Δημοσίευμα τής Εφημερίδας τών Συντακτών εξόργισε τον ποινικολόγο Βασίλη Νουλέζα.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ο γνωστός δικηγόρος-Ποινικολόγος Βασίλης Νουλέζας έστειλε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας στην Εφημερίδα των Συντακτών για το άστοχο δημοσίευμα τους που αποκαλούν “ακροδεξιές, εθνικιστικές και παραχριστιανικές οργανώσεις” τούς συμμετέχοντες στο επερχόμενο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στα εγκαίνια τής ΔΕΘ με την έλευση τού πρωθυπουργού.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ, Δικηγόρος

Διαφωνώ πλήρως και διαμαρτύρομαι για τό πρωτοσέλιδο άρθρο τής «Εφημερίδας τών Συντακτών» τής Πέμπτης 6.9.2018 με τίτλο «Εθνικιστικός παροξυσμός» και επίτιτλο «Στα κάγκελα οι ακροδεξιοί στή Βόρεια Ελλάδα» που υπογράφεται από τον Δημοσιογράφο Απόστολο Λυκέσα.

Σε αυτό, όλοι όσοι Μακεδόνες αντιδρούμε για το Μακεδονικό, δηλαδή εναντιωνόμαστε για τήν χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση και εξουσιοδότηση εκχώρηση του ονόματος, τής γλώσσας και της μακραίωνης ιστορίας 3000 ετών στο νεοπαγές κρατίδιο τών Σκοπίων μέσω της Συμφωνίας τών Πρεσπών, και αυθόρμητα από αγανάκτηση θα διαδηλώσουμε στήν ΔΕΘ στις 8/9 μέ τήν ευκαιρία τής έλευσης του Πρωθυπουργού στήν Θεσσαλονίκη, χαρακτηριζόμαστε ευκόλως, ανοήτως από τον συντάκτη, ακροδεξιοί, φασίστες, εθνικιστές, η δε Εκκλησία που δικαιολογημένα αντιδρά αποκαλείται «παραχριστιανικές οργανώσεις».

Ο ανωτέρω τίτλος αλλά και το περιεχόμενο τού απαράδεκτου άρθρου είναι ονειδιστικός, υβριστικός, μειωτικός και συκοφαντικός για εμάς τους αληθινούς Μακεδόνες, διότι εξισωνόμαστε με εθνικιστές και ακροδεξιούς λόγω της παραπάνω αντίδρασης μας.

Διαφωνώ με την ολοκληρωτική, άδικη και αντιδεοντολογική δημοσιογραφική αντίληψη και πρακτική σας.

Χαρακτηρίζετε προσβλητικά, χυδαία και απαξιωτικά, φασίστες όλους ανεξαιρέτως τούς βορειοελλαδίτες που αντιτίθενται σθεναρά εξοργισμένοι στήν εκχώρηση της ιστορικής & ελληνικής Μακεδονίας στούς γείτονες και παραχαράκτες Σλάβους που υφαρπάζουν μέ τήν συγκατάθεση μας τόν πολιτισμό και τήν ιστορία μας και μιλάτε απαξιωτικά για την κινητοποίηση χιλιάδων Ελλήνων σε ένα πανεθνικό συλλαλητήριο από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα τής Ελλάδας.

Εκφράζετε αμιγώς τίς ιδεολογικές και πολιτικές ιδεοληπτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέ έλλειψη αντικειμενικότητας ώς οφείλετε από τον Κώδικα Δεοντολογίας, τήν κείμενη Νομοθεσία τών Δημοσιογράφων, λειτουργείτε απροκάλυπτα υιοθετώντας ανιστόρητες απόψεις φαλκίδευσης της ελληνικότητας τής ιερής Μακεδονίας μας, σαν φυλλάδα ώς όργανο της ανθελληνικής Κυβέρνησης.

Νομιμοποιείτε με ισοπεδωτική λογική αδίστακτα, τήν πολιτισμική υφαρπαγή της πατρίδας μας, τήν διαστρέβλωση τής ιστορίας τής Μακεδονίας, για τήν οποίαν οι Π.Μελάς, Τέλλος Άγρας κ.ά ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα, έχυσαν τό αίμα τους, έδωσαν τήν ζωή τους για να ‘ναι ελεύθερη.

Σας επαναλαμβάνω λοιπόν ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία και ελληνική.

Διαμαρτύρομαι έντονα για τό έν λόγω κατάπτυστο δημοσίευμα σας που θίγει βάναυσα, υπαίτια, και αξιόποινα τήν τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου ώς βορειοελλαδίτη και Έλληνα Μακεδόνα.

Σας ΚΑΛΩ να επανορθώσετε άμεσα και να δημοσιεύσετε τό παρόν στήν ίδια θέση της εφημερίδας σας τής 7.9.’18

 

Με επιφύλαξη παντός άλλου νομίμου δικαιώματος μου

 

ΒΑΣΙΛΗΣ Δ.ΝΟΥΛΕΖΑΣ

Δικηγόρος

Αθήνα-Κατερίνη

Τηλ: 6944 587495

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο