Β. ΝΟΥΛΕΖΑΣ: Να είμαστε σε πολεμική ετοιμότητα

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Βασίλης Νουλέζας, δικηγόρος

Ο νεοσουλτάνος Ερντογάν αυξάνει την επιθετικότητα τους την προκλητικότητα κυρίως με τις συνεχείς δηλώσεις για την συνδιαχείριση στο Αιγαίο πέλαγος εκμεταλλευόμενος την δεινή οικονομική θέση της χώρας μας υπερηφανεύεται για την στρατιωτική υπεροχή του και την ενίσχυση της τουρκικής στρατιωτικής μηχανής έναντι της Ελλάδας και απειλεί να επιτεθεί απροσχημάτιστα μάλιστα βλέποντας ότι η κυβέρνηση τηρεί παθητική στάση επιδιώκοντας αποκλιμάκωση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η αιχμαλώτιση των δύο Ελλήνων στρατιωτών που κρατούνται στα λευκά κελιά της Ανδριανούπολης καταδεικνύει τις προθέσεις της Τουρκίας ενώ πιθανό είναι να διευρυνθεί το κατηγορητήριο σε βάρος τους να τους απαγγείλουν κατηγορία κατασκοπίας και να κινδυνεύουν με πολυετή κάθειρξη και εγκλεισμό.

Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δέν έχει αντιληφθεί και δέν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχει η Ελλάδα που μοιάζει εγκαταλειμμένη και μόνη χωρίς την αρωγή της ανύπαρκτης στρατιωτικά Ε.Ε. και των ΗΠΑ που αποφεύγουν εμπλοκή στα ελληνοτουρκικά.

Πρέπει να είναι σε ετοιμότητα ο ελληνικός στρατός, οι ένοπλες δυνάμεις μας, ο ελληνισμός απανταχού της γής, διότι οι Τούρκοι κλιμακώνουν και δηλώνουν ξεκάθαρα ότι έχουν διεκδικήσεις σε ελληνικά εδάφη και ειδικά στα χωρικά ύδατα με αποκορύφωση το περιστατικό στα Ίμια.

Ας μην εφησυχάζουμε, υπάρχει κίνδυνος πολεμικής σύρραξης και μάλιστα γενικευμένης, αυτό δείχνει η συμπεριφορά του πολεμοχαρούς και αιμοσταγούς Ερντογάν που δεν θα διστάσει να ανοίξει και τρίτο μέτωπο με την Ελλάδα.


Μοιραστείτε το Άρθρο