ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση της αίτησης ματαίωσης διάλυσης της σύμβασης

ΜΑΚΕΤΑ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΠΙΕΡΙΑΣ)

Την έγκριση της αίτησης ματαίωσης διάλυσης της σύμβασης με τον Δήμο Κατερίνης για την κατασκευή του πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης (κτίριο θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων) ανατολικά των ΚΤΕΛ αποφάσισε ομόφωνα στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. Το θέμα εισηγήθηκε στο σώμα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος, ο οποίος σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης, το οποίο είναι ιδιαίτερα αυστηρό προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε 18 μήνες.

«Τώρα που διαθέτουμε τους πόρους και έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες θεωρούμε ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο  και το δίλημμα είναι εάν θα αποφασίσουμε να δεχτούμε την αίτηση και να προχωρήσουμε άμεσα στις εργασίες ή αν θα εμείνουμε στην προηγούμενη απόφασή μας να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία ματαίωσης, να πληρώσουμε τα 600 χιλιάδες ευρώ για αποζημιώσεις στον εργολάβο. Εμείς σαφώς προκρίνουμε και εισηγούμαστε την αποδοχή ματαίωσης της απόφασης» τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Ντούρος.

Όπως είναι γνωστό, το έργο αφορά ένα χώρο πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών, ένα κτίριο με υπόγειο και 3 ορόφους συνολικού εμβαδού  4.700 τ.μ.. Η χωρητικότητα του θεάτρου θα είναι 488 θεατές. Η μελέτη του ήχου έγινε με όλες τις υψηλές προδιαγραφές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ η ταράτσα του κτιρίου (1650 τ.μ.) θα φιλοξενεί εαρινές και θερινές εκδηλώσεις.


Μοιραστείτε το Άρθρο