ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (21-01-2018)

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(22/01/2018)

 

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατούσε στα διόδια των Μαλγάρων στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Ένα εκνευριστικό μποτιλιάρισμα και μεγάλη καθυστέρηση σε Ι.Χ. και στα δεκάδες λεωφορεία για το συλλαλητήριο τής Θεσσαλονίκης για το όνομα τής Μακεδονίας που το σφετερίζονται οι γείτονές μας Σκοπιανοί και ψάχνουν πώς να τους το χαρίσουν οι πολιτικοί μας, είτε ολόκληρο είτε με παράγωγο ονόματος.

Όπως βλέπετε στο βίντεο τού ρεπορτάζ αυτό το μποτιλιάρισμα, έτσι θα ακούσετε στην συνέχεια καταγγελίες ότι στα διόδια των Μαλγάρων καθηλώθηκαν αρκετά λεωφορεία και αποκλείστηκαν από την αστυνομία μη μπορώντας να φτάσουν στην ώρα τους στο προκαθορισμένο σημείο για το συλλαλητήριο. Έγινε δε και δημόσια οργισμένη παράκληση από μικροφώνου τής εξέδρας πρός την αστυνομία, να ανοίξουν τά διόδια και να μπορούν τα λεωφορεία να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Φτάσαμε τελικά στον προορισμό μας με το αυτοκίνητό μας και από το ύψος των Δικαστηρίων, που ήταν κλειστή η είσοδος προς τον Λευκό Πύργο, αναζητήσαμε χώρο στάθμευσης και στην συνέχεια περπατήσαμε αρκετά μέχρι την εξέδρα που θα ελάμβαναν χώρα οι ομιλίες.

Πλήθος κόσμου κατέκλυζε το σημείο και ο αριθμός αυτών σταδιακά έφτασε και τις 800.000 όπως ανακοινώθηκε δημόσια, ένας αριθμός λαοθάλασσα που θα τον ζήλευαν όλοι οι πολιτικοί που δυστυχώς απαξίωσαν παντελώς την εκδήλωση αυτή αλλά και την καταπολέμησαν λυσσαλέα για να καταφέρουν να την ακυρώσουν.

Δεν τά κατάφεραν όμως μπροστά στην θέληση του Ελληνικού λαού, και αυτή τους την αφροσύνη, πολιτικά θα την πληρώσουν πολύ ακριβά.

Ο αριθμός αυτός όμως είναι ίσως υπερβολή και σε επικοινωνία μου με υπεύθυνο τής διοργάνωσης μου δόθηκε ο αριθμός των 500.000 ανθρώπων και ίσως περισσότεροι. Έστω και τόσοι, κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα στους γείτονες αλλά και στους προδότες που θέλουν να ξεπουλήσουν το όνομα, ότι θα μείνουν με την… όρεξη.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, βαδίζοντας στην γραμμή του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να μην συμβάλλει η εκκλησία και οι ιερείς στο Μακεδονικό συλλαλητήριο, εξέδωσε ανακοίνωση στους ιερείς του πως όποιος ιερέας βρεθεί στο συλλαλητήριο θα καθαιρεθεί. Με έκπληξη όμως είδαμε τον ίδιο τον Άνθιμο, με συνοδεία ιερέων και αρχιερέων να έρχεται στον χώρο, και στην συνέχεια να παίρνει και τον λόγο για έναν χαιρετισμό. «Άγνωσται αι βουλαί τού… ιερατείου».

Μαζί με τον κύριο Άνθιμο είδαμε και τον δικό μας Μητροπολίτη, τον Γεώργιο Κίτρους ο οποίος και διοργάνωσε την ομαλή προσέλευση των Πιεριέων ναυλώνοντας μάλιστα και 60 λεωφορεία από την Πιερία.

Όντως βούλιαξε κυριολεκτικά η Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό, σήμερα 21/01/2018.

Τρομοκρατήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης που αντιστάθηκε στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία διότι δεν έχει πρόβλημα να δοθεί το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς, ενώ έδωσε άδεια και συμμετείχε και ο ίδιος στα Gay Pride των ομοφυλόφιλων στην Θεσσαλονίκη. Το ίδιο και η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση που δεν περίμεναν τόσο πλήθος να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.

Ύποπτη και η ανακοίνωση τής αστυνομίας που κάνει λόγο μόνο για 90.000 κόσμου στο συλλαλητήριο! Γιατί αυτή η τεράστια απόκλιση; Γιατί δεν θέλουν να φανεί η πραγματική λαοθάλασσα για την Μακεδονία;

Εντολή κυβέρνησης στα ΜΜΕ να υποβαθμίσουν το συμβάν;

Γιατί η κρατική τηλεόραση τής ΕΡΤ, που δικτατορικά την πληρώνουμε όλοι μας μέσω της ΔΕΗ, δεν κάλυψε ένα τέτοιο ΕΘΝΙΚΟ γεγονός;

Γιατί και τα ΜΜΕ κάνουν γαργάρα τον τεράστιο όγκο πλήθους που τρόμαξε κυβέρνηση και αντιπολίτευση που θέλουν αμφότεροι να ξεπουλήσουν την Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς εκτελώντας τις εντολές ξένων δυνάμεων;

Μέχρι και Αραβικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 50.000 λαού στο συλλαλητήριο.

Όχι κύριοι, δεν θα σας περάσει, η αλήθεια θα ακουστεί στα πέρατα τής οικουμένης όσο και να τρώγεστε με τα ρούχα σας.

Με μια φωνή ο λαός στην Μακεδονία τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή» ενώ με Ελληνικές σημαίες ανά χείρας που τις κυμάτιζαν, οι συμμετέχοντες είχαν ώς κύρια συνθήματα: «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία», «Όχι σε νέα προδοσία», «Όχι στη διπλή ονομασία».

Κάποιοι ομιλητές στην εκδήλωση, ομολογουμένως κούρασαν το πλήθος με την πολυλογία τους, διότι δεν έφεραν μόνο χαιρετισμό αλλά έκαναν διάλεξη, και αυτό φαίνεται και στην εικόνα μας.

Τις αξιόλογες όμως ομιλίες, τίς μονοπώλησε στο τέλος η τοποθέτηση τού επίτιμου αρχηγού του Γ.Ε.Σ., Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, όπου και αποθεώθηκε από το πλήθος με το σύνθημα «είναι τρελός, είναι τρελός ο Στρατηγός».

Στο τέλος τής ομιλίας του ο Στρατηγός Φραγκούλης έκανε ανοικτή πρόταση στον Μάθιου Νίμιτς για ένα ακόμα όνομα τής Μακεδονίας για τους Σκοπιανούς. Προτίνει τό όνομα “Monkey Macedonia”, δηλαδή Μαϊμού Μακεδονία. Είναι ότι τους αξίζει!!!

Το γεγονός ότι με κάθε τρόπο προσπάθησαν κάποιοι να εμποδίσουν την εκδήλωση δεν αμφισβητείται. Πέραν του αποκλεισμού των λεωφορείων στα διόδια Μαλγάρων, για να μη φτάσουν εγκαίρως στο συλλαλητήριο, στον χώρο της εκδήλωσης χάθηκε ξαφνικά το ασύρματο Ίντερνετ και το σήμα τής κινητής τηλεφωνίας, μή μπορώντας κανείς να κάνει απ’ ευθείας μετάδοση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εμφανής η συγκίνηση του κυρίου αυτού στο άκουσμα των ομιλιών για την Μακεδονία.

Εμφανής η συγκίνηση του κυρίου αυτού στο άκουσμα των ομιλιών για την Μακεδονία.

Τέλος, παρά την υπόσχεση για μια θέση για την κάμερα μας στην εξέδρα, αυτό δεν κατέστη δυνατό με συνέπεια αντί για τρίποδο η κάμερα να βρίσκεται σε μονόποδο και τόσες ώρες στο… χέρι. Η αναφορά αυτή γίνεται για να δικαιολογήσω κάπως τα κουνιστά πλάνα στο βίντεο.

Δείτε λοιπόν παραπάνω το 2:35′ διάρκειας Βίντεο με όλη την εκδήλωση.

 

©www.Pieria.tv 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο