ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ;

 

του Γιώργου Οικονομίδη 

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος) 

www.Pieria.tv (2 Απριλίου 2019)

 

«Ο Γκαίμπελς, ένας υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ, είχε πάντοτε κατά νού ότι πρέπει απατηλά να πείσει τον κόσμο για να μπορέσει να περάσει τά σχέδια τού Χίτλερ. Στους δημόσιους λόγους του προέβαλε κάποια πράγματα που θα ήθελε να ακούσει ο κόσμος και μέσα σ’ αυτά πετούσε και φράσεις κλειδιά που μπορούσαν υποσυνείδητα να εισχωρήσουν στο μυαλό τού κόσμου και ας μην καταλάβαιναν εκείνη την στιγμή τί τούς έλεγε ο Γκαίμπελς. Αυτή η πλύση εγκεφάλου στον λαό ονομάστηκε Γκαιμπελισμός».

Αυτή την τακτική εξακολουθούν και σήμερα να εφαρμόζουν Δήμοι και Αντιπεριφέρεια στους ψηφοφόρους τής Πιερίας.

Μέρος των έργων ασφαλτόστρωσης Δήμου και Π.Ε. Πιερίας και τα μηχανήματα τής Αντιπεριφέρειας σε αχρηστία.

Καθ’ όλη την θητεία τους, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης (και οι άλλοι Δήμοι τού Νομού) και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, δεν έκαναν τόσα έργα που βλέπουμε να κάνουν τώρα, έστω και στο… «πόδι», διότι έρχονται οι εκλογές και ο καθένας θέλει να «παραμυθιάσει» και να «τυφλώσει» τον ψηφοφόρο για να του αποσπάσει την ψήφο του.

Δεν δέχεται ο κάθε σώφρων την φθηνή δικαιολογία ότι τά έργα αυτά ήταν προγραμματισμένα να γίνουν τέτοιον καιρό. Γίνονται καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους. Γίνονται καθαρά με την Γκαιμπελίστικη μέθοδο και τακτική. Δηλαδή, θα δούνε οι ψηφοφόροι ότι γίνονται έργα, θα εκθειάσουν -και οι αντίπαλοι ίσως- τά έργα τούτα και αυτόν που τα εκτελεί, και στις κάλπες το υποσυνείδητο θα υπενθυμίζει το μυαλό τού ψηφοφόρου αυτά τά έργα και μάλλον θα στραφεί «η χείρ του» να επιλέξει τούς «σωτήρες» τού τόπου!

«Πολλά τά λεφτά Άρη» έλεγε ο Καλογήρου στον Κούρκουλο σε μια ταινία τής εποχής τους και κατά συνέπεια εύλογα συμπεραίνουμε ότι «λεφτά υπάρχουν» για έργα εν όψει εκλογών, ενώ αυτά τά λεφτά ήσαν κάπου «παροπλισμένα» κατά την θητεία εκάστου στην Πιερία. Εκτός εάν την χρεώνουν περισσότερο απ’ ότι είναι καταχρεωμένη.

Νέοι δρόμοι, νέες ασφαλτοστρώσεις, νέοι κυκλικοί κόμβοι, νέες παιδικές χαρές, νέες υποσχέσεις για περισσότερα έργα, νέα «φούμαρα», νέες «μεταξωτές κορδέλες» ξεστομίζονται και εκτελούνται από τους μνηστήρες τής επανεκλογής.

Νέοι ισχυροί αντίπαλοι ανέρχονται κατά των σημερινών «καρεκλοκένταυρων», ενώ τρίζουν την καρέκλα τού Σάββα Χιονίδη και τής Σοφίας Μαυρίδου, με συνέπεια αμφότεροι να επιδίδονται σε Γκαιμπελισμό και αναβίωση τής γνωστής ατάκας τού Ανδρέα Παπανδρέου «Τσοβόλα, δώστα όλα» και τά δίνουν όλα στις έσχατες τούτες -για την καρέκλα- ημέρες.

Πώς και δεν υπήρχαν χρήματα για έργα ενώ τώρα στις εκλογές βρέθηκαν ώς εκ θαύματος; Ποιοι χρηματοδοτούν τά έργα και από ποια ταμεία; Πέραν τούτου, ποιοι ωφελούνται από τά έργα αυτά, δηλαδή σε ποιές «αυλές» γίνονται και γιατί;

Καταγγελίες μιλούν για επιλεγμένες περιοχές με ασφαλτοστρώσεις ενώ εκεί που υπάρχει ανάγκη και αποδεδειγμένα η ψήφος των εκεί κατοίκων δεν πηγαίνει στους νύν αιρετούς, τά νέα έργα αποτελούν «όνειρο θερινής νυκτός» γι’ αυτούς, ενώ επιλέγονται οι ωφελούμενοι.

Παρά όμως τά «Γκαιμπελικά» έργα, οι επαρχιακοί δρόμοι τής Πιερίας βρίσκονται σε κακά χάλια και κρύβουν κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς. Η κυρία Αντιπεριφερειάρχης «μεριμνά και τυρβάζει περί πολλά» ενώ προσπαθεί με πρόχειρα μπαλώματα να κλείσει κάποιες λακκούβες και σπασίματα τού οδοστρώματος. Νέες ασφαλτοστρώσεις κάνει μόνο εκεί που μπορούν να φαίνονται και να τους διέρχεται ο… ψηφοφόρος. Πέραν τούτου, τόσα μηχανήματα αμέτρητων χιλιάδων ευρώ τής Π.Ε. Πιερίας είναι σε αχρηστία ενώ πολλά έργα δίδονται με ακριβό τίμημα σε εργολάβους και μάλιστα στους… ίδιους κάποιες φορές.

Το κείμενο αυτό δεν εναντιώνεται στα πρόσωπα των σεβαστών Χιονίδη και Μαυρίδου, αλλά αναδεικνύει την απαράδεκτη τακτική αυτών των ημερών, όπως συνήθως γίνεται σε κάθε προεκλογική περίοδο, ενώ ο σκοπός τους δεν «αγιάζει τά μέσα» αλλά ρίχνει περισσότερο σκοτάδι με την «Γκαιμπελίστικη προπαγάνδα» των έργων στον Νομό, όπως βλέπουμε και την κυβέρνηση Τσίπρα να πράττει σήμερα έως τις εκλογές. Με λίγα λόγια: «υποτιμούν την νοημοσύνη τού ψηφοφόρου».

Αυτό έκανε ο Γκαίμπελς, αυτό κάνουν και οι σημερινοί «Γκαιμπελίσκοι και Γκαιμπελίζοντες».

Κάποιοι προφανώς τρέμουν στην ιδέα τής μη επανεκλογής τους εφόσον οι επόμενοι ίσως κάνουν «φύλλο και φτερό» Δήμο και Αντιπεριφέρεια εφόσον αιωρείται και η υπόνοια τής αδιαφάνειας. Δεν μιλώ για παρανομίες, μη γένοιτο, αλλά για αδιαφάνεια που δυστυχώς εξακολουθεί να… ακολουθεί κάποια έργα, κλπ, κλπ…!

Θα συνεχίσω…

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο