Δήμος Κατερίνης: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Δήμος Κατερίνης

Γραφείο τύπου

25-05-2016

Δήμος Κατερίνης: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ολιστική παρέμβαση με πρωτοποριακό σχεδιασμό σε εξέλιξη

Δήμος Κατερίνης ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΣΤ

Σε ένα λειτουργικό προορισμό, σε πόλο έλξης για όλη την οικογένεια, στον πυρήνα του αστικού ιστού και ευρύτερα μεταμορφώνεται η τυπική παιδική χαρά, καθώς, σε εξέλιξη είναι στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης, η πρώτη φάση των παρεμβάσεων, για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας και αισθητικής παιδικών χαρών, με τα πιστοποιημένα παιχνίδια τους, απολύτως εναρμονισμένα στα διεθνή πρότυπα και ασφαλή για τους επισκέπτες τους.

Δήμος Κατερίνης ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-Α

Μέσα από ένα πρότυπο μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο εγκαθίστανται πέντε τουλάχιστον τύποι εξοπλισμού παιχνιδιών σε κάθε χώρο, οι παιδικές χαρές καθίστανται λειτουργικές για παιδιά και γονείς, ενώ αναμένεται να αποτελέσουν και πάλι τόπους αναψυχής της κάθε γειτονιάς.

 Δήμος Κατερίνης ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-Ζ

«Η αναβάθμιση των υφιστάμενων παιδικών χαρών γίνεται με υψηλό επίπεδο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και ιδιαίτερη οργανωτική επιμέλεια με στόχο την ενίσχυση  των συνθηκών ασφαλείας. Παράλληλα, εστιάζουμε στη δημιουργία όμορφων, υψηλής αισθητικής ελκυστικών χώρων παιχνιδιού, με πολύ χρώμα,  φιλικών για όλους και κυρίως για τους μικρούς επισκέπτες» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας  Χιονίδης.

Δήμος Κατερίνης ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-Ε

Η πρώτη φάση των παρεμβάσεων περιλαμβάνει 40 παιδικές χαρές. Ήδη οι εργασίες υλοποιήθηκαν στο δημοτικό πάρκο, στην οδό Παπάγου, στην περιοχή της Αγίας Άννας, του Τιμίου Σταυρού, της 19ης Μαΐου, στην πλατεία Πολιτισμού (οδός Ειρήνης), στην Ολυμπιακή Ακτή, στις Εργατικές κατοικίες Μυλαυλάκου, καθώς και στις οδούς Αθ.Διάκου (Ευαγγελικά), Λ.Ιασωνίδη (Σιδ.Σταθμός), Μαραθώνος (Εργατικές Κατοικίες Μυλαυλάκου), Προμηθέως (Καταφυγιώτικα), Ενιππέως. Ανάλογες παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν σε συνολικά 123 παιδικές χαρές, οι οποίες βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης, σε περιοχές με έντονη οικιστική ανάπτυξη, καθώς και στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης.

Δήμος Κατερίνης ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-Δ

Το ευρύ πρόγραμμα ολιστικής παρέμβασης στις παιδικές χαρές επικεντρώνεται στην τοποθέτηση νέων πιστοποιημένων οργάνων από διαπιστευμένο φορέα, κοινόχρηστου εξοπλισμού. Επιπλέον, στην εν γένει διαμόρφωση του χώρου: με εξομάλυνση του εδάφους,  κατασκευή περιφράξεων – όπου απαιτείται – εγκατάσταση φωτισμού, προκειμένου να πληρούν τις προδιαγραφές των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και να μπορούν να πιστοποιηθούν και να λειτουργήσουν.

Δημοτικό Πάρκο

Δημοτικό Πάρκο

 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Χρυσόστομο Κυραϊλίδη«Συνεχίζουμε την προσπάθεια σταδιακής, ολικής αναβάθμισής τους και προσκαλούμε τους γονείς και τους μικρούς δημότες να διαφυλάσσουν τόσο τα όργανα όσο και την καθαριότητα στην παιδική χαρά και στους δημόσιους χώρους γενικότερα».

Δήμος Κατερίνης ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-Β

 

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο