Διαγράφηκαν -μετά από την δημοσιότητα- τα πρόστιμα σε καρκινοπαθή από την Βέροια.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv  (16-12-2020)

 

Πρόστιμα ύψους 1200 ευρώ επέβαλλε αστυνομικός στα διόδια Μαλγάρων σε μια καρκινοπαθή και στην συνοδεία της όπου επέστρεφαν στην έδρα της στην Βέροια την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου από κλινική της Θεσσαλονίκης που είχε κάνει χημειοθεραπεία. Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν στον «κυνηγό κεφαλών» δίχως καρδιά κι’ αισθήματα, αυτός ήταν παθητικά ανένδοτος και το μόνο που ξεστόμισε στα «θύματα» του ήταν να κάνουν ένσταση!

Τα πρόστιμα αφορούσαν υπεράριθμα άτομα σε όχημα, στην ουσία όμως ήταν όχημα νοσηλειακής εταιρίας ειδικό για μεταφορά αναπήρων εφόσον η καρκινοπαθής είναι και σε αναπηρικό καρότσι. Επεβλήθη πρόστιμο στον οδηγό, στον απαραίτητο συνοδηγό τραυματιοφορέα, στην κόρη της ασθενούς που συνόδευε την μητέρα της αλλά και στην ίδια την καρκινοπαθή που δύσκολα μπορούσε να απαντήσει στις βασανιστικές ερωτήσεις του αστυνομικού εφόσον έχει και αναπνευστικά προβλήματα που επιδεινώθηκαν μετά την χημειοθεραπεία.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και δημοσιότητα, κάτι που αποφεύγουν όλοι αυτοί που έχουν κάποια εξουσία στα χέρια τους, και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Η κόρη της καρκινοπαθούς κατήγγειλε την στάση του αστυνομικού στην πρωϊνή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και στην συνέχεια, και με παρέμβαση της εκπομπής, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έκρινε βάσιμη την ένσταση της κόρης και διέγραψε τα πρόστιμα.

Αυτό που δεν μπορώ να αποφύγω να εκφράσω, είναι ότι, μια μερίδα αστυνομικών με υπερβάλλοντα ζήλο ή και πιθανόν «εκδικητικά», αμαυρώνει το υπόλοιπο Σώμα και συσσωρεύει την οργή των πολιτών. Μήπως είναι και υπέρβαση (αν όχι παράβαση) καθήκοντος όλο αυτό το φιάσκο; Πώς δύναται να τιμωρούν με βαριά πρόστιμα κάποιον αποδεδειγμένα καρκινοπαθή όπου από την μια του στερούν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης για τις χημειοθεραπείες του (εφόσον δίχως αυτές τον καταδικάζουν εις θάνατον) και από την άλλη τον τιμωρούν επειδή είχε το… «θράσος» να ζητήσει θεραπεία; Άδικη είναι λοιπόν η οργή του λαού κατά των τοιούτων ένστολων;

Πέραν τούτου, θέλω να ρωτήσω, γνωρίζοντας και άλλες τέτοιες υποθέσεις, ότι, εάν το θέμα αυτό δεν έπαιρνε διαστάσεις με την δημοσιοποίηση από μεγάλο κανάλι, θα διέγραφαν το πρόστιμο αυτό, ή μήπως για τον ξεσηκωμό του κόσμου αναγκάστηκαν -από ντροπή ή από φόβο- να το διαγράψουν, και όχι από… ανθρωπιά, εφόσον ο λαός διερωτάται εάν υπάρχει πλέον ανθρωπιά σε τέτοιους ένστολους που πιθανόν να κουβαλάνε ψυχολογικά κατάλοιπα που τα ξεσπούν σε απλούς πολίτες;

Για την στάση τους αυτή, εάν επικαλεστούν το «γράμμα του νόμου» τότε ρίχνουν το βάρος για το «έγκλημα» αυτό στην ίδια την κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό και τους λοιμωξιολόγους αν έδωσαν τέτοια εντολή απαγόρευσης καρκινοπαθών να αποζητούν την θεραπεία τους ελεύθερα και απρόσκοπτα. Θα δεχθεί όμως η κυβέρνηση τέτοια ρετσινιά ή μήπως θα περάσει από ΕΔΕ τον εν λόγω αστυνομικό και την παρέα του;

Ιδού η απορία…

 

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…! «Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο