ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ, Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΑΒΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(19/10/2018)

 

Η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ γνωστή και ώς «ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» υποδέχθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗ στις 15 Οκτωβρίου 2018 τον καθηγητή γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανη τού Πανεπιστημίου Αθηνών κύριο ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ σε μια ομιλία του με θέμα: «Ο ρόλος τού σχολείου, των δασκάλων και των Γονέων στην κατάκτηση τής μητρικής γλώσσας».

Η αίθουσα τού Συνεδριακού Κέντρου ήταν στην κυριολεξία κατάμεστη ενώ αρκετοί παρέμειναν όρθιοι.

Η όλη ομιλία τού κ. Μπαμπινιώτη μάς θύμισε τά μαθητικά μας χρόνια, εφόσον ώς μαθητές αισθανθήκαμε στα όσα χρήσιμα μάς μετέδωσε ο δάσκαλος για την Ελληνική γλώσσα η οποία δυστυχώς αλλοιώνεται σύν τω χρόνω γι’ αυτό και πρέπει να σοβαρευτούμε με την μοναδική γλώσσα τού κόσμου που αδιάκοπα ομιλείται εδώ και 4.000 χρόνια.

Μια σπουδαία ανάλυση μάς έκανε ο καθηγητής και για την Μακεδονική γλώσσα την οποίαν οικειοποιούνται παρανόμως οι γείτονες μας Σκοπιανοί.

Τον κύριο Μπαμπινιώτη προσφώνησε ο πρόεδρος τής Σχολής Γονέων Κωνσταντίνος Κορομπίλης.

Ο κύριος Μπαμπινιώτης έκανε λόγο και για τά Greekglish που συνηθίζουν να μιλούν κάποιοι νέοι ή να γράφουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Μετά το πέρας της ομιλίας του (την οποίαν συνιστούμε να παρακολουθήσετε με προσοχή στο βίντεο μας), ακολούθησαν κάποιες ερωτήσεις ακροατών οι οποίες απαντήθηκαν από τον κ. Μπαμπινιώτη ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την διεύθυνση του κ. Καραμούζα.

Στον κύριο Μπαμπινιώτη δόθηκε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο τής Σχολής Γονέων κο Κωνσταντίνο Κορομπίλη καθώς και στον δήμαρχο Κατερίνης κύριο Σάββα Χιονίδη για την συμβολή και βοήθειά του στην Σχολή Γονέων.

Στις κάμερες και στο μοντάζ ήταν ο Γιώργος Οικονομίδης για την διαδικτυακή Pieria.tv

 

Καλή τηλεθέαση…

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018-2021
Μοιραστείτε το Άρθρο