάδα!!!

 

 

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…! «Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020-2021
Μοιραστείτε το Άρθρο